Navigation

OSB platen

 

Voordelige OSB-platen van Houthandelonline

OSB-platen zijn uiterst veelzijdig en worden op verschillende manieren toegepast. Ze vinden hun gebruik in wanden, vloeren en daken, en worden vaak gebruikt in houtskeletbouw vanwege hun sterke, lichte en duurzame eigenschappen. Bij Houthandelonline bieden wij OSB-platen direct vanuit onze zagerij aan, waardoor wij ze tegen scherpe tarieven kunnen leveren. Voor betaalbaar plaatmateriaal bent u bij ons aan het juiste adres.

Wat is OSB?

OSB staat voor 'Oriented Strand Board'. Deze platen worden vervaardigd uit restmateriaal, waardoor elk deel van een boom wordt benut. Het restmateriaal wordt vermalen tot houtsnippers, die vervolgens worden verlijmd en samengeperst tot OSB-platen. De oriëntatie van de houtsnippers bepaalt de sterkte van de plaat. Op deze manier worden OSB-platen duurzaam geproduceerd en zijn ze kostenefficiënt.

Vier klassen van OSB-platen

OSB-plaatmateriaal wordt ingedeeld in vier klassen:

 • OSB/1:

  Geschikt voor toepassingen in droge omstandigheden (niet-constructief), zoals meubels.
 • OSB/2:

  Geschikt voor dragende constructies in droge omstandigheden, zoals vloeren en scheidingswanden.
 • OSB/3:

  Geschikt voor dragende constructies in vochtige omstandigheden.
 • OSB/4:

  Geschikt voor zware lastdragende constructies in een vochtig klimaat.

Houthandelonline levert OSB-platen met verlijmingsklasse 3 in diktes van 9 mm, 12 mm en 18 mm. Deze platen zijn geschikt voor dragende constructies in licht vochtige omstandigheden, zoals wanden en dakbeschot. U heeft de keuze uit platen met rechte kanten, platen met mes-en-groef aan twee lange zijden en platen met mes-en-groef aan vier zijden.

Decoratief, veelzijdig en voordelig plaatmateriaal

De decoratieve uitstraling van OSB maakt deze platen aantrekkelijk voor gebruik in interieurs, als wandbekleding, meubelpanelen of voor kasten. De eigentijdse uitstraling van OSB combineert functionaliteit met stijl. De gunstige prijs-kwaliteitverhouding maakt OSB een populair alternatief voor duurdere materialen zoals underlayment en multiplex. Deze platen zijn ook ideaal als ondervloer, vooral de varianten met mes-en-groef-verbinding, die naadloos op elkaar aansluiten voor een strakke afwerking. U kunt OSB-platen eenvoudig online bestellen bij onze groothandel, en dankzij onze ruime voorraad kunnen wij snel leveren.

Heeft u vragen of wilt u weten of OSB-platen geschikt zijn voor uw specifieke toepassing? Neem gerust contact met ons op voor persoonlijk advies.

Dit is Peter Kok, eigenaar en oprichter van HouthadenlOnline. Bel voor persoonlijk advies met onze productspecialisten!

Bel voor persoonlijk advies

0226 744 226

ma t/m vr: 8.00-12.00 en 13.00-16.00 en za: 8.00-11.00 uur

of mail  [email protected]