Eiken Hout Plank 25x200mm Bezaagd 300cmTijdelijk niet beschikbaar Zoek een vervangend product


Plus- en minpunten
plus Duurzaam
plus Sterke houtsoort
plus Natuurlijke en robuuste uitstraling
plus Makkelijk te bewerken
con Vlekvorming
con Lichte afwijking in de dikte

Artikelomschrijving

Eiken is een sterke, duurzame en robuuste houtsoort welke veelal toegepast wordt in de tuin. Deze Eiken plank is bezaagd en geschikt als wandbekleding, schutting, gevelbekleding of voor tuinmeubels. Deze Eiken planken laten zich makkelijk bewerken en zorgen dankzij haar unieke en robuuste uiterlijk voor een landelijke en nostalgische uitstraling. Deze plank is vers gezaagd en niet kunstmatig teruggedroogd waardoor er kromming en scheurvorming kan voor komen. 


Specificaties
Artikelnummer:
14538
Naam:
Eiken Hout Plank 25x200mm Bezaagd 300cm
Toepassing:

Deze eiken planken zijn uiterst geschikt als wandbekleding van bijvoorbeeld een overkapping, schuur of tuinhuis, als schutting of voor het maken van tuinmeubelen. Eiken hout bevat veel spanning waardoor de mogelijkheid ontstaat dat er kopscheuren vormen. Tevens bevat Eiken looizuur waardoor er zwarte vlekvorming kan ontstaan omdat het hout corrodeert wanneer het in contact komt met metaal. Samen met de kenmerkende lichte afwijkingen in de dikte en oneffenheden in het oppervlak ontstaat de landelijke uitstraling van het hout.

Uitvoering:

Voor de montage van deze planken wordt aangeraden schroeven met een anti looizuur coating te gebruiken zoals RVS 410 schroeven of tellerkopschroeven. Het is van belang dat er met scherp gereedschap gewerkt wordt om het uitbreken van het hout te voorkomen.

Dikte Kopmaat:
25x200
Afwerking:

Deze plank kan afgewerkt worden met een beits of verfsysteem. 

Verpakt per:
Stuk
Lengte:
3000mm

Bel voor advies

ma t/m vr: 9.00 - 12.00 en 14:00 - 16:00 uur