Navigation

Geïmpregneerde planken

 

Eigenschappen van geïmpregneerde tuinplanken

Voor de beste geïmpregneerde tuinplanken ben je bij Houthandelonline aan het juiste adres. Ons assortiment tuinplanken is vervaardigd uit grenenhout afkomstig van naaldbomen. Deze houten planken zijn verduurzaamd en daardoor perfect geschikt voor gebruik in buitenomgevingen. De kenmerken van de tuinplanken in ons aanbod zijn als volgt:

  • Geïmpregneerd
  • Vierzijden geschaafd/bezaagd
  • Beschikbaar in diverse diktematen en lengtes
  • Grenenhout

Voor iedere toepassing hebben wij de juiste tuinplanken beschikbaar. Houthandelonline bezorgt je bestelling graag aan huis. De levertijd is afhankelijk van het moment van bestellen en de samenstelling van je bestelling, maar bedraagt doorgaans 2 tot 7 werkdagen. Heb je hier vragen over? Onze deskundige medewerkers staan klaar om je te assisteren.

Gebruiksmogelijkheden van geïmpregneerde tuinplanken

Met geïmpregneerde tuinplanken kun je diverse projecten realiseren. Dankzij de impregnatie zijn deze planken bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Ze lenen zich onder andere uitstekend voor schuttingplanken, het creëren van een scheiding tussen tuin en terras, en als gevelbekleding voor tuinhuizen. De houten planken zijn verduurzaamd, waardoor hun levensduur aanzienlijk verlengd is. Met geïmpregneerde geschaafde tuinplanken kun je nog langer van je tuin genieten.

Geschaafde of bezaagde afwerking?

Geschaafd betekent dat ze aan alle vier de zijden glad zijn afgewerkt. Hierdoor zijn ze minder ruw dan de gezaagde planken. De aangegeven schaafmaat bij elke plank is de productiemaat. Omdat hout een natuurlijk materiaal is, kan de daadwerkelijke geleverde maat tot zo'n 3 tot 4 procent variëren. Ook de kwaliteit, vochtigheidsgraad en eventuele krommingen spelen hierbij een rol. Het kan daarom nodig zijn om de schaafmachine iets strakker in te stellen. We raden altijd aan om 10 tot 15 cm extra materiaal in je berekeningen op te nemen.

Op zoek naar schuttingplanken?

Voor het creëren van een nieuwe schutting zijn geïmpregneerde tuinplanken uitermate geschikt. Ze zijn bestand tegen verschillende weersomstandigheden en zijn een voordelige keuze. Natuurlijk kun je ook overwegen om een schutting te maken van Douglashout of hardhout, maar deze houtsoorten zijn duurder. Met geschaafde en geïmpregneerde tuinplanken beschik je over een uitstekend en betaalbaar alternatief. Voor het bouwen van de schutting bieden wij diverse handige producten aan, waaronder geïmpregneerde palen, hardhouten palen, geïmpregneerde rabatdelen, en Zweeds Rabat. Daarnaast hebben we kant-en-klare tuinschermen van geïmpregneerd grenen beschikbaar. Met ons montagemateriaal en afwerkproducten zoals verven en oliën voor de geïmpregneerde tuinplanken kun je je schutting helemaal voltooien.

Tuinplankenadvies

Houthandelonline is dé online groothandel voor elk tuinproject. Zowel particulieren als zakelijke klanten kunnen bij ons terecht voor al hun tuinhoutbehoeften. Ons assortiment is uitgebreid en bestellen is eenvoudig. We hanteren scherpe prijzen en bieden de kwaliteit die je mag verwachten van een gespecialiseerde groothandel. Dit komt doordat wij je bestelling rechtstreeks vanaf de fabrikant leveren. Heb je vragen over de tuinplanken, tuinhout of andere producten? Onze medewerkers staan klaar om je te adviseren. Als je hulp nodig hebt bij je bestelling, assisteren we je graag. Klik hier voor onze contactmogelijkheden.

Dit is Peter Kok, eigenaar en oprichter van HouthadenlOnline. Bel voor persoonlijk advies met onze productspecialisten!

Bel voor persoonlijk advies

0226 744 226

ma t/m vr: 8.00-12.00 en 13.00-16.00 en za: 8.00-11.00 uur

of mail  [email protected]