Informatie over Houthandelonline

Houthandelonline.nl is dé groothandel voor de particuliere en zakelijke klant.

Wij hebben een zeer uitgebreid assortiment hout- en plaatmateriaal. Te denken valt hierbij aan: TuinhoutHardhoutVurenRed CedarDouglashoutPlaatmateriaal en Betontriplex.
Daarnaast blijven wij ons ontwikkelen, breiden wij onze webshop regelmatig uit en houden wij ons uitgebreide assortiment actueel. Onze prijzen zijn zeer scherp en de kwaliteit is wat je van een groothandel mag verwachten!

Wij zijn de online experts op het gebied van hout- en bouwmaterialen.
U bestelt de gewenste producten eenvoudig online en wij zorgen ervoor dat uw bestelling binnen onze levertijd van 2 tot 7 werkdagen op het door u bepaalde afleveradres wordt afgeleverd.

Eenvoudig en overzichtelijk, dat is winkelen bij Houthandelonline.nl!
Door onze diepgaande kennis, ervaring en bedrevenheid kan Houthandelonline.nl u een deskundig advies geven over allerlei materialen. Wij staan dan ook op
vaste tijden tot uw beschikking om u uitgebreid te informeren en te adviseren. Dit is mogelijk per telefoon of e-mail.

Ons hoofdkantoor bevindt zich in Wieringerwerf.
Vanuit hier wordt de planning en verkoop geregeld.

Houthandelonline.nl is onderdeel van Houtbrein B.V.
Wij zijn gevestigd op:
Westrak 57
1771 SR Wieringerwerf 

E-mail: info@houthandelonline.nl
Telefoon: 0226-744226

Bereikbaarheid:
Wij zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar tussen 8-12 en 13-17 uur. 
U kunt ons altijd een e-mail sturen via info@houthandelonline.nl of een chat sturen via Facebook Messenger.

 

Duurzaamheid

Bij Houthandelonline.nl hechten we veel waarde aan duurzaamheid. We vinden het belangrijk om actief ons steentje bij te dragen aan een betere wereld. Hieronder vertellen we meer over de duurzaamheid van onze producten en processen.

Producten

De focus van onze groothandel ligt op hout en plaatmateriaal. Deze producten zijn duurzamer dan alternatieve materialen, zoals beton en steen: hout neemt immers CO2 op en is dus van zichzelf CO2-neutraal. Daarnaast kopen we steeds meer producten direct bij de bron in, waardoor we zoveel mogelijk tussenschakels uit de keten verwijderen.

Al het hout dat wij inkopen en verkopen, is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. Met andere woorden: we leveren uitsluitend hout dat zodanig gekapt is dat de ecologische functie van de bossen gewaarborgd blijft en flora en fauna hun leefomgeving behouden. Dit reikt echter verder dan alleen het ecologische aspect: in duurzaam beheerde bossen worden namelijk ook de rechten en belangen van alle betrokken arbeiders en die van de inheemse bevolking gerespecteerd.

Een andere manier waarop we ons bezighouden met de duurzaamheid van onze producten, is door onze klanten middels instructievideo’s, blogartikelen en handleidingen te informeren over de verwerking en de beste manier om projecten aan te pakken. Een vakkundige montage draagt immers bij aan een langere levensduur.

Transport

Transport is een essentieel onderdeel van onze bedrijfsprocessen. We zijn ons er goed van bewust dat transport voor veel vervuiling zorgt en doen er dan ook alles aan om die vervuiling zo veel mogelijk te beperken. Dat begint bij ons intern transport. Zo maken we binnen ons bedrijf gebruik van elektrische transportmiddelen, zoals heftrucks en trekkers. Wat betreft de leveringen van bestellingen staat efficiëntie centraal: we werken met postcodegebieden om onnodige kilometers te minimaliseren. We hebben ook de doelstelling kleinere (elektrische) voertuigen in te gaan zetten voor het afleveren van bestellingen in de binnenstad van bijvoorbeeld Amsterdam en andere grote(re) steden. De eerste afspraken met onze transporteurs zijn hiervoor al gemaakt.

