Navigation

Een pergola maken

 

Wil je een pergola maken? Deze geeft veel sfeer aan je tuin. Zeker als natuurlijke overkapping is het schitterend. Laat er een klimhortensia, klimroos of blauwe regen tegenaan groeien. Of een druif, wat geweldig is voor je (klein)kinderen. Wat je ook doet, je wilt je pergola bouwen uit kwalitatief hoogwaardig hout. Zo zul je nog jarenlang genieten van je resultaat. Bestel hiervoor het juiste hout, want gewicht, dikte, afwerking en duurzaamheid zijn essentieel bij constructies als deze. De experts bij Houthandelonline informeren je hier vrijblijvend over. Neem hiervoor nu contact met ons op.

 

3-hoek verbinding-verzink

Wat voor palen voor jouw pergola?

De palen van je pergola zijn het belangrijkst. Deze dragen immers de gehele constructie. Vanwege het gewicht is het belangrijk palen van de juiste dikte te gebruiken. Zo kies je al snel voor hardhout. Dit is sterk, onderhoudsvrij en heeft een warme uitstraling. Ook kun je voor geïmpregneerd hout kiezen; een duurzaam en relatief voordeliger alternatief. Wil je robuuste palen gebruiken voor je pergola, dan zijn onze ruw geïmpregneerde palen precies wat je zoekt. Deze zijn verkrijgbaar in allerlei afmetingen, zoals 40, 60, 65, 70, 80, 85, 100 en 150 millimeter.

 

Belangrijke onderdelen

Je zult diverse onderdelen nodig hebben voor je pergola. Schoren, hoekverbindingen, paalpunten, paalvoeten en gereedschap om palen te plaatsen: het wordt al snel een heel project. Kies daarom voor de zowel hoogwaardige, als betaalbare producten van Houthandelonline.

Palen hardhout 60x60 mm bezaagd

Welk hout voor jouw pergola?

Natuurlijk wil je een pergola bouwen met hout dat speciaal geschikt is voor buiten. Onze diverse houtsoorten bieden hiervoor hun eigen voordelen.=

  1. Vurenhout is zeer betaalbaar. Het verweert mooi in de buitenlucht, maar gaat minder lang mee dan hardhout of geïmpregneerd hout. Toch zal het niet veel schelen als je dit hout goed bewerkt. Zo laat het zich fraai impregneren: de houtstructuur komt goed naar voren.
  2. Douglas is, met reden, een populaire houtsoort. Dit warmkleurige hout vergrijst zeer snel en wordt daarbij steeds mooier. Het doorstaat talloze jaren weer en wind en blijft bestand tegen rotting, schimmels, ongedierte en verwering.
  3. Red Cedar een populaire houtsoort. Dankzij de diverse voordelen is Red Cedar geschikt voor veel verschillende doeleinden. Het is een vrij zachte houtsoort, anders dan Douglas of hardhout. Toch is ook dit hout ideaal voor je binnen- en buitentimmerwerk. Red Cedar staat bekend als licht en stabiel, gemakkelijk bewerkbaar en sterk isolerend.
  4. Accoya is een zeer bijzondere houtsoort: het is zeer goed bestand tegen houtrot en schimmels, dankzij de zogenoemde ‘acetylering’. Dit naaldhout kan zelfs duurzamer zijn dan hardhout. Een fraai voorbeeld is de loopgraafbrug bij Fort De Roovere: deze staat continu in het water. Wil je de duurzaamste houten pergola maken, bestel dan Accoya vlonderplanken en balken.

 

Alles voor jouw pergola

Uiteraard heb je voor het maken van een pergola diverse toebehoren nodig, zoals verf, olie en beits om je hout duurzaam en fraai te houden. Hiernaast heb je waarschijnlijk bevestigingsmaterialen nodig, zoals roestvrijstalen schroeven, L-beslag en beslag voor eventuele poortdeuren tussen je pergola en schutting. Het is allemaal direct te bestellen uit het enorme assortiment van Houthandelonline!

 

Neem nu contact met ons op voor vrijblijvend advies!

Bel ons op: 0226-744 226 of stuur ons een e-mail: [email protected]