Navigation

Red Cedar

Red Cedar hout: natuurlijke schoonheid en duurzaamheid voor premium exterieur- en interieurtoepassingen.

Lees meer
 

Red Cedar: duurzaam hout voor je gevel

De naaldhoutsoort Red Cedar is populair. Red Cedar wordt veel toegepast als gevelbekleding want het is duurzaam en laat zich gemakkelijk bewerken. Maar de aantrekkelijke eigenschappen maken het hout voor veel meer toepassingen geschikt. Je kunt Western Red Cedar, of kort gezegd Red Cedar, ook toepassen als afwerking van dakranden en voor allerlei tuinprojecten. Maar voor vensterbanken, kozijnen en als saunahout is Western Red Cedar ook geschikt. In de tuin is dit houtsoort perfect voor een pergola, veranda, schutting of poort.

Wat zijn de eigenschappen van Red Cedar?

  • Duurzaam houtsoort (ook onbehandeld).
  • Fraaie houtstructuur.
  • Grote kleurvariatie.
  • Licht in gewicht.
  • Gemakkelijk te bewerken.
  • Bestand tegen houtrot, schimmels en insecten.


Wel is Red Cedar iets zachter dan bijvoorbeeld hardhout of Douglashout maar daarom nog niet minder ideaal voor je buiten- en binnentimmerwerk.

Natuurlijke en duurzame gevelbekleding

Red Cedar is een zogenaamde droge houtsoort. Het hout bevat nagenoeg geen olie of vettige stoffen. De natuurlijke inhoudsstof “g-thujaplicine” beschermt tegen schimmels, houtrot en insecten. Dankzij deze natuurlijke inhoudsstof hoeft het hout niet geïmpregneerd te worden. Wist je dat Red Cedar een geurend houtsoort is? Red Cedar hout verspreidt een kaneelachtige geur. Deze geur voorkomt dat bijvoorbeeld motten zich in het hout gaan nestelen. De natuurlijke bescherming maakt de houtsoort duurzaam en daarom zo aantrekkelijk als houten gevelbekleding. Omdat het hout ook duurzaam en vormvast is, ben je jarenlang verzekerd van een prachtige gevel.

Western Red Cedar is goed bestand tegen allerlei weersinvloeden. Is het heel warm of vriest het juist hard? De verticale of horizontale planken drogen wellicht wat uit maar zullen niet barsten of kromtrekken. Laat je het onbehandeld? Ook dan heeft Red Cedar een lange levensduur. Maar het krijgt dan wel een zilvergrijze uitstraling. Wilt je de planken behandelen? Dat kan ook. Het hout krimpt nauwelijks en zet ook niet uit waardoor lak, beits of verf in goede staat blijft.

Kleurvariaties

Red Cedar groeit aan de westkust van Noord-Amerika en Canada en is zo populair vanwege de fraaie kleurnuances. Die lopen uiteen van lichtgeel tot roodbruin. Lichtroze is mogelijk maar ook lichtbruin, bruinroze en donkerbruin. Het bijzondere is dat er meer kleurvariaties in één en dezelfde stam kunnen voorkomen. Na verloop van tijd vervaagt het kleurverschil en krijgt Red Cedar een grijze uitstraling.

Houthandelonline: voor al je Red Cedar hout

Voor het grootste aanbod Western Red Cedar ga je naar Houthandelonline. Bekijk ons assortiment met: boeidelen, Red Cedar Rabat of Zweeds Rabat, Red Cedar Channel siding, sponningplanken, vellingplanken en Rhombus-modellen. Genoeg dus voor al je klusprojecten zowel buiten als binnen.

Wij hebben onbehandelde planken maar ook hout dat alvast voorgegrond is. Zowel particulieren als zakelijke klanten kunnen bij Houthandelonline een bestelling plaatsen. Onze prijzen zijn heel scherp, precies wat je van een groothandel mag verwachten. Per postcodegebied hanteren wij vaste leverdagen.

Wil je meer weten over deze houtsoort? Je kunt contact met ons opnemen via [email protected] of 0226-744 226. Met onze uitgebreide expertise beantwoorden wij graag al je vragen.

Dit is Peter Kok, eigenaar en oprichter van HouthadenlOnline. Bel voor persoonlijk advies met onze productspecialisten!

Bel voor persoonlijk advies

0226 744 226

ma t/m vr: 9.00-12.00 en 13.00-16.00 en za: 8.00-11.00 uur

of mail  [email protected]