Plaatmateriaal


Categorie pagina
MDF

Categorie pagina
HDF

Bel voor advies

ma t/m vr: 8.00 - 12.00 en 13.00 - 17.00 uur zaterdag: 8.00 - 11.00 uur

Een ruime keuze aan plaatmateriaal

Plaatmateriaal kunnen we omschrijven als platen van houtachtig materiaal als massief hout, hout fineer of andere houtachtige componenten. Het houtachtige materiaal is met elkaar verlijmd tot grote platen in verschillende afmetingen en vaak afgewerkt met een oppervlaktelaag of fineerlaag. Voor plaatmateriaal in vele soorten en maten moet u bij Houthandelonline zijn. Wij zijn de groothandel op het gebied van plaatmateriaal. Voor welke klus u ook plaatmateriaal nodig heeft, wij hebben het. Niet alleen particulieren kunnen bij ons platen aanschaffen, ook zakelijke klanten kunnen bij ons terecht. Ons assortiment bestaat onder meer uit de volgende soorten plaatmateriaal:
 • Underlayment
 • OSB
 • Betonplex
 • MDF
 • Spaanplaat
 • Diverse soorten multiplex
 • Hardboard en zachtboard
Wilt u specifieke informatie over een bepaald soort plaatmateriaal? Of wilt u weten of uw gekozen plaatmateriaal aansluit bij de toepassing die u voor ogen hebt? Stel uw vraag via de mail en ontvang spoedig een antwoord terug van 1 van onze specialisten. Ook telefonisch zitten wij voor u klaar. Wij zijn bereikbaar op elke werkdag van 9.00 uur tot 12:00 en 13:00 tot 16:00 uur.

Plaatmateriaal voor allerlei toepassingen

U kunt plaatmateriaal voor heel veel soorten toepassingen gebruiken. Te denken valt aan het plaatsen van een binnenwand of voor een plafond. Zoekt u plaatmateriaal voor een veranda of het speelhuisje voor de kinderen? Wij hebben ook plaatmateriaal speciaal voor buitengebruik. Plaatmateriaal kunt u ook beschermen of verfraaien met een daarvoor geschikte verf, lak of beits. Dit is afhankelijk van wat het gebruiksdoel van het plaatmateriaal is. Geschikte platen voor binnengebruik zijn onder andere Underlayment, OSB en MDF. Platen die u ook buiten kunt toepassen zijn multiplex voor buiten, betonplex, multiplex deurplaten en boeidelen. Al deze platen kunnen wij u leveren in allerlei maten en uitvoeringen en tegen scherpe prijzen.

Fineer

Wat is fineer nu eigenlijk? Fineer is de afwerkingslaag (fineerlaag), die wordt verlijmd met plaatmateriaal zoals spaanplaat, OSB-platen, multiplex en MDF. Een fineer is een dunne laag hout van meestal een maximale dikte van 0,6 mm. Houthandelonline maakt onderscheid tussen verschillende soorten fineer kwaliteiten, waarbij A van de allerhoogste kwaliteit is en geen gebreken bevat en kwaliteit C voorzien is van een groot aantal gebreken. Daartussen bevinden zich de oppervlaktelagen met een B-, BB- en CP- kwaliteit. De fineerlagen kunnen op zo'n manier op het plaatmateriaal gelegd worden zodat er een doorlopend geheel ontstaat. Fineerlagen van hoge kwaliteit zien er echt uit alsof ze uit één stuk zijn gemaakt.

De verschillende kwaliteitsklassen uitgelegd

Met de inkoop en selectie letten wij op de verschillende kwaliteiten in de fineerlaag op het plaatmateriaal. Met zorg zoeken onze inkoop specialisten het beste plaatmateriaal voor u uit. Wij leggen u graag uit waar wij op selecteren, zodat we u van het beste materiaal kunnen voorzien.
 • Plaatmateriaal met een fineerlaag van A-kwaliteit is in theorie volledig gaaf en foutloos.
 • In ongevoegd, geschuurd fineer met een B-kwaliteit zijn geen proppen toegestaan. Verkleuringen mogen in beperkte mate voorkomen, evenals kleine pitjes en splitjes
 • Een afwerklaag van overwegend ongevoegd en geschuurd fineer waar reparaties met behulp van proppen, ook wel plugs genoemd, zijn toegestaan, is er 1 van BB-kwaliteit. Ook kwastjes, splitjes en kopscheurtjes mogen voorkomen.
 • Voor CP-kwaliteit geldt dat proppen en alle andere vormen van reparaties, verkleuringen, splitjes en grote vaste kwasten onbeperkt zijn toegestaan. Ideaal type plaat voor als deze nog geschilderd of behangen wordt.

Bestel plaatmateriaal eenvoudig in onze webshop

In onze webshop ziet u heel overzichtelijk welke soorten plaatmateriaal wij in huis hebben. Omdat wij zoveel verschillende soorten en maten in ons assortiment hebben, is elk artikel nauwkeurig omschreven. Zo weet u zeker dat u het juiste plaatmateriaal in het winkelwagentje stopt. Wij bezorgen al het plaatmateriaal bij u thuis. Ons kantoor bevindt zich in Wieringerwerf. Vanuit hier wordt alle planning en verkoop geregeld. Woont u in de omgeving en wilt u het plaatmateriaal liever afhalen? Neemt u dan contact met ons op voor het bespreken van de mogelijkheden.