Navigation

Underlayment radiata pine

 

Radiata Pine underlayment

Radiata Pine, ook wel bekend als Monterey Pine of Insignis Pine, is een boomsoort behorende tot de dennenfamilie. Oorspronkelijk afkomstig uit Californië, komt deze boom tegenwoordig ook voor in landen als Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika. Radiata Pine is de snelst groeiende naaldhoutsoort ter wereld, met een groeisnelheid van wel twee meter per jaar. Tijdens de groei neemt deze boom relatief veel CO2 op, wat Radiata Pine als underlayment tot een duurzame keuze maakt!

Eigenschappen van Radiata Pine underlayment

Radiata Pine underlayment heeft een gemiddeld gewicht van 540 kg per m3, wat zwaarder is dan Fins Vuren underlayment, dat ongeveer 450 kg per m3 weegt. Ons Radiata Pine underlayment wordt standaard geleverd in platen van 244 x 122 centimeter en is verkrijgbaar in diktes van 9, 12, 15, 18 en 25 millimeter. De platen hebben rechte randen en vallen in de kwaliteitsklasse B/C.

Toepassingen van Radiata Pine

Radiata Pine underlayment is voorzien van een CE2+ markering en is daarmee uitermate geschikt voor constructieve toepassingen, zoals constructies met een dragende functie. Het wordt vaak gebruikt voor wanden, vloeren en dakbeschot, meestal in combinatie met isolatiemateriaal en gipsplaten. Deze platen worden ook veel ingezet bij (constructief) timmerwerk. Radiata Pine staat bekend om zijn weerstand tegen splinteren. Het vlakke en egale oppervlak maakt deze underlayment platen ideaal voor het afwerken van grotere oppervlakken. Doordat de bomen tijdens hun groei regelmatig worden gesnoeid, hebben ze vrijwel foutloze dekfineer, waardoor Radiata Pine ook zonder problemen voor zichtwerk kan worden gebruikt. Hoewel het hout voornamelijk geschikt is voor binnengebruik, kan het ook buiten worden toegepast mits beschermd en correct gemonteerd.

Belangrijke overwegingen bij het gebruik van Radiata Pine

Om de natuurlijke en warme uitstraling van Radiata Pine te behouden, is het aan te raden om de korte zijden van de platen, met name bij buitengebruik, te behandelen met een randsealer. Als het underlayment in het zicht blijft, kunt u overwegen om de platen af te werken met een UV-werende lak om verkleuring te voorkomen. U vindt de benodigde producten voor plaatmateriaal afwerking ook in ons assortiment.

Bestel Radiata Pine underlayment

Bent u overtuigd van de voordelen van Radiata Pine underlayment voor uw project? Plaats dan vandaag nog uw bestelling bij Houthandelonline.nl. U bent verzekerd van hoogwaardige kwaliteit tegen scherpe prijzen. Dankzij onze ruime voorraad kunnen we snel leveren, meestal binnen 2 tot 7 dagen. Heeft u vragen over underlayment of andere artikelen in ons plaatmateriaal assortiment? Neem contact met ons op. Onze deskundige medewerkers voorzien u graag van een op maat gemaakt advies.

Dit is Peter Kok, eigenaar en oprichter van HouthadenlOnline. Bel voor persoonlijk advies met onze productspecialisten!

Bel voor persoonlijk advies

0226 744 226

ma t/m vr: 8.00-12.00 en 13.00-16.00 en za: 8.00-11.00 uur

of mail  [email protected]