Navigation

Schuttingpaal plaatsen

 

Bij veel bouwwerken vormen tuinpalen de basis van de constructie. Denk bijvoorbeeld aan tuinafscheidingen, veranda's, overkappingen of een schutting. Om er zeker van te zijn dat de constructie stevig op zijn plaats blijft staan, is het aan te raden om de houten paal vast te zetten in de grond door middel van snelbeton. Wat je nodig hebt om een schuttingpaal te plaatsen met snelbeton:

 

Stap 1: Plaats bepalen en gat graven

Voordat de paal geplaatst kan worden, moet de plaats bepaald worden en moet er een gat gegraven worden. We hebben ervoor gekozen om het gat eerst voor te boren met een grondboor en daarna verder uit te graven met een schep. Voor de afmetingen van het gat is het voldoende om de breedte van de schep aan te houden, de paal kun je +/- 60 centimeter diep in de grond plaatsen.

 

Stap 2: Paal plaatsen en vastzetten

Na het graven van het gat kun je de tuinpaal in het gat laten zakken en waterpas stellen. Zodra de paal goed staat, kan de zak snelbeton gestort worden in het gat en aangevuld worden met circa 3L water. Controleer altijd goed of de paal nog steeds waterpas staat na het toevoegen van het snelbeton en corrigeer de stand indien nodig. De paal dient ongeveer 2 minuten ondersteund te worden, na 15 minuten is de mortel verhard en na 2 uur is het beton belastbaar.

 

Verschillende materialen

Voor schuttingen worden veelal geïmpregneerde tuinpalen gebruikt vanwege het duurzame en voordeligere karakter, er zijn echter meer mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld ook gebruik maken van hardhouten palen of (behandelde) Douglas palen.

 

Hulp nodig?
Voor meer informatie of persoonlijk advies kun je ons telefonisch bereiken op 0226-744226 of per mail via [email protected]