Eiken Hout Plank 20x195mm, Geschaafd en Gestopt, 250cmTijdelijk niet beschikbaar
Zoek een vervangend product


Plus- en minpunten
plus Duurzaam
plus Sterke houtsoort
plus Natuurlijke en robuuste uitstraling
plus Makkelijk te bewerken
plus Kunstmatig gedroogd hout
con Vlekvorming

Artikelomschrijving

Eiken is een sterke, duurzame en robuuste houtsoort welke veelal toegepast wordt in de tuin. Deze Eiken planken zijn voorgeschaafd en kunstmatig gedroogd. Deze geschaafde plank kan zowel binnen als buiten verwerkt worden en is geschikt als wandbekleding, schutting of voor het maken van meubels. Deze Eiken planken laten zich makkelijk bewerken en zorgen dankzij haar unieke en robuuste uiterlijk voor een landelijke en nostalgische uitstraling. Deze eiken plank is geschaafd en eventuele knoesten zijn opgevuld. De planken hebben een afmeting van 20x195mm en een lengte van 250cm. 


Specificaties
Artikelnummer:
15851
Naam:
Eiken Hout Plank 20x195mm, Geschaafd en Gestopt, 250cm
Toepassing:

Deze planken kunnen zowel binnen als buiten verwerkt worden als wandbekleding, schutting of voor het maken van meubels. Eiken hout bevat veel spanning waardoor de mogelijkheid ontstaat dat er kopscheuren vormen. Tevens bevat Eiken looizuur waardoor er zwarte vlekvorming kan ontstaan omdat het hout corrodeert wanneer het in contact komt met metaal. Samen met de kenmerkende lichte afwijkingen in de dikte en oneffenheden in het oppervlak ontstaat de landelijke uitstraling van het hout. 

Uitvoering:

Voor de montage van deze planken wordt aangeraden schroeven met een anti looizuur coating te gebruiken zoals RVS 410 schroeven. Het is van belang dat er met scherp gereedschap gewerkt wordt om het uitbreken van het hout te voorkomen. 

Dikte Kopmaat:
20x195
Afwerking:

Deze delen kunnen afgewerkt worden met een beits of verfsysteem.

Verpakt per:
Stuk
Lengte:
2500mm

Bel voor advies

ma t/m vr: 8.00 - 12.00 en 13.00 - 17.00 uur zaterdag: 9.00 - 12.00 uur