Navigation

Houthandelonline.nl is dé groothandel

 

Wij hebben een zeer uitgebreid assortiment hout- en plaatmateriaal. Te denken valt hierbij aan: tuinhout, Hardhout, Vuren, Red Cedar, Douglashout, plaatmateriaal en betonplex. Daarnaast blijven wij ons ontwikkelen, breiden wij onze webshop regelmatig uit en houden wij ons uitgebreide assortiment actueel. Onze prijzen zijn zeer scherp en de kwaliteit is wat je van een groothandel mag verwachten!

  • Wij zijn de online experts op het gebied van hout- en bouwmaterialen.
  • Je bestelt de gewenste producten eenvoudig online en wij zorgen ervoor dat jouw bestelling binnen onze levertijd van 2 tot 7 werkdagen op het door jou bepaalde afleveradres wordt afgeleverd.
  • Eenvoudig en overzichtelijk, dat is winkelen bij HouthandelOnline!
  • Door onze diepgaande kennis, ervaring en bedrevenheid kunnen wij je een deskundig advies geven over allerlei materialen. Wij staan dan ook op vaste tijden tot jouw beschikking om je uitgebreid te informeren en te adviseren. Dit is mogelijk per telefoon of e-mail.
  • Ons hoofdkantoor bevindt zich in Wieringerwerf (NH). Vanuit daar wordt de planning en verkoop geregeld. Daarbij hebben wij verschillende voorraaad locaties en een afhaaldepot in Nuenen (NB). 

 

HouthandelOnline
Houtbrein B.V.
Westrak 57
1771 SR Wieringerwerf
E-mail: [email protected]
Telefoon: 0226-744226

 

Bereikbaarheid

Wij zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar tussen 8-12 en 13-16 uur. Je kunt ons altijd een e-mail sturen via: [email protected] of een chat sturen via: Facebook Messenger.

 

Duurzaamheid

Bij HouthandelOnline hechten we veel waarde aan duurzaamheid. We vinden het belangrijk actief ons steentje bij te dragen aan een betere wereld. Hieronder vertellen we meer over de duurzaamheid van onze producten en processen.

 

Producten

De focus van onze groothandel ligt op hout- en plaatmateriaal. Deze producten zijn duurzamer dan alternatieve materialen, zoals beton en steen: hout neemt immers CO2 op en is dus van zichzelf CO2-neutraal. Daarnaast kopen we steeds meer producten direct bij de bron in, waardoor we zoveel mogelijk tussenschakels uit de keten verwijderen. Al het hout dat wij inkopen en verkopen, is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. Met andere woorden: we leveren uitsluitend hout dat zodanig gekapt is, dat de ecologische functie van de bossen gewaarborgd blijft en flora en fauna hun leefomgeving behouden. Dit reikt echter verder dan alleen het ecologische aspect: in duurzaam beheerde bossen worden namelijk ook de rechten en belangen van alle betrokken arbeiders en die van de inheemse bevolking gerespecteerd.

 

Een andere manier waarop we ons bezighouden met de duurzaamheid van onze producten, is door onze klanten middels instructievideo’s, blogartikelen en handleidingen te informeren over de verwerking en de beste manier om projecten aan te pakken. Een vakkundige montage draagt immers bij aan een langere levensduur.

 

Transport

Transport is een essentieel onderdeel van onze bedrijfsprocessen. We zijn ons er goed van bewust dat transport voor veel vervuiling zorgt en doen er dan ook alles aan die vervuiling zo veel mogelijk te beperken. Dat begint bij ons intern transport. Zo maken we binnen ons bedrijf gebruik van elektrische transportmiddelen, zoals heftrucks en trekkers. Wat betreft de leveringen van bestellingen staat efficiëntie centraal: we werken met postcodegebieden om onnodige kilometers te minimaliseren. We hebben ook de doelstelling kleinere (elektrische) voertuigen in te gaan zetten voor het afleveren van bestellingen in de binnenstad van bijvoorbeeld Amsterdam en andere grote(re) steden. De eerste afspraken met onze transporteurs zijn hiervoor al gemaakt.

 

Afval

Om de afvalstromen binnen ons bedrijf zoveel mogelijk te reduceren, hebben we diverse maatregelen getroffen:

  • Al het afval op de werf (plastic, plastic bandjes, karton, afvalhout) wordt gescheiden;
  • Het plastic wordt hergebruikt, als dempmateriaal in dozen die breekbare materialen bevatten;
  • Het houtafval wordt gescheiden en in Big Bags verkocht als haardhout of aanmaakhout;
  • Verpakkingsmaterialen, zoals dozen en platen, worden waar mogelijk opnieuw gebruikt;
  • Op kantoor scheiden we restafval en papier. We onderzoeken ook de mogelijkheden om plastic en gft-afval te scheiden.

 

Energie

Om ons energieverbruik zoveel mogelijk te beperken, maximaliseren we de inval van natuurlijk licht in onze bedrijfshal. In de ruimtes die verlicht moeten worden, maken we gebruik van bewegingssensoren. We nemen 100% groene stroom af, waarvan 10% afkomstig is van windenergie. Een deel van onze bedrijfspanden is al voorzien van ledverlichting en we streven ernaar dit uiteindelijk in ons hele bedrijf door te voeren. Ook het installeren van zonnepanelen staat op onze agenda voor de nabije toekomst.

 

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Transparantie, eerlijkheid en respect behoren tot onze kernwaarden. We zijn harde werkers met een proactieve, oplossingsgerichte mindset. Een afspraak is bij ons ook daadwerkelijk een afspraak. Als we tegen problemen aanlopen, bekijken we gezamenlijk hoe we deze kunnen oplossen.

 

Een aantal van onze medewerkers werkt al regelmatig vanuit huis en we overwegen dit vaker te faciliteren. Daarnaast onderzoeken we welke aanvullende maatregelen we in de toekomst kunnen nemen op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. We kijken naar de mogelijkheden van sponsoring, deelname aan bomenplant-dagen en hebben inmiddels een fietsplan geïntroduceerd.

 

Onze toekomstplannen

Verduurzamen is voor ons bij HouthandelOnline een doorlopend proces. We zijn voortdurend op zoek naar manieren om de duurzaamheid van onze producten en processen verder te verbeteren. We hebben daarom enkele kansen geïdentificeerd die we in de nabije toekomst willen aanpakken. Op kantoor scheiden we momenteel al restafval en papier. In de toekomst willen we ook de scheiding van plastic, groente-, fruit- en tuinafval mogelijk maken. We oriënteren ons momenteel op het behalen van verschillende CO2-certificaten. Deze certificaten zullen efficiënter gebruik van materialen, energiebesparing en de toepassing van duurzame energie binnen ons bedrijf verder stimuleren.

 

Ten slotte zijn we momenteel bezig met het behalen van een STIP-certificering. Organisaties die zijn aangesloten bij STIP (Sustainable Timber in Place) kopen en verkopen uitsluitend verantwoord geproduceerd hout. Dit kan FSC of PEFC gecertificeerd hout zijn, of een combinatie van beide, maar altijd 100% gecertificeerd. Met een STIP-certificaat willen we laten zien dat we niet alleen verantwoord geproduceerd hout kunnen leveren, maar dat we dat uit principe ook altijd doen. Simpelweg omdat we er volledig van overtuigd zijn dat dit het beste is voor mens, dier, natuur en de toekomst van onze planeet.