Navigation

Multiplex berken

 

Voordelen van Berken Multiplex

Berken multiplex is een van de diverse soorten multiplexplaten die beschikbaar zijn. Het is samengesteld uit een oneven aantal lagen berkenhout. De berkenfineerlagen of houtfineerlagen worden kruislings met elkaar verlijmd. Hoe meer dunne fineerlagen er op elkaar worden gelijmd, hoe sterker de multiplexplaat wordt. Berkenmultiplex is esthetisch gezien een van de mooiste soorten plaatmateriaal en biedt verschillende voordelen, waaronder:

  • Een echte houtlook met minder neiging tot werken in vergelijking met massief hout
  • Een breed scala aan diktes en afmetingen om uit te kiezen
  • Bestand tegen water, geschikt voor vochtige omgevingen
  • Sterkte dankzij meerdere fineerlagen
  • Gemakkelijk te bewerken
  • Een zeer sterke houtsoort

Berkenhout heeft een witte tot lichtgekleurde tint, zonder kleurverschil tussen het spinthout en de kern. Berken multiplex wordt voornamelijk geproduceerd in Europa, Scandinavië en Rusland. Ons assortiment omvat Russisch Berken en Fins Berken multiplex. Binnen deze categorieën bieden wij een ruime keuze.

Russisch Berken

Russisch berken multiplex wordt vaak gebruikt voor interieurafwerking bij binnentoepassingen. Multiplex met exterieurverlijming kan ook geschikt zijn voor buitengebruik, maar alleen wanneer het watervast verlijmd is of behandeld wordt met een coating (inclusief de randen). Houthandelonline biedt Russisch berken multiplex in drie kwaliteitsklassen: CP/CP, BB/BB en B/BB. In onze webshop vindt u Russisch Berken in CP/CP kwaliteit in verschillende diktes en twee verschillende afmetingen: 250 x 125 cm en 153 x 305 cm. Platen van BB/BB kwaliteit zijn beschikbaar in acht verschillende diktes en één maat, namelijk 153 x 153 cm. Multiplexplaten van B/BB kwaliteit kunnen wij leveren in diverse diktes en afmetingen. Als u een specifieke maat zoekt, stuur dan een e-mail naar [email protected] met het gewenste product en de juiste afmetingen, en wij zullen ons best doen om aan uw behoeften te voldoen. Bij Russisch Berken kiest u voor multiplex van hoge kwaliteit, dat stootvast is, over sterke eigenschappen beschikt en een goed afgewerkt dekfineer heeft zonder veel oneffenheden.

Fins Berken

Fins Berken, ook wel bekend als vliegtuigtriplex, is afkomstig van Fins naaldhout. Berken triplexplaten bestaan uit drie zeer dunne fineerlagen van berkenhout. Houthandelonline levert Fins berken triplex met bijna geen oneffenheden in het dekfineer. Vanwege de dunne fineerlagen vertoont het dekfineer een lichtroze tint. Dunne platen zijn ook lichtdoorlatend, wat heeft geleid tot verrassende toepassingen, waaronder decoratieve, constructieve en industriële toepassingen. De fineerlagen van triplex zijn minder dan 1 mm dik, wat resulteert in een zeer sterke plaat. Vliegtuigtriplex wordt ook in de vliegtuigbouw gebruikt, zowel voor het voertuig zelf als voor modelvliegtuigen.

Verschil tussen binnenfineren en dekfineren

Binnenfineren verwijst naar het materiaal waarmee de multiplexplaat is opgebouwd, terwijl dekfineerlagen alleen aan de buitenkant van de plaat zichtbaar zijn. Sommige platen bestaan niet alleen uit berkenfineer, maar bevatten ook naaldhoutfineer, zoals vuren en grenen, wat bekend staat als combiplaten. De buitenste lagen van combiplaten bestaan uit berkenfineer, terwijl de binnenste lagen afwisselend berken- en naaldhoutfineer hebben. Als u op zoek bent naar een sterke multiplexplaat, is het beter om te kiezen voor een plaat die volledig bestaat uit berkenhout.

Multiplex met harde kunststof

Multiplexplaten met een harde kunststof toplaag zijn ook samengesteld uit berkenfineer. Deze platen hebben aan beide zijden een 0,8 mm dikke witte HPL-laag (High Pressure Laminate). HPL is een composietmateriaal van papierpulp en fenolhars, met een harde toplaag van melaminehars. Houthandelonline is uw groothandel voor verschillende soorten berken multiplex, die u eenvoudig online kunt bestellen. Omdat uw bestelling rechtstreeks van de importeur wordt geleverd, kunnen wij onze prijzen laag houden. Voor bestellingen onder de €400,- rekenen wij €99,- bezorgkosten. Als u materialen wilt afhalen, verzoeken wij u contact met ons op te nemen om de mogelijkheden te bespreken.

Dit is Peter Kok, eigenaar en oprichter van HouthadenlOnline. Bel voor persoonlijk advies met onze productspecialisten!

Bel voor persoonlijk advies

0226 744 226

ma t/m vr: 8.00-12.00 en 13.00-16.00 en za: 8.00-11.00 uur

of mail  [email protected]