Navigation

Eikenhout

 

Ben je op zoek naar mooie ramen voor je tuinhuis, tuinkantoor, berging, garage of recreatieverblijf? Dan ben je bij Houthandelonline.nl aan het goede adres. Wij leveren een compleet assortiment Douglas ramen, die gekenmerkt worden door een lange levensduur en een fraaie uitstraling.

Welke eigenschappen heeft Europees Eiken hout?

Met duurzaamheidsklasse 2 valt Europees eiken hout in de categorie duurzame houtsoorten. Het is uitermate sterk en heeft (afhankelijk van de kwaliteit en de toepassing) een levensduur tussen de 15 en 25 jaar.

Hoe is Europees Eiken bewerkt?

Het Europees eikenhout dat Houthandelonline.nl levert, is op verschillende manieren bewerkt. Zo kun je kiezen voor:

  • Bezaagd eiken: Wij leveren bezaagde eiken balken en palen. Wanneer je bezaagd eiken bestelt, dan is dat doorgaans vers gezaagd. In dat geval moet je er rekening mee houden dat het hout nog relatief veel vocht kan bevatten. Bij vers gezaagd eikenhout zal tijdens het drogen scheurvorming zichtbaar zijn – dit is niet te voorkomen.
  • Geschaafd eiken: Geschaafde eiken planken zijn over het algemeen kunstmatig gedroogd.

Voor welke toepassingen kan ik Europees Eikenhout gebruiken?

Europees eikenhout is geschikt voor veel verschillende doeleinden.

  • Binnen toepassingen: Binnen wordt eiken gebruikt voor het vervaardigen van onder andere vloeren, meubilair en wandplanken. Daarnaast is het een geschikte houtsoort voor dakbeschot.
  • Buiten toepassingen: Eiken is zeer geschikt voor onder andere schuttingen, overkappingen, pergola’s en gevelbekleding. Voor buiten wordt vaak Europees eiken van constructiekwaliteit toegepast. Dit hout is van een zeer robuuste kwaliteit. Wel kunnen er grote kwasten en scheuren zichtbaar zijn.

Belangrijk: Elke toepassing vereist een specifieke kwaliteit eikenhout. Let hier dus goed op wanneer je eiken gaat bestellen!

Waar moet ik verder rekening mee houden als ik eiken hout wil gebruiken?

Eiken bevat een hoog looistofgehalte. Dat betekent dat wanneer metalen met het hout in contact komen, ze snel gaan corroderen en zwart uitslaan. Dit is een natuurlijk proces dat verder geen negatieve invloed heeft op de levensduur van het eikenhout. Vanuit esthetisch oogpunt is het wel aan te raden om bevestigingsmateriaal van RVS te gebruiken. Europees eikenhout is overigens makkelijk te bewerken, al is voorboren wel aan te bevelen.

Eiken hout Europees bestellen

Wil je Europees eikenhout bestellen voor je project maar hier niet onnodig veel voor betalen? Bij Houthandelonline.nl ben je verzekerd van een hoogwaardige kwaliteit tegen een scherpe prijs! Bovendien kunnen wij dankzij onze ruime voorraden doorgaans snel leveren. Kom je ergens niet uit? Bel ons op nummer 0226 744 226 of stuur even een mailtje naar [email protected]. We beantwoorden graag je vragen en kunnen je tevens helpen met een deskundig advies op maat.

Dit is Peter Kok, eigenaar en oprichter van HouthadenlOnline. Bel voor persoonlijk advies met onze productspecialisten!

Bel voor persoonlijk advies

0226 744 226

ma t/m vr: 8.00-12.00 en 13.00-16.00 en za: 8.00-11.00 uur

of mail  [email protected]