Navigation

Pir

 

PIR isolatie: uitstekende warmte-isolatie

PIR, een hardkunststofschuim, is bij uitstek geschikt voor warmte-isolatie. De PIR isolatieplaten bieden hoogwaardige kwaliteit, zijn sterk en licht van gewicht. Ze worden veelal toegepast voor verschillende isolatietoepassingen, zoals platdakisolatie, vloerisolatie, muurisolatie en zolderisolatie. Deze platen hebben een hoge isolatiewaarde en zijn relatief dun, waardoor ze minder ruimte innemen in vergelijking met andere isolatiematerialen bij dezelfde toepassing.

Toepassingen van PIR Enertherm alu platen

De PIR Enertherm Alu platen zijn aan beide zijden bekleed met reflecterend aluminium, wat zorgt voor dampdichtheid. Hierdoor zijn ze ook bestand tegen vocht, wat bijdraagt aan een droge en schone leefomgeving. Deze platen zijn drukvast, wat betekent dat er geen blijvende indrukken achterblijven wanneer erop wordt gelopen. Ze zijn echter minder geschikt voor akoestische isolatie. Als er geen natuurlijk afschot is op het platte dak, kunnen deze platen met afgeschuinde kanten worden besteld om afschot te creëren.

Specificaties

De platen hebben een afmeting van 1200x600 mm en zijn verkrijgbaar in diktes variërend van 30 tot 140 mm. Ze kunnen eenvoudig op maat worden gesneden met een handzaag. Voor bevestiging op de onderconstructie zijn schroeven in combinatie met drukverdeelplaatjes nodig om te voorkomen dat de schroeven door de platen heen schuiven. Als luchtdichtheid belangrijk is, kunnen de naden tussen de platen worden afgedicht met aluminium tape.

Technische specificaties

De isolatiewaarde wordt uitgedrukt in Rd-waarde en is afhankelijk van de dikte van de platen. Hier zijn enkele voorbeelden van Rd-waarden voor verschillende diktes:

  • 30 mm: Rd=1,35 m²K/W
  • 60 mm: Rd=2,70 m²K/W
  • 100 mm: Rd=4,50 m²K/W
  • 140 mm: Rd=6,35 m²K/W

De uiteindelijke Rc-waarde is afhankelijk van de gehele constructie. Deze PIR isolatie heeft een brandklasse volgens EN 13501-1 van NPD en een brandklasse 'end use' volgens 13501-1 van B-s2,d0 (staaldeck).

Heeft u nog vragen?

Onze deskundige medewerkers staan voor u klaar. U kunt ons bereiken via telefoonnummer 0226-744226 of ons een e-mail sturen naar [email protected].

Dit is Peter Kok, eigenaar en oprichter van HouthadenlOnline. Bel voor persoonlijk advies met onze productspecialisten!

Bel voor persoonlijk advies

0226 744 226

ma t/m vr: 9.00-12.00 en 13.00-16.00 en za: 8.00-11.00 uur

of mail  [email protected]