Navigation

Hardhout beschoeiingschotten

 

Materialen van hardhout voor het maken van beschoeiingen

Een beschoeiing is een houten constructie die je gebruikt als grondkering. Je kunt het plaatsen langs de rand van een sloot, vijver of gebruiken om verhoogde tuinbedden te maken. Er zijn verschillende soorten beschoeiingen mogelijk, waaronder het plaatsen van ronde palen naast elkaar, het gebruik van damwanden of beschoeiingsschotten. Het verschil tussen een damwand en een beschoeiing heeft te maken met de manier waarop je ze plaatst. Een beschoeiing wordt horizontaal aan palen bevestigd, terwijl een damwand verticaal in de grond wordt geplaatst en trillend wordt ingebracht. Beschoeiingen kun je langs de waterkant gebruiken om gronderosie te voorkomen, wat vaak een walbeschoeiing wordt genoemd. Je kunt ze ook toepassen in delen van je tuin waar de grond schuin afloopt.

Een beschoeiing voor kleine en grote hoogteverschillen

Beschoeiingen zijn geschikt voor het overbruggen van zowel kleine als grote hoogteverschillen in de tuin. Je kunt ze gebruiken om de grond te stabiliseren langs de waterkant of om niveaus te creëren voor terrassen of aanlegsteigers. De basis van een beschoeiing wordt meestal gevormd door palen die in de grond worden geplaatst. Deze palen hebben meestal een minimale dikte van 60x60mm. Bij het bepalen van de diepte waarop de palen moeten worden geplaatst, wordt vaak aangenomen dat ongeveer twee derde van de paal in de grond moet zitten en een derde erboven. Tegen deze palen kun je kant-en-klare hardhouten beschoeiingsschotten bevestigen. Deze beschoeiingsschotten zijn voorzien van waterdoorlatend en grondkerend doek om te voorkomen dat de grond wegspoelt. De hoogte van de beschoeiing kan variëren afhankelijk van factoren zoals de gronddruk en de voorschriften van het waterschap. Het is belangrijk om contact op te nemen met het waterschap om te controleren of de beschoeiing vergunningsvrij kan worden geplaatst.

Lange levensduur en fraaie uitstraling

Beschoeiingsschotten worden vaak gemaakt van hardhout. Dit is een verzamelnaam voor harde en duurzame houtsoorten. De hardhoutsoorten die worden gebruikt voor beschoeiingsschotten hebben meestal de hoogste duurzaamheidsklasse (klasse 1) en kunnen tot wel 25 jaar meegaan. Deze houtsoorten worden gekenmerkt door hun langzame groei en kunnen zeer oud worden. De hardheid van het hout wordt bepaald door de dichtheid van de nerfstructuur.

Hardhouten beschoeiingsschotten zijn niet alleen functioneel, maar zorgen ook voor een mooie afwerking van de tuin. Ze zijn zeer geschikt voor diverse buitenconstructies. Als je ze goed afwerkt, zien ze er esthetisch aantrekkelijk uit. Als je van plan bent om een beschoeiing te maken, kun je de benodigde hardhouten palen, planken, kant-en-klare-beschoeiingsschotten en andere benodigdheden, zoals bevestigingsmaterialen, eenvoudig online bestellen in onze webshop. Als je meer informatie nodig hebt over het maken van een beschoeiing, staan onze specialisten klaar om je te helpen. Je kunt ons bereiken via telefoonnummer 0226-744226 of een e-mail sturen naar [email protected].

De voordelen van het bestellen van hardhouten beschoeiingsschotten bij Houthandelonline

  • Breed scala aan toepassingen voor beschoeiingen
  • Fraaie afwerking en uitstraling
  • Lange levensduur van het hardhout
  • Gevarieerd aanbod tegen scherpe prijzen
  • Snel, eenvoudig en veilig online bestellen
Dit is Peter Kok, eigenaar en oprichter van HouthadenlOnline. Bel voor persoonlijk advies met onze productspecialisten!

Bel voor persoonlijk advies

0226 744 226

ma t/m vr: 9.00-12.00 en 13.00-16.00 en za: 8.00-11.00 uur

of mail  [email protected]