Navigation

Gipsplaten

 

Ontdek de veelzijdigheid van gipsplaten

Gipsplaten zijn bijzonder veelzijdige bouwmaterialen die gebruikt worden voor het afwerken van wanden en plafonds. Onze standaard gipskartonplaten hebben een kern van gips met een bruine kartonnen achterzijde en een lichtgrijs/witte kartonnen voorzijde. Er zijn echter ook alternatieve varianten beschikbaar, elk geschikt voor specifieke toepassingen.

Voordelen van gipsplaten

Gipsplaten behoren tot de meest gebruikte materialen voor wand- en plafondbekleding, en dat is niet zonder reden. Enkele voordelen zijn:

 • Een relatief voordelig materiaal
 • Keuze uit diverse varianten en afmetingen
 • Uitstekende brandwerende eigenschappen
 • Eenvoudige verwerking

Welke gipsplaatvarianten passen bij mijn toepassing?

Bij Houthandelonline.nl hebben we een ruim assortiment gipsplaten voor diverse toepassingen:

Gipsplaten voor plafonds

 • De RK plafondplaten zijn de standaard gipsplaten voor plafondafwerking. Deze platen zijn 60 centimeter breed, 9.5 millimeter dik, en hebben afgeronde kanten aan de lange zijden.
 • Voor toepassingen waarbij gipsplaten met stucwerk worden afgewerkt, bieden we 60 centimeter brede stucplaten aan, eveneens 9.5 millimeter dik. Stucwerk hecht uitstekend op deze platen.
 • Als u een naadloos plafond wilt realiseren, raden we onze 12.5 millimeter dikke AK gipsplaten met 4 afgeschuinde kanten aan.

Gipsplaten voor wanden

 • De 12.5 millimeter dikke AK wandplaten, voorzien van afgeschuinde kanten aan de lange zijden, zijn beschikbaar in breedtes van 60 en 120 centimeter.
 • Standaard gipsplaten zijn gevoelig voor vocht. Onze 12.5 millimeter dikke AK Hydro gipsplaten zijn geïmpregneerd om vochtopname te vertragen en zijn bekleed met groen karton, waardoor ze ideaal zijn voor vochtige ruimtes. Deze platen zijn ook verkrijgbaar in breedtes van 60 en 120 centimeter.

Waar moet ik op letten bij het gebruik van gipsplaten?

Enkele belangrijke overwegingen bij het werken met gipsplaten zijn:

 • Gebruik voor het bevestigen van gipsplaten altijd gipsschroeven, die herkenbaar zijn aan hun zwarte kleur en niet roesten na stucwerk.
 • Gebruik een speciaal schroefbit voor gipsplaten om de schroeven op de juiste diepte aan te brengen zonder de gipsplaat te beschadigen.
 • Om naadloze afwerking te bereiken, kunt u zelfklevend gaasband in de voeg plakken voor wandplaten met afgeschuinde kanten. Vervolgens kunt u de voeg vullen met B45 Filler.

Gipsplaten bestellen

Het bestellen van gipsplaten is eenvoudig bij Houthandelonline.nl! Wij bedienen zowel zakelijke klanten als particulieren en streven naar de beste service. Bovendien kunt u snelle levering verwachten, meestal binnen 2 tot 7 werkdagen, afhankelijk van uw bestelling en afleveradres. Als u vragen heeft of deskundig advies nodig heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar via 0226 744 226 en u kunt ons 24/7 mailen op [email protected].

Dit is Peter Kok, eigenaar en oprichter van HouthadenlOnline. Bel voor persoonlijk advies met onze productspecialisten!

Bel voor persoonlijk advies

0226 744 226

ma t/m vr: 8.00-12.00 en 13.00-16.00 en za: 8.00-11.00 uur

of mail  [email protected]