Navigation

Multiplex populier

 

Populieren Multiplex: eigenschappen en toepassingen

Populieren multiplex, in onbehandelde vorm, is opgebouwd uit Europees populierenfineer en voldoet aan de Europese norm MR (Moist Resistant) - EN 314-2 klasse 1. Dit betekent dat de verlijming alleen geschikt is voor binnentoepassingen waarbij de platen niet aan vocht worden blootgesteld.

Eigenschappen van onbehandeld Populieren Multiplex

Onbehandeld populieren multiplex is een lichte en veelzijdige plaat met rechte randen, waardoor het gemakkelijk te bewerken is. Overschilderen of lakken is ook geen probleem. Populieren multiplex heeft altijd een dubbele kwaliteitsaanduiding, een voor beide zijden van de plaat. Er zijn twee kwaliteiten beschikbaar:

 • B/BB kwaliteit:

  Eén zijde van de plaat mag beperkt zichtbare kwasten hebben, terwijl de andere zijde geschikt is voor schilder- en fineerwerk (reparaties met 'proppen' zijn toegestaan).
 • BB/BB kwaliteit:

  Beide zijden van de plaat zijn geschikt voor schilder- en fineerwerk. BB dekfineer kwaliteit kan indien gewenst ook met HPL worden beplakt.

Voor meer informatie over de dekfineerkwaliteit kunt u onze pagina over fineerkwaliteiten raadplegen. Als u liever niet zelf met grondverf aan de slag wilt, bieden we ook populieren multiplex wit gegrond aan.

Afmetingen van onbehandeld Populieren Multiplex

Onze onbehandelde populieren multiplexplaten zijn beschikbaar in verschillende afmetingen:

 • B/BB 2500x1220 mm:

  Diktes variërend van 3 mm tot 18 mm.
 • B/BB 3100x1530 mm:

  Dikte van 12 mm.
 • BB/BB 3050x1300 mm:

  Dikte van 18 mm.
 • BB/BB 3100x1530 mm:

  Dikte van 18 mm.

Toepassingen van onbehandeld Populieren Multiplex

Onbehandeld populieren multiplex is geschikt voor decoratief zichtwerk, met name in meubel- en interieurbouw. Het is ook zeer geschikt voor het bouwen van interieurs in campers en caravans.

Belangrijke overwegingen voor gebruik

Als u onbehandeld populieren multiplex wilt gebruiken voor toepassingen waarbij de platen in contact kunnen komen met vocht, is het noodzakelijk om de randen te sealen. U kunt geschikte randsealers vinden in onze plaatmateriaal afwerking sectie.

Bestellen van onbehandeld Populieren Multiplex

Bij Houthandelonline.nl, een ervaren online groothandel in hout- en plaatmateriaal, hebben we altijd voldoende onbehandeld populieren multiplex op voorraad. U bent verzekerd van een snelle levering, waarbij we ervoor zorgen dat uw bestelling binnen 2 tot 7 werkdagen op het opgegeven adres wordt afgeleverd, zowel in Nederland als België. Als u hulp nodig heeft of vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op voor persoonlijk advies. Ons team van specialisten is op werkdagen telefonisch bereikbaar via 0226-744226. U kunt ook een e-mail sturen naar [email protected]; we zullen uw bericht zo snel mogelijk beantwoorden.

Dit is Peter Kok, eigenaar en oprichter van HouthadenlOnline. Bel voor persoonlijk advies met onze productspecialisten!

Bel voor persoonlijk advies

0226 744 226

ma t/m vr: 8.00-12.00 en 13.00-16.00 en za: 8.00-11.00 uur

of mail  [email protected]