Navigation

Geïmpregneerde latten en regels

 

Een breed assortiment geïmpregneerde latten en regels

De beste en meest betaalbare geïmpregneerde latten en regels vind je bij Houthandelonline. Onze latten en regels zijn vervaardigd uit Noord-Europees vurenhout en bieden een uitgebreide keuze voor diverse bouwtoepassingen. Dankzij de duurzame behandeling van dit tuinhout kun je erop vertrouwen dat je constructie lang meegaat. Binnen ons assortiment vind je de volgende producten:

  • Geschaafde latten in zes verschillende maten.
  • Bezaagde latten in drie verschillende maten.
  • Geschaafde regels in zes verschillende maten.
  • Pakketten met meerdere geïmpregneerde latten of regels.

Toepassingen van latten en regels

Vurenhout wordt veel gebruikt in de bouw, vooral in houtskeletbouw. Als je een gevelregelwerk of een dakconstructie wilt bouwen voor buitengebruik, zijn geïmpregneerde latten, regels of balken een uitstekende keuze. Met deze latten en regels kun je bijvoorbeeld duurzame houtskeletconstructies creëren voor daken en wanden. Denk aan een kapschuur met een pannendak, een veranda of een tuinhuis met een wand van potdekselplanken, schaaldelen of tuinplanken. Met een geïmpregneerde constructie ben je verzekerd van een langere levensduur. In onze groothandel vind je alles wat je nodig hebt voor duurzame bouwprojecten, inclusief ventilatielatten en geïmpregneerd balkhout.

Kenmerken van vurenhout

Onze geïmpregneerde latten en regels zijn vervaardigd uit vurenhout afkomstig uit Scandinavische bossen, dat grondig is gekeurd. Het voordeel van hout uit koudere streken is de betere kwaliteit. Doordat de bomen langzamer groeien, hebben ze fijnere groeiringen, wat resulteert in een grotere sterkte. Hoewel vurenhout van nature niet duurzaam is, wordt de levensduur met een factor drie tot vijf verlengd door de behandeling onder hoge druk, waardoor het bestand is tegen rot, schimmel en vocht. Binnen ons ruime assortiment geïmpregneerde latten en regels kun je kiezen tussen geschaafde of bezaagde varianten.

Geschaafd of bezaagd kopen

Heb je de voorkeur voor geschaafd tuinhout of ben je op zoek naar bezaagd balkhout? Onze geschaafde regels en latten zijn vierzijdig machinaal glad geschaafd, waardoor ze maatvast zijn en gemakkelijk te bewerken. Bezaagde latten zijn daarentegen nog ruw, wat een grotere kans op splintervorming geeft bij verwerking. Naast geïmpregneerde latten en regels kun je bij ons ook verduurzaamde ventilatielatten bestellen. Deze zijn scherpkantig geschaafd en worden geleverd in pakketten van tien stuks. De aanwezige ventilatiegaten zorgen voor betere luchtcirculatie, wat de algehele constructie ten goede komt. Je kunt je gewenste producten eenvoudig online bestellen in onze webshop.

Heb je vragen over je bestelling of over het geïmpregneerde hout?

Ons team staat voor je klaar om deskundig advies te geven.

Dit is Peter Kok, eigenaar en oprichter van HouthadenlOnline. Bel voor persoonlijk advies met onze productspecialisten!

Bel voor persoonlijk advies

0226 744 226

ma t/m vr: 8.00-12.00 en 13.00-16.00 en za: 8.00-11.00 uur

of mail  [email protected]