Navigation

Douglas planken

 

Douglas planken

Als je op zoek bent naar Douglas planken, neem dan eens een kijkje in ons uitgebreide assortiment. Bij Houthandelonline vind je Douglas planken in verschillende maten, evenals bevestigingsmaterialen en onderhoudsproducten. Wij leveren Douglashout voor een voordelige prijs, zowel ruw als geschaafd. Je kunt de planken goed gebruiken voor de bouw van een veranda, overkapping, schutting of bijvoorbeeld tuinmeubelen.

Onze planken zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Ook schroeven en andere bevestigingsmaterialen om de houten planken te verwerken vind je in onze webshop.

Is Douglashout geschikt tuinhout?

Planken van Douglashout worden gemaakt van de Douglasspar. Deze spar is een sterke houtsoort die tot één van de hardste naaldhoutsoorten van Europa behoort. Het hout heeft een warme uitstraling die in de loop der jaren (onbehandeld) steeds grijzer zal uitvallen. Het hout is populair door zijn hoge hardheid en lange levensduur. Het is een ideale houtsoort om bijvoorbeeld een buitenhuis of vlonder van te vervaardigen.

Wat zijn de voordelen van Douglas planken?

Douglas planken zijn populair als tuinhout. De houtsoort heeft dan ook veel bijzondere kenmerken:

  • Douglas gaat lang mee, tot wel 15 jaar.
  • Het hout heeft een mooie tekening en een natuurlijke uitstraling.
  • Onbehandeld zullen Douglas planken vergrijzen, wat veel mensen mooi vinden.
  • Door Douglas planken te behandelen met beits of olie kun je ze nog beter beschermen.

Door droging wordt Douglashout nog sterker en harder dan het al is. Wanneer deze houtsoort lang heeft mogen drogen gaat het onbehandeld nog langer mee in de open lucht. Veel mensen kiezen ervoor hun Douglas planken onbehandeld te laten, juist vanwege de mooie kleur die het hout in de loop der tijd krijgt. Het is echter ook goed mogelijk je planken te laten behandelen met een beits of olie om ze beter te beschermen, of een volledig ander uiterlijk te geven. Denk bijvoorbeeld aan een grijze beits, of juist een whitewash. Ook zwarte beits is bij deze houtsoort een mogelijkheid.

Douglas planken zwart

Op zoek naar een unieke uitstraling voor je veranda of tuinhuis? Met een buitenbeits en impregneermiddel maak je gemakkelijk je Douglashout zwart. Dit geeft het hout een moderne en stijlvolle look die het goed doet in elke tuin. Bij onze houtgroothandel vind je zwart Douglashout ook in andere categorieën, zoals Zweeds rabat zwart of zwarte potdekselplanken van Douglas.

Douglas planken geschaafd of ruw

In ons online assortiment vind je zowel Douglas planken ruw of fijnbezaagd als geschaafd. Geschaafde planken zijn glad, wat zorgt voor een mooie afgewerkte look. Ook loop je bij geschaafd hout vrijwel geen risico op splinters.

Ruwe of fijnbezaagde planken zijn nog niet geschaafd. Dit hout heeft een licht ruw oppervlakte, en is voordeliger geprijsd omdat het onbewerkt laten van het hout minder arbeidsintensief is en er minder hout verloren gaat. Fijnbezaagde Douglas planken hebben daarnaast een robuust en natuurlijk uiterlijk, wat erg mooi kan staan in de tuin.

Douglas planken kopen

Bij Houthandelonline is Douglashout kopen heel eenvoudig. Dit doe je namelijk met gemak online. De bestelling die je plaatst wordt rechtstreeks van onze leverancier naar je huis gebracht, waardoor we de planken voor een voordelige prijs kunnen aanbieden. Hierdoor heb je in een handomdraai het beste Douglashout in huis.

Ben je op zoek naar advies? Ook dan ben je bij Houthandelonline aan het juiste adres. Met onze specialistische kennis en bedrevenheid kunnen wij je adviseren over het gebruik en onderhoud van je Douglashout. Stel ons een vraag via de mail, of bekijk hier onze andere contactmogelijkheden.

Dit is Peter Kok, eigenaar en oprichter van HouthadenlOnline. Bel voor persoonlijk advies met onze productspecialisten!

Bel voor persoonlijk advies

0226 744 226

ma t/m vr: 9.00-12.00 en 13.00-16.00 en za: 8.00-11.00 uur

of mail  [email protected]