Transport & afhalen, mogelijkheden genoeg!

HouthandelOnline bezorgt alle materialen in heel Nederland en België! De levertijd bedraagt 2 tot 7 werkdagen. Mocht u de materialen liever zelf willen ophalen, dan is dit ook mogelijk! Let op: heeft u het materiaal op zeer korte termijn nodig? Neem telefonisch contact met ons op voor de mogelijkheden. Wij denken graag met u mee! Heeft u twijfels of het afleveradres voor onze chauffeurs met 18 meter lange vrachtwagen bereikbaar is? Of heeft u vragen over het afhalen? Dan helpen wij u graag verder!

Bezorgen

Wij leveren de bestelde materialen op het gewenste afleveradres af. De dag voor de levering (vanaf 17.00 uur) ontvangt u van ons een Track & Trace waar een tijdsindicatie in vermeld wordt. Benieuwd wanneer wij in uw omgeving rijden? Neem contact met ons op voor ons actuele leverschema.

Transportkosten Nederland en België (bestedingsbedrag is excl. kortingen):

Orderwaarde                          Transportkosten

> €1300 incl. btw;                     Transport gratis

€1100-€1300 incl. btw;            Transport €39,- incl. btw

€900-€1100 incl. btw;              Transport €49,- incl. btw

€750-€900 incl. btw;                Transport €69,- incl. btw

€500-€750 incl. btw;                Transport €99,- incl. btw

€0-€500 incl. btw;                    Transport €119,-incl. btw

Meerprijs voor levering aan België €29,- incl. BTW
Transport naar de eilanden of naar Wallonië? Neem hier contact met ons op!

Afhalen op locatie

Het is van maandag t/m vrijdag tussen 13.00 en 15.30 uur mogelijk om de bestelde materialen op te halen bij ons distributiecentrum in Wieringerwerf of op vrijdag tussen 08.00 en 15.00 uur bij onze afhaallocatie in Nuenen (omgeving Eindhoven). Tegen een vergoeding van €14,99 incl. btw (handelingskosten) worden uw materialen klaargezet. Let op: zonder leveringsbevestiging kunt u geen materiaal afhalen. 

 • Na het plaatsen van uw order nemen wij telefonisch contact met u op voor het bespreken van de gewenste afhaaldatum.
 • Heeft u ook het benodigde bevestigingsmateriaal en beits meebesteld? Wijzigingen en/of toevoegingen zijn op de dag zelf niet meer mogelijk.

Op de check-out pagina kunt u aangeven of u de order op onze locatie in Wieringerwerf of Nuenen wilt afhalen. De transportkosten worden automatisch aangepast. 

Om de afhaalmomenten zo soepel en veilig mogelijk te laten verlopen, zijn er een aantal punten waar u rekening mee moet houden:

 • U dient zelf voor goed en veilig transport van de materialen te zorgen. Transport via een vlakke aanhanger wordt aangeraden, transport via dakdragers wordt afgeraden.
 • Bij regen of slecht weer dient u zelf voor afdekzeilen of andere beschermingsmaatregelen te zorgen;
 • Bij drukte is hulp bij het inladen in de auto of dichte aanhanger niet (altijd) mogelijk;
 • Het afkorten van materiaal is wegens veiligheidsmaatregelen niet mogelijk;
 • Indien u kinderen meeneemt tijdens het afhaalmoment, dienen zij in de auto te blijven i.v.m. veiligheidsmaatregelen;
 • Roken op het terrein van ons distributiecentrum is niet toegestaan.  

 

Bereikbaarheid afleverlocatie:

Onze chauffeurs bezorgen uw bestelling met een 18 meter lange vrachtwagen die is voorzien van een kooiaap (meeneem heftruck). Het is van belang dat de afleverlocatie breed genoeg is om de vrachtwagen vanaf de zijkant te lossen met de kooiaap. De chauffeur bepaalt ter plekke waar de bestelling op een veilige manier gelost kan worden. Volgens de ARBO-richtlijnen mag de chauffeur geen materialen met de hand verplaatsen. Daarnaast is een kooiaap te zwaar om over uw stoep of (garage)pad te rijden. Dit om eventuele schade te voorkomen.

Als op de dag van levering blijkt dat wij niet kunnen leveren op het opgegeven adres, zal de chauffeur uw bestelling lossen op een plek die wel toegankelijk is. Mocht dit ook niet mogelijk zijn en wilt u uw bestelling wel ontvangen, worden er nogmaals transportkosten in rekening gebracht. Indien de order na een mislukte afleverpoging door u geannuleerd wordt, worden de transport- en retourkosten verrekend met het creditbedrag. 

 

Beschikbaarheid materiaal:

Mocht er onverhoopt een artikel niet voorradig zijn, kan dit invloed hebben op uw levertijd. Wij nemen in dit geval direct contact met u op om te kijken naar een passende oplossing. Houd er rekening mee dat u de werkzaamheden en mogelijk mensen pas inplant wanneer u de materialen heeft ontvangen en gecontroleerd.

 

Pakketpost:

Wilt u graag alleen bevestigingsmateriaal, beits of andere kleinere items bestellen? Neem dan contact met ons op om deze artikelen per pakketpost te laten versturen. Stuur een e-mail met uw adresgegevens, telefoonnummer en de te bestellen materialen inclusief aantallen. Wij zullen u vervolgens een betaallink toesturen per e-mail, zodat de bestelling in werking gezet kan worden.

 

Voorkeur levertijd:

Heeft u een voorkeur voor een bepaalde leverdag of week? Wij vragen u dan vriendelijk dit direct na het plaatsen van uw order te melden via een e-mail, voorzien van uw ordernummer. Te allen tijde doen wij ons uiterste best om met uw wensen rekening te houden. Houd er rekening mee dat wanneer uw order ingepland is en u een leverdatum heeft ontvangen, het wijzigen hiervan niet meer mogelijk is.

Veilig online betalen:
 • iDeal
 • MasterCard
 • Visa
 • Mister Cash
 • Overboeking
Over retourneren Over bestellen
Bel voor advies

ma t/m vr: 8.00 - 12.00 en 13.00 - 17.00 uur zaterdag: 8.00 - 11.00 uur