Navigation

Douglas hout

 

Douglas hout: populair en duurzaam

In de afgelopen jaren is Douglas hout steeds meer in trek geraakt, dankzij zijn lange levensduur en warme uitstraling. Het Douglas hout dat HouthandelOnline aanbiedt, is afkomstig van de Douglasspar, één van Europa's hardste naaldhoutbomen. Deze naaldboom groeit voornamelijk in West-Europa en Scandinavië. De planken, regels, balken en palen van Douglasspar hebben meestal een lichte geelrode tot geelbruine tint, die met blootstelling aan lucht en licht verandert naar een oranjebruine gloed. Deze uitstraling is geliefd bij veel mensen. Naarmate Douglas hout droogt, wordt het sterker en harder. Als het onbehandeld blijft en goed wordt gedroogd, gaat Douglas hout ongeveer 10-15 jaar mee. Als je meer wilt weten over ons Douglas hout, neem dan contact op met ons kantoor in Wieringerwerf. Onze houtspecialisten staan op alle werkdagen voor je klaar.

Ruim assortiment aan Douglas

HouthandelOnline heeft een uitgebreid assortiment Douglas hout. Douglas hout, evenals onze andere houtsoorten zoals Eikenhout, Vurenhout, hardhout en Red Cedar, wordt rechtstreeks vanaf onze importeur of houtzagerij naar jou verzonden. Dit stelt ons in staat hout tegen scherpe prijzen aan te bieden. Bij HouthandelOnline heb je dus een ruime keuze aan Douglas hout! Ons assortiment Douglas omvat:

Er is dus voldoende keuze om prachtige projecten te realiseren. Bij elk artikel vind je duidelijke informatie over de toepassing, afwerking en afmetingen van het hout.

Toepassingen met Douglas

Douglas hout is zeer veelzijdig en wordt veelal gebruikt vanwege zijn mooie uitstraling en duurzaamheid. Het wordt vaak toegepast in tuinprojecten, zoals: overkappingen, veranda's, terrasschermen, pergola's, tuinmeubels en kapschuren. Ook als gevelbekleding is Douglas hout populair, omdat het zorgt voor jarenlang plezier en een prachtige gevel. We bieden behandeld Zweeds Rabat aan dat geschikt is voor gevelbekleding, veranda's en tuinschermen. Voor de montage van Douglas tuinprojecten is het aan te raden speciale RVS schroeven te gebruiken. Voor schuttingen hebben we een ruime keuze aan stalen frames, poortbeslag, sloten en afdeklatten. Door het juiste montagemateriaal te gebruiken, blijft Douglas hout in optimale staat.

Tips voor een langere levensduur

Als je Douglas hout onbehandeld laat, zal het vergrijzen door blootstelling aan weersinvloeden. Veel mensen waarderen juist deze vergrijsde look. Als je palen voor een veranda op betonpoeren plaatst en Douglas vlonderplanken laat rusten op geïmpregneerde balken, zal het hout langer meegaan. Het is belangrijk dat de balken voldoende geventileerd worden. Als je de palen in de grond wilt plaatsen, raden we aan het onderste gedeelte tot minstens 5 cm boven de grond in te smeren met bitumen of teer. Onbehandeld Douglas hout zal snel achteruitgaat gaan bij contact met vochtige grond. Als je ervoor kiest Douglas hout te behandelen voor een langere levensduur, zijn er verschillende mooie beitskleuren beschikbaar, zoals white wash, grey wash en roze of zwarte beits. Als je de natuurlijke houtkleur wilt behouden, kun je transparante Douglas olie gebruiken.

Koop je Douglas hout online

Bij HouthandelOnline kunnen zowel zakelijke, als particuliere klanten, hoogwaardig Douglas hout tegen scherpe prijzen kopen. Bestellingen worden binnen twee tot zeven werkdagen, op het door jou opgegeven adres, geleverd. Als je geen mogelijkheid hebt Douglas hout bij een bouwmarkt te kopen, is online bestellen ideaal. Als leverancier van hout- en bouwmaterialen blijven we ons ontwikkelen en onze webshop wordt regelmatig uitgebreid. Dit wordt allemaal georganiseerd vanuit ons hoofdkantoor in Wieringerwerf.

Dit is Peter Kok, eigenaar en oprichter van HouthadenlOnline. Bel voor persoonlijk advies met onze productspecialisten!

Bel voor persoonlijk advies

0226 744 226

ma t/m vr: 8.00-12.00 en 13.00-16.00 en za: 8.00-11.00 uur

of mail  [email protected]