Afval

Om de afvalstromen binnen ons bedrijf zoveel mogelijk te reduceren hebben we diverse maatregelen getroffen:

  • Al het afval op de werf (plastic, plastic bandjes, karton, afvalhout, enz.) wordt gescheiden.
  • Het plastic wordt hergebruikt, als dempmateriaal in dozen die breekbare materialen bevatten.
  • Het houtafval wordt gescheiden en in Big Bags verkocht als haardhout of aanmaakhout.
  • Verpakkingsmaterialen, zoals dozen en platen worden waar mogelijk opnieuw gebruikt.
  • Op kantoor worden restafval en papier gescheiden. We kijken tevens naar de mogelijkheden om daarnaast ook plastic en gft-afval te scheiden.

Energie

Om ons energieverbruik zoveel mogelijk te beperken hebben we de inval van natuurlijk licht in onze bedrijfshal gemaximaliseerd. In de ruimtes die verlicht moeten worden, maken we gebruik van bewegingssensoren. Wij nemen 100% groene stroom af, die voor 10% bestaat uit windenergie. Een deel van onze bedrijfspanden is reeds voorzien van ledverlichting. Ons doel is dit uiteindelijk overal in het bedrijf door te voeren. Ook het installeren van zonnepanelen is voor ons een doel voor de nabije toekomst.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

Transparantie, eerlijkheid en respect behoren tot de kernwaarden van onze onderneming. Al onze medewerkers zijn harde werkers met een proactieve, oplossingsgerichte mindset. Een afspraak is bij ons ook echt een afspraak. Als we ergens tegenaanlopen, bekijken we samen hoe we dit kunnen oplossen.

Een aantal van onze medewerkers werkt nu al regelmatig thuis en we bekijken of dit vaker kan. Daarnaast onderzoeken we welke aanvullende maatregelen op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen we in de toekomst kunnen nemen. Zo kijken we naar de mogelijkheden van sponsoring, deelname aan bomenplant-dagen en overwegen we de introductie van een fietsplan.

Dit zijn we nog van plan

Verduurzamen is iets dat we bij Houthandelonline.nl als een doorlopend proces beschouwen. We zijn dan ook constant op zoek naar manieren om de duurzaamheid van onze producten en processen nog verder te kunnen verbeteren. We hebben daarom een aantal kansen geïdentificeerd die wij in de nabije toekomst willen aanpakken.

Op kantoor worden restafval en papier reeds gescheiden. In de toekomst willen we ook plastic, groente-, fruit- en tuinafval gaan scheiden.

We zijn ons aan het oriënteren op het verkrijgen van verschillende CO2 certificaten. Deze zullen efficiënter gebruik van materialen, besparing van energie en toepassing van duurzame energie binnen ons bedrijf verder stimuleren.

Tot slot zijn we momenteel bezig met het verkrijgen van een STIP-certificering. Organisaties die zijn aangesloten bij STIP (Sustainable Timber in Place) kopen en verkopen uitsluitend verantwoord geproduceerd hout. Dat kan FSC of PEFC gecertificeerd hout zijn, of een combinatie van beide – maar altijd 100% gecertificeerd. Met een STIP-certificaat laten we zien dat we niet alleen verantwoord geproduceerd hout kunnen leveren, maar dat we dat uit principe ook altijd doen. Simpelweg omdat we er volledig van overtuigd zijn dat dit het beste is voor mens, dier, natuur en de toekomst van onze planeet.

Veilig online betalen:
  • iDeal
  • MasterCard
  • Visa
  • Mister Cash
  • Overboeking
Over retourneren Over bestellen
Bel voor advies

ma t/m vr: 8.00 - 12.00 en 13.00 - 17.00 uur zaterdag: 8.00 - 12.00 uur