Navigation

Douglas palen

Maak jouw project bij ons compleet, wij hebben ook betonpoer & mortel.

Lees meer
 

Ons assortiment gezaagde palen

Ben je op zoek naar gezaagde Douglas palen? Houthandelonline levert gezaagde palen in diverse maten. Wij hebben zowel onbehandelde als groen geïmpregneerde palen voor het bouwen van dragende en niet-dragende constructies. Ook vind je bij ons alle overige benodigdheden voor je tuinproject van Douglashout, zoals:

Zo heb je in één bestelling alles in huis voor het maken van je project. Bekijk snel ons assortiment gezaagde Douglas palen. Je bestelt eenvoudig via onze webshop. Wij bezorgen de bestelling binnen ons termijn van 2 tot 7 werkdagen.

Gezaagd of geschaafd?

Gezaagd of fijnbezaagd Douglas is verser en ruwer in vergelijking met onbehandeld hout. Het hout is grover en bevat nog splinters. Ook zijn de gezaagde palen niet gedroogd en daardoor vochtiger en minder maatvast. Geschaafde palen zijn strak afgewerkt, helemaal vlak en maatvast.

Wat zijn de eigenschappen van Douglas?

Dankzij de warme uitstraling geeft Douglas hout een mooie uitstraling aan je tuin. Douglas is een populair houtsoort voor gebruik in de tuin. Naast de warme uitstraling is ook de levensduur een reden om te kiezen voor fijnbezaagde palen of balken. Het Douglas hout van Houthandelonline is afkomstig van een van Europa's hardste naaldhoutbomen, de Douglasspar. Deze naaldboom groeit voornamelijk in West-Europa en Scandinavië. Hout van de Douglasspar heeft meestal een lichte geelrode tot geelbruine tint. Door de blootstelling aan lucht en licht verkleurt deze tint naar een oranjebruine gloed, wat het hout zo geliefd maakt. Door droging wordt het steeds sterker en harder.

Behandelen van Douglashout

Als je Douglashout onbehandeld wilt laten vanwege de prachtige warm gevlamde uitstraling, dan gaat het zo'n 15 jaar mee. Onbehandeld Douglashout gaat vergrijzen. Wil je het hout behandelen? Dan heeft Houthandelonline de juiste producten. Om de fijnbezaagde palen te behandelen, vind je bij ons een kwaliteitsbeits van HK-Lasur en een impregneermiddel. GW-310 van het merk Remmers is een niet filmvormend verfsysteem voor de zaagkanten of voor het schilderen van nieuwe palen, balken of planken.

De groothandel voor particulier en zakelijk

Houthandelonline heeft gezaagde Douglas palen van 100x100 mm tot en met 200x200 mm. Ons totale assortiment is erg breed. Naast bezaagde en geschaafde palen hebben wij onder andere ook balken en regels in deze uitvoeringen, Zweeds Rabat, vlonderplanken, dakbeschot en tuinschermen. Wil je meer weten over ons Douglas hout? Neem dan contact met ons op.

Dit is Peter Kok, eigenaar en oprichter van HouthadenlOnline. Bel voor persoonlijk advies met onze productspecialisten!

Bel voor persoonlijk advies

0226 744 226

ma t/m vr: 8.00-12.00 en 13.00-16.00 en za: 8.00-11.00 uur

of mail  [email protected]