Navigation

Douglas sponningsdelen

 

Douglashout sponningdelen

Heb je sponningdelen nodig? Bij Houthandelonline vind je sponningdelen voor een scherpe prijs. De delen zijn gemaakt van Douglas hout. Dit is een van de duurzaamste Europese houtsoorten. Je kunt ervan op aan dat Douglas hout een lange levensduur heeft. Daarom is het ook zo geschikt voor buitengebruik. Sponningdelen zijn voor verschillende toepassingen te gebruiken maar worden voornamelijk gebruikt als gevelbekleding voor:

  • gevelbekleding van een woning
  • achterwand of zijwand van kapschuren
  • dichte horizontale of verticale schutting
  • betimmering van een tuinhuis

Wat zijn sponningdelen?

Sponningdelen worden als gevelbekleding meestal gebruikt bij woningen of tuinhuizen. Het rechthoekige uitgefreesde gedeelte aan de zijkant van een plank wordt een sponning genoemd. En dit zorgt voor een fraaie aansluiting van onderlinge langskant. Sponningdelen of sponningplanken zijn tweezijdig geschaafd voor een glad uiterlijk. Je hebt bij ons de keuze uit onbehandelde en geïmpregneerde planken. Daarnaast bieden wij twee maten aan, namelijk 18x150mm en 18x180mm.

Duurzaamheid Douglashout

De halfhouts rabatdelen van Douglas hout hebben duurzaamheidsklasse 3/4. Deze klasse staat voor matig duurzaam. Als het hout in aanraking komt met de grond heeft het een levensduur van 10 tot 15 jaar. In ons assortiment vind je onbehandelde en geïmpregneerde planken. Geïmpregneerd wil zeggen onder vacuümdruk verduurzaamd en terug gedroogd.

Behandelen van onbehandeld halfhouts rabat

Als je het onbehandelde hout niet behandelt, gaat het vergrijzen door invloed van zon en vocht. Beits of impregneer de delen als je vergrijzing wilt voorkomen. Houthandelonline heeft daarom ook speciale olie voor Douglashout. Met een blik van 0,75 liter kun je ongeveer 10 vierkante meter behandelen. De olie is weerbestendig, vochtregulerend, eenvoudig te verwerken en een nieuwe laag kan zonder te schuren worden aangebracht. Ook is de olie geschikt voor hardhout.

De groothandel voor particulier en zakelijk

Houthandelonline heeft een uitgebreid assortiment Douglashout. Vanaf onze importeur of houtzagerij wordt je bestelling voor sponningdelen direct naar je verzonden. Daarom kunnen wij al ons hout tegen een scherpe prijs leveren. Voor een ruime keuze Douglas hout zit je bij ons helemaal goed. Naast sponningdelen hebben wij onder andere ook Zweeds Rabat, palen, dakbeschot, vlonderplanken, balken, blokhutprofielen, regels en tuinschermen. Al je vragen over sponningdelen of een van de andere hout- of bouwmaterialen ontvangen wij graag. Elke werkdag zit er een team van specialisten voor je klaar. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 02226-744226. Of stuur een e-mail naar [email protected].

Dit is Peter Kok, eigenaar en oprichter van HouthadenlOnline. Bel voor persoonlijk advies met onze productspecialisten!

Bel voor persoonlijk advies

0226 744 226

ma t/m vr: 8.00-12.00 en 13.00-16.00 en za: 8.00-11.00 uur

of mail  [email protected]