Uw pergola: kies het beste hout

Wilt u een pergola maken? Deze geeft veel sfeer aan uw tuin. Zeker als natuurlijke overkapping is het schitterend. Laat er een klimhortensia, klimroos of blauwe regen tegenaan groeien. Of een druif, wat geweldig is voor uw (klein)kinderen. Wat u ook doet, u wilt uw pergola bouwen uit kwalitatief hoogwaardig hout. Zo zult u nog jarenlang genieten van uw resultaat. Bestel hiervoor het juiste hout, want gewicht, dikte, afwerking en duurzaamheid zijn essentieel bij constructies als deze. De experts bij Houthandelonline informeren u hier vrijblijvend over. Neem hiervoor nu contact met ons op.3-hoek verbinding-verzinkt

Wat voor palen voor uw pergola?

De palen van uw pergola zijn het belangrijkst. Deze dragen immers de gehele constructie. Vanwege het gewicht is het belangrijk palen van de juiste dikte palen te gebruiken. Zo kiest u al snel voor hardhout. Dit is sterk, onderhoudsvrij en heeft een warme uitstraling. Ook kunt u voor geïmpregneerd hout kiezen; een duurzaam en relatief voordeliger alternatief. Wilt u robuuste palen gebruiken voor uw pergola, dan zijn onze ruw geïmpregneerde palen precies wat u zoekt. Deze zijn verkrijgbaar in allerlei afmetingen, zoals 40, 60, 65, 70, 80, 85, 100 en 150 millimeter.

Belangrijke onderdelen

U zult diverse onderdelen nodig hebben voor uw pergola. Schoren, hoekverbindingen, paalpunten, paalvoeten en gereedschap om palen te plaatsen: het wordt al snel een heel project. Kies daarom voor de zowel hoogwaardige, als betaalbare producten van Houthandelonline.

Welk hout voor uw pergola?

Natuurlijk wilt u een pergola bouwen met hout dat speciaal geschikt is voor buiten. Onze diverse houtsoorten bieden hiervoor hun eigen voordelen.Palen hardhout 60x60 mm bezaagd

  1. Vurenhout is zeer betaalbaar. Het verweert mooi in de buitenlucht, maar gaat minder lang mee dan hardhout of geïmpregneerd hout. Toch zal het niet veel schelen als u dit hout goed bewerkt. Zo laat het zich fraai impregneren: de houtstructuur komt goed naar voren.
  2. Douglas is, met reden, een populaire houtsoort. Dit warmkleurige hout vergrijst zeer snel en wordt daarbij steeds mooier. Het doorstaat talloze jaren weer en wind en blijft bestand tegen rotting, schimmels, ongedierte en verwering.
  3. Red Cedar een populaire houtsoort. Dankzij de diverse voordelen is Red Cedar geschikt voor veel verschillende doeleinden. Het is een vrij zachte houtsoort, anders dan Douglas of hardhout. Toch is ook dit hout ideaal voor uw binnen- en buitentimmerwerk. Red Cedar staat bekend als licht en stabiel, gemakkelijk bewerkbaar en sterk isolerend.
  4. Accoya is een zeer bijzondere houtsoort: het is zeer goed bestand tegen houtrot en schimmels, dankzij de zogenoemde ‘acetylering’ . Dit naaldhout kan zelfs duurzamer zijn dan hardhout. Een fraai voorbeeld is de loopgraafbrug bij Fort De Roovere: deze staat continu in het water. Wilt u de duurzaamste houten pergola maken, bestel dan Accoya vlonderplanken en balken.

Alles voor uw pergola

Uiteraard heeft u voor het maken van een pergola diverse toebehoren nodig, zoals verf, olie en beits om uw hout duurzaam en fraai te houden. Hiernaast heeft u waarschijnlijk bevestigingsmaterialen nodig, zoals roestvrijstalen schroeven, L-beslag en beslag voor eventuele poortdeuren tussen uw pergola en schutting. Het is allemaal direct te bestellen uit het enorme assortiment van Houthandelonline! Neem nu contact met ons op voor vrijblijvend advies! Bel ons op: 0226-744 226 of stuur ons een e-mail: info@houthandelonline.nl

Veilig online betalen:
  • iDeal
  • MasterCard
  • Visa
  • Mister Cash
  • Overboeking
Over retourneren Over bestellen
Bel voor advies

ma t/m vr: 8.00 - 12.00 en 13.00 - 17.00 uur zaterdag: 8.00 - 12.00 uur