Isolatie


Bel voor advies

ma t/m vr: 8.00 - 12.00 en 13.00 - 17.00 uur zaterdag: 8.30 - 11.00 uur

Isolatie Rockwool

In de huidige samenleving wordt het isoleren van woningen en gebouwen steeds belangrijker. Zowel voor thermische als akoestische isolatie is de steenwol isolatie van Rockwool een prima keuze.

Rockwool isolatiemateriaal is verkrijgbaar bij Houthandelonline in drie verschillende uitvoeringen, elk met unieke eigenschappen en geschikt voor specifieke toepassingen.

Toepassingen van diverse soorten isolatie

Bij het isoleren van hellende daken aan de binnenzijde van de woning, wordt Rockroof Sidefix Base toegepast. Dit is een steenwoldeken die aan een zijde is voorzien van dampremmend- en luchtdicht aluminium laminaat en aan de beide lange zijden is voorzien van versterkte hechtranden. Deze steenwoldeken is bijzonder geschikt voor zowel thermische- als akoestische isolatie.

Bij het isoleren van binnenwanden en voorzetwanden met houten- en metalen wandprofielen, en bij plafondconstructies wordt de Rocksone Base toegepast. Dit is een lichte en veerkrachtige steenwolplaat met zowel goede thermische- als brandwerende eigenschappen. Het vermindert ook de geluidsoverdracht tussen ruimtes.

Bij gemetselde spouwmuren met gedeeltelijke of volledige spouwvulling wordt Rockfit Duo toegepast. Dit is een waterafstotende spouwplaat met een harde toplaag en is voorzien van een ruitraster en een flexibele achterzijde. Deze plaat is uitermate geschikt als thermische- en akoestische isolatie bij deze toepassing. Door de flexibele achterzijde is er een goede aansluiting met het binnen spouwblad, hierdoor is er geen sprake van een valse luchtspouw.

Technische informatie

Rockroof Sidefix Base is verpakt op een rol, met een gewicht van ca. 25kg/m3. Deze deken wordt middels nieten gemonteerd op houten regels met een vaste afstand van 60 cm in hellende daken met de aluminium laminaat aan de warme (interieur)zijde. Daarna kun je deze afwerken met gipsplaten.

Rocksone Base platen hebben een gewicht van ca. 35kg/m3. De platen hebben een afmeting van 120x60cm en zijn verpakt per pak; het aantal platen per pak is afhankelijk van de dikte van de platen. Deze plaat is makkelijk te verwerken, samendrukbaar en hierdoor eenvoudig te plaatsen tussen de regels. Daarna kun je deze afwerken met bijvoorbeeld gipsplaten.

Rockfit Duo platen hebben een persing toplaag van ca. 60kg/m3, een achterzijde laag van ca. 35 kg/m3. De platen hebben een afmeting van 100x80cm en zijn verpakt per pak; het aantal platen per pak is afhankelijk van de dikte van de platen. Door middel van spouwankers in combinatie met isolatieclips worden dezen platen bevestigd. Daarna kun je deze afwerken met gipsplaten.

Alle bovengenoemde platen vallen in Euro brandklasse A1 volgens EN13501-1.

De verwerking van dit materiaal geschiedt conform het productblad Rockwool.

Heeft u nog vragen? Onze vakkundige medewerkers staan voor u klaar. Wij zijn te bereiken op tel: 0226-744226 of stuur ons een e-mail: info@houthandelonline.nl