Underlayment


Bel voor advies

ma t/m vr: 8.00 - 12.00 en 13.00 - 17.00 uur zaterdag: 8.00 - 11.00 uur

De groothandel voor underlayment

Heeft u underlayment nodig? Houthandelonline levert drie verschillende soorten underlayment platen, te weten Fins underlayment, Radiata Pine, Elliotis Pineen Radifloor. Voor voordelige underlayment platen bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn voor particulieren de groothandel voor underlayment plaatmateriaal. In onze webshop bestelt u underlayment eenvoudig en overzichtelijk online en wij zorgen ervoor dat de bestelling spoedig bij u wordt afgeleverd. Wilt u precies weten wanneer u uw bestelling kunt verwachten? Neemt u dan contact met ons op via de telefoon of stuur ons een mail. Ook zakelijke klanten kunnen bij ons underlayment bestellen. Als expert op het gebied van hout- en bouwmaterialen helpen wij u graag. Door onze diepgaande kennis, ervaring en bedrevenheid kan Houthandelonline u een deskundig advies geven over underlayment en allerlei andere soorten hout.

Een basisplaat voor meerdere toepassingen

Underlayment platen zijn bedoeld voor constructieve toepassingen. De naam heeft betrekking op de toepassing van de plaat, namelijk een basisplaat voor vloeren en daken. Aan de lange zijde van een underlayment plaat zit een mes en groef. Dit wordt ook wel tand en groef of tong en groef genoemd. Underlayment platen kunnen op deze manier gemakkelijk aan elkaar bevestigd worden. Met een standaardmaat van 244 cm x 122 cm kunnen in een snelle tijd grote oppervlakten dicht getimmerd worden. Overige kenmerken van dit tong en groef plaatmateriaal zijn:
  • betaalbaar
  • sterke constructieplaat
  • bestaat uit houtfineerlagen
  • geschikt voor veel toepassingen, als wanden, dak en vloer
  • geschikt voor tijdelijke bouwoplossingen
  • verpakkingsmateriaal

Opbouw underlayment platen

Een underlayment plaat bestaat uit een oneven aantal verlijmde lagen. De fineerlagen met gemiddelde diktes zijn kruislings met elkaar verlijmd. Verlijmen gebeurt op het moment dat de fineerlagen voldoende gedroogd zijn. Tot slot worden de platen op het juiste formaat gezaagd, tong en groef gefreesd en eventueel nog geschuurd. Er zijn verschillende soorten underlayment. Welke soort u het beste kunt gebruiken hangt af van de toepassing. Underlayment platen onderscheiden zich door de gebruikte houtsoort, het aantal opgebouwde lagen, de diktes van de verschillende fineerlagen en het gebruikte lijmsoort.

Fins Vuren mes en groef underlayment

Fins underlayment bestaat uit relatief dunne fineerlagen en ze zijn glad afgewerkt. Ons assortiment bestaat uit platen met een dikte van 18 mm en 21 mm. Beide type platen hebben aan twee kanten een mes en groef. De kwaliteit van het dekfineer kunnen we rekenen tot de categorie B tot C kwaliteit. In het assortiment underlayment van Fins vurenhout bieden wij u ook nog een 18 mm plaat met rechte kanten.

Underlayment Radiata Pine

Dit plaatmateriaal is vervaardigd van Radiata Pine, afkomstig van de speciaal aangelegde plantages in Chili. Kenmerkend voor deze plaat is dat er vrijwel geen splintervorming plaatsvindt bij het zagen. Houthandelonline heeft een heel ruim assortiment aan Radiata Pine underlayment, waaronder een mes en groef plaat. De overige varianten hebben verschillende diktes en zijn constructieplaten met rechte kanten.

Grootverpakkingen Elliottis Pine

Heeft u veel platen nodig? Dan is het prijstechnisch gezien interessant om voor Elliottis Pine underlayment te kiezen. Elliottis Pine met tand en groef is de meest verkochte underlayment plaat. Daarnaast hebben wij ook platen van dit houtsoort met rechte kanten. Elliottis Pine is hout wat van Braziliaanse plantages komt. Deze aantrekkelijk geprijsde platen zijn echter wel wat gevoelig voor kromtrekken. De verschillende diktes in ons assortiment zijn respectievelijk 9, 12, 15 en 18 mm. Kijk voor ons actuele aanbod in onze webshop. Bij elk artikel staat overzichtelijk alle specificaties beschreven. Komt u er niet uit? Onze specialisten zijn alle werkdagen beschikbaar voor al uw vragen.