Navigation

Multiplex hardhout

 

Hardhout Multiplex B/BB

Hardhout multiplex B/BB is plaatmateriaal dat is opgebouwd uit meerdere lagen van verschillende hardhoutsoorten. Deze goedkope multiplex platen zijn een prima keuze voor wie op zoek is naar eenvoudig te bewerken en prijstechnisch interessante plaatmaterialen die geschikt zijn voor binnentoepassingen.

Welke eigenschappen heeft hardhout multiplex B/BB?

Hardhout multiplex B/BB staat erom bekend dat het bijzonder goed te bewerken is. De platen, die uit meerdere verlijmde lagen zijn opgebouwd, zijn voorzien van een rechte kant (dus zonder mes/groef verbinding). Hardhout multiplex B/BB platen zijn bij ons verkrijgbaar in verschillende afmetingen en diktes:

  • 244 x 122 centimeter (leverbaar in diktes van 3.6, 9, 12, 15, 18, 22 en 25 millimeter);
  • 275 x 100 centimeter (leverbaar in een dikte van 3.6 millimeter);
  • 305 x 153 centimeter (leverbaar in diktes van 3.6, 5.5, 9, 12, 15, 18 en 25 millimeter).

Voor welke toepassingen kan ik dit plaatmateriaal gebruiken?

Hardhout multiplex met B/BB dekfineer kwaliteit heeft een CE2+ markering. Dat betekent dat deze platen geschikt zijn voor constructieve toepassingen. Hardhout multiplex B/BB is minder geschikt voor buiten toepassingen. Het wordt wel op grote schaal gebruikt voor aftimmerwerk, met name voor projecten waarbij het uiterlijk van de toplagen van ondergeschikt belang is omdat het toch niet in het zicht blijft. Ben je op zoek naar plaatmateriaal dat wel geschikt is voor zichtwerk, dan kun je bijvoorbeeld Radiata Pine underlayment overwegen.

 

Waar moet ik rekening mee houden als ik hardhout multiplex B/BB als plaatmateriaal gebruik?

Vanwege het feit dat deze multiplex platen relatief gevoelig zijn voor verkleuringen als gevolg van blootstelling aan externe invloeden, is het van belang om aandacht te besteden aan de juiste plaatmateriaal afwerking. We raden aan om de randen van de hardhout multiplex B/BB platen twee keer te behandelen met een randsealer. Je bent van het beste eindresultaat verzekerd wanneer je het hardhout multiplex na het sealen van de randen afwerkt met een dekkende verf.

 

Goed om te weten: je kunt tevens bij ons terecht voor de benodigde bevestigingsmaterialen!

Hardhout multiplex B/BB bestellen

Houthandelonline.nl levert een indrukwekkend assortiment met hout- en plaatmateriaal aan zowel particulieren als bedrijven. Ook voor hardhout multiplex van B/BB kwaliteit ben je bij ons aan het juiste adres. Je profiteert bij ons altijd van scherpe prijzen en een veilige betaling via iDeal, creditcard of een van de andere betaalmethodes. Bovendien kunnen wij dankzij onze ruime voorraden altijd snel leveren; je bestelling wordt binnen 2 tot 7 dagen op het door jou opgegeven adres bezorgd. Afhalen is overigens ook mogelijk! Heb je

Dit is Peter Kok, eigenaar en oprichter van HouthadenlOnline. Bel voor persoonlijk advies met onze productspecialisten!

Bel voor persoonlijk advies

0226 744 226

ma t/m vr: 8.00-12.00 en 13.00-16.00 en za: 8.00-11.00 uur

of mail  [email protected]