Navigation

Meranti hout

 

Hardhouten vlonderplanken en onderregels

Ben je op zoek naar hardhouten vlonderplanken of hardhouten onderregels? Houthandelonline levert hardhouten vlonderplanken en regels van meerdere soorten hardhout, namelijk Azobé, Massaranduba en Bilinga. De vlonderplanken zijn van uitstekende kwaliteit hardhout en afkomstig uit duurzame bosbouw. De volgende kenmerken zijn van toepassing op de producten in de categorie vlonderplanken:

  • geschaafd; vierzijdig afgewerkt
  • planken met de kopmaatafmeting 21x145mm tot en met 35 x195mm
  • verkrijgbaar in verschillende lengtes 245 tot en met 455 cm
  • duurzaamheidsklasse 1

Massaranduba en Bilinga


Massaranduba hardhout wordt al vele jaren verkocht in Nederland. Het is dan ook een populair hardhoutsoort uit Zuid-Amerika. Dit tropische hardhout staat bekend om de donkerrode kleur en de hardheid. De volumieke massa bedraagt 950 tot 1600 kg per kubieke meter. Qua duurzaamheid kun je Massaranduba vergelijken met Azobé en Bangkirai, alleen is dit Massaranduba een goedkoper alternatief. Het hout is goed verwerkbaar. We adviseren wel om voor te boren voordat je gaat schroeven. Ook Bilinga is geschikt om te verwerken tot vlonderplanken. Deze hardhoutsoort komt uit West-Afrika en heeft een bruingele kleur. De volumieke massa is ongeveer 950 tot 1500 kg per kubieke meter. Van hardhouten vlonderplanken kun je een mooi vlonderterras maken, maar ook een steiger of een beschoeiing.

Hardhouten regels en balken van Azobé of Angelim Vermelho


De regels in ons assortiment hardhout zijn gemaakt van het tropische hardhoutsoort Azobé en Angelim Vermelho. Deze houtsoorten zijn afkomstig uit Brazilië en staan bekend om de zeer lange levensduur (duurzaamheidsklasse van meer dan 25 jaar). Angelim Vermelho wordt ook wel vergeleken met Azobé maar is iets minder bekend. Het hout is in ieder geval bestand tegen contact met aarde en daarom ook geschikt om er hardhouten vlonderplanken, palen, balken of regels van te maken. De hardhouten regels en balken zijn glad geschaafd en leverbaar in diverse kopmaatdiktes en lengtes.

Eenvoudig hardhout bestellen


Wil je bezaagde hardhouten planken bestellen tegen een aantrekkelijke prijs? Dat doe je natuurlijk bij Houthandelonline.nl. Omdat nagenoeg al ons hardhout uit voorraad leverbaar is, heb je je bestelling al binnen 2 tot 7 werkdagen in huis. Kom je ergens niet uit of heb je behoefte aan deskundig advies met betrekking tot de meest geschikte houtsoorten voor je project? Neem dan gerust even contact met ons op! We zijn elke werkdag telefonisch bereikbaar op 0226 744 226. Je kunt ook een mailtje sturen naar [email protected].

Dit is Peter Kok, eigenaar en oprichter van HouthadenlOnline. Bel voor persoonlijk advies met onze productspecialisten!

Bel voor persoonlijk advies

0226 744 226

ma t/m vr: 9.00-12.00 en 13.00-16.00 en za: 8.00-11.00 uur

of mail  [email protected]