OSB plaat


Bel voor advies

ma t/m vr: 8.00 - 12.00 en 13.00 - 17.00 uur zaterdag: 8.00 - 12.00 uur

Voordelig OSB-platen kopen bij Houthandelonline

OSB-platen zijn op veel manieren toepasbaar. Naast het gebruik in wand-, vloer- en dakconstructies wordt OSB ook veel gebruikt in houtskeletbouw. De platen zijn hier erg geschikt voor. Ze zijn sterk, licht en ook nog eens duurzaam. OSB-platen zijn er in verschillende kwaliteiten. Wij leveren de platen direct vanaf onze zagerij waardoor wij ze voor een scherp tarief bij u kunnen leveren. Voor goedkoop plaatmateriaal bent u bij Houthandelonline aan het juiste adres.

Wat is OSB?

OSB staat voor ‘Oriented Strand Board’. Deze platen worden gemaakt van restmateriaal. Op deze manier wordt alles van een boom gebruikt. Het restmateriaal wordt versnipperd. De houtsnippers worden verlijmd en tot een plaat geperst, OSB. De mate van de ligging van de houtsnippers zorgt voor de sterkte van de plaat. Op deze manier zijn de platen duurzaam en goed geprijsd.

OSB platen in vier klassen

OSB plaatmateriaal wordt onderverdeeld in vier klassen, te weten:
  • OSB/1: toepassing in droge omstandigheden (niet-constructief), bijvoorbeeld voor meubelen;
  • OSB/2: geschikt voor dragende constructies in droge omstandigheden zoals voor vloeren en scheidingswanden;
  • OSB/3: geschikt voor dragende constructies in vochtige omstandigheden;
  • OSB/4: geschikt voor zware lastdragende constructies in een vochtig klimaat.
Houthandelonline levert OSB-platen met verlijmingsklasse 3 en in de kopmaatdiktes 9 mm, 12 mm en 18 mm. Deze platen zijn geschikt voor dragende en licht vochtige omstandigheden, zoals voor bijvoorbeeld wanden en dakbeschot. U heeft de keuze uit platen met rechte kanten, met mes-en-groef aan twee lange zijden en met mes-en-groef aan vier zijden.

Decoratief, veelzijdig en goedkoop plaatmateriaal

Het decoratieve uiterlijk van OSB maakt deze platen aantrekkelijk voor toepassing in interieurs: als wand, meubelpaneel of voor kasten. De uitstraling van een OSB-plaat is naast eigentijds vooral ook functioneel. De scherpe prijs-kwaliteitverhouding zorgt ervoor dat OSB vaker verkozen wordt boven het duurdere underlayment of multiplex. De platen zijn ook perfect om te gebruiken als ondervloer. Hiervoor gebruikt u OSB-platen met mes-en-groef-verbinding. Deze sluiten naadloos op elkaar aan voor een strakke ondervloer of wand. U bestelt OSB eenvoudig online in onze groothandel. Dankzij onze grote voorraad kunnen wij snel leveren.

Heeft u vragen? Wilt u bijvoorbeeld weten of OSB platen geschikt zijn voor de toepassing die u in gedachte heeft? Wij voorzien u graag van persoonlijk advies.