Navigation

Hardhout

 

Waar komt hardhout vandaan?

Hardhout is afkomstig van loofbomen en komt met name uit het tropisch regenwoud. Loofbomen groeien erg langzaam en kunnen heel oud worden. De mate van hardheid van hardhout wordt bepaald door de dichtheid van de nerfstructuur. Kies je voor hardhout? Dan kies je automatisch voor een jarenlange prachtige uitstraling en aankleding in je tuin! Hardhout is een geliefde houtsoort. Het is de roodbruine kleur die het hardhout zo'n warme en tevens populaire uitstraling geeft. Bij Houthandelonline vind je genoeg hardhout om je tuin een prachtige uitstraling te geven. Neem eens een kijkje in onze webshop en ontdek ons uitgebreide assortiment aan hardhout.

Wat voor soorten hardhout zijn er?

Hardhout is een verzamelnaam voor alle harde en duurzame houtsoorten. Een positieve eigenschap van hardhout is dat het hout jarenlang meegaat, zeker wanneer je het nog van een beschermlaag voorziet. Er zijn heel veel soorten hardhout. Enkele bekende soorten hardhout zijn:

  • Acaciahout
  • Bangkirai hout
  • Azobé
  • Meranti: een verzamelnaam voor loofbomen uit Zuidoost-Azië.
  • Robinia
  • Cederhout
  • Teakhout

Hoe duurzaam is hardhout?

Heb je hardhouten palen met de hoogste duurzaamheidsklasse? Dan gaat het onderste gedeelte wat in contact komt met de natte aarde wel 25 jaar mee! En dat is toch wel prettig in zo'n land als Nederland, waar de grond langdurig nat kan zijn. Als je geen zin hebt om na een paar jaar de schuttingpalen alweer te vervangen, kies dan voor palen van hardhout! Een harde houtsoort met een duurzaamheidsklasse van de tweede of derde graad heeft voor bovengronds gebruik ook een lange levensduur van wel 25 jaar.

Een beschoeiing maak je van hardhout!

Woon je aan het water en wil je de tuin afschermen met een beschoeiing of een damwand? Kies dan voor hardhout! Een beschoeiing voorkomt dat je tuin langzaam afbrokkelt, en je kunt ook een terras aan het water of een aanlegsteiger voor een bootje creëren. Zo heb je toch een prachtige afwerking van je tuin. Een beschoeiing is een constructie van hardhouten palen en beschoeiingsschotten. Een damwand daarentegen bestaat uit profielplanken en is geschikt voor zwaardere en grotere toepassingen. Het terras maak je natuurlijk van vlonderplanken van hardhout. De beschoeiing aan het water en je tuin zorgen ervoor dat er een groot hoogteverschil ontstaat. Een trapje naar het lager gelegen terras zorgt voor een goede verbinding.

Bestel hardhout online

Onze collectie hardhout bestaat onder andere uit hardhouten palen, planken, verschillende varianten vlonderplanken van hardhout en beschoeiingsschotten. Daarbij kun je kiezen uit bezaagde palen, planken of balken of geschaafde materialen. Bestel je hardhout eenvoudig online bij Houthandelonline. In onze webshop zie je heel overzichtelijk alle producten op het gebied van hardhout. Wij leveren je bestelling snel bij je thuis tegen scherpe prijzen. Ons hardhout wordt met zorg geïmporteerd, waarbij we rekening houden met de juiste prijs-kwaliteitsverhouding. Zo kunnen wij je altijd voorzien van duurzaam en aantrekkelijk geprijsd hardhout.

Dit is Peter Kok, eigenaar en oprichter van HouthadenlOnline. Bel voor persoonlijk advies met onze productspecialisten!

Bel voor persoonlijk advies

0226 744 226

ma t/m vr: 9.00-12.00 en 13.00-16.00 en za: 8.00-11.00 uur

of mail  [email protected]