Navigation

Hardhout planken

 

Over hardhouten planken

Ben je op zoek naar een robuuste houtsoort die optimaal bestand is tegen langdurig contact met (vochtige) grond? Als dé houtgroothandel voor particulieren en bedrijven hebben we bij Houthandelonline.nl verschillende soorten hardhout die hier uitstekend geschikt voor zijn. Onze hardhouten planken hebben, in tegenstelling tot de bezaagde hardhouten planken die we leveren, een overwegend glad oppervlak. Soms kunnen er wel groeven zichtbaar zijn op de achterzijde. Afhankelijk van de gewenste hardhoutsoort heb je de keuze uit kopmaten van 16 en 28 millimeter. Vanzelfsprekend zijn deze planken leverbaar in verschillende lengtes.

Welke eigenschappen hebben geschaafde hardhouten planken?

Geschaafde hardhouten planken zijn bij ons (afhankelijk van het actuele aanbod) verkrijgbaar in verschillende soorten hardhout. Hierbij kun je denken aan:

  • Yellow Balau

    : Yellow Balau is een van de meest bekende varianten van Bankirai hout. Het is een sterke, massieve en uitermate weersbestendige hardhoutsoort, voornamelijk afkomstig uit Indonesië en Maleisië. Omdat het van nature een hoog oliegehalte heeft neemt het nauwelijks vocht op en zal het dus niet (snel) gaan rotten. Met duurzaamheidsklasse I ben je verzekerd van een hardhouten plank met een bijzonder lange levensduur van minimaal ca 25 jaar.
  • Red Balau

    : Red Balau is ook een variant van Bankirai. Deze geschaafde hardhouten planken zijn wat lichter van gewicht en minder stabiel dan planken van Yellow Balau. Ook hebben planken van deze hardhoutsoort een iets minder lange levensduur. Daar staat wel weer tegenover dat ze goedkoper in aanschaf zijn.
  • Keruing

    : Keruing is een hardhoutsoort die afkomstig is uit Zuidoost-Azië en wordt gekenmerkt door een donkere, roodbruine kleur. Met een levensduur van 10 tot 15 jaar valt Keruing in duurzaamheidsklasse III. Het is een heel betaalbaar alternatief voor Bankirai hout.

Voor welke toepassingen kan ik geschaafde hardhouten planken gebruiken?

Onze geschaafde hardhouten planken zijn zeer geschikt als funderingsplanken, als onderplanken voor schuttingen en voor vlonders en terrassen. Zoek je geschikt hardhout voor het aanleggen van een terras? Kijk dan bij onze hardhouten vlonderplanken.

Waar moet je rekening mee houden als je geschaafde hardhouten planken buiten wilt gebruiken?

Wanneer je geschaafde hardhouten planken van Keruing buiten wilt toepassen, moet je er rekening mee houden dat deze hardhoutsoort wat gevoeliger is voor werking dan Yellow Balau en Red Balau. Voorboren is noodzakelijk, evenals het gebruik van RVS schroeven.

Geschaafde hardhouten planken bestellen

Geschaafde hardhouten planken bestellen is zo geregeld bij Houthandelonline.nl. Betalen doe je veilig en gemakkelijk via iDeal of een van de andere betaalmethodes. Vrijwel al onze hardhouten planken zijn uit voorraad leverbaar en worden binnen 2 tot 7 werkdagen bezorgd. Heb je vragen over hardhouten geschaafde planken of over een van de andere hardhout artikelen in ons assortiment? Neem gerust  contact op met ons klantenservice team. We zijn elke werkdag telefonisch bereikbaar op nummer 0226 744 226 en per mail via [email protected] en helpen je graag verder met een deskundig advies op maat.

Dit is Peter Kok, eigenaar en oprichter van HouthadenlOnline. Bel voor persoonlijk advies met onze productspecialisten!

Bel voor persoonlijk advies

0226 744 226

ma t/m vr: 8.00-12.00 en 13.00-16.00 en za: 8.00-11.00 uur

of mail  [email protected]