MDF


Bel voor advies

ma t/m vr: 9.00 - 12.00 en 14:00 - 16:00 uur

Eigenschappen van MDF

Medium Density Fibreboard, ofwel MDF kunnen we omschrijven als geperst plaatmateriaal met een middelharde dichtheid. De houtvezels zijn onder hoge druk en hoge temperatuur met elkaar verlijmd. Voor het verlijmen wordt er een kunstharslijm gebruikt. MDF is een plaatmateriaal wat goed bewerkbaar en mooi af te werken is. Zo gaat frezen, schuren, schaven, boren en zagen heel gemakkelijk. De MDF platen splinteren niet en de toepasbaarheid van MDF is heel veelzijdig. Voor tal van klussen binnenshuis, maar ook op een beschutte plek buiten, komt MDF goed van pas. Wilt u weten of MDF geschikt is voor de klus die u wilt gaan doen? Als experts op het gebied van alle hout- en bouwmaterialen, kunnen wij uw vraag vakkundig beantwoorden.

Ruime keuze bij Houthandelonline

Wilt u MDF gaan kopen? Houthandelonline biedt u een ruime keuze aan MDF. Elk product heeft zo zijn eigen karakteristieke kenmerken en afmetingen. En als expert op het gebied van hout- en bouwmaterialen kunnen wij u alles over MDF vertellen. Naast het standaard MDF, bestelt u bij ons ook de volgende producten:
  • extra grote platen
  • vochtwerende en brandvertragende MDF platen
  • MDF-platen met twee zijden gefineerd beukenhout
  • plaatmateriaal met twee zijden eikenhout
  • buigzame platen
  • MDF met lakdraagfolie 2-zijdig wit
  • zwarte MDF platen
  • MDF Exterieur E1
Heeft u een grote klus en daarmee een grote bestelling met een totaalbedrag van €1200 of hoger? Dan bezorgen wij kosteloos. U bestelt de gewenste producten eenvoudig online en wij zorgen ervoor dat uw bestelling binnen onze levertijd op het door u bepaalde afleveradres wordt afgeleverd.

Standaard MDF en extra grote afmetingen

Waaruit bestaat een standaard MDF plaat eigenlijk? Het plaatmateriaal wordt vervaardigd uit houtvezels van verschillende soorten hout. Sommige fabrikanten voegen er echter nog andere gerecyclede materialen, zoals oud papier aan toe. De dichtheid van een standaard plaat ligt tussen 650 tot 800 kg/m. Is de plaat minder dan 550 kg/ m, dan valt de plaat onder licht MDF. Standaard MDF platen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en diktes. Ons assortiment standaard MDF bestaat uit diktes tussen de 3 mm en 38 mm. Naast de standaardmaat 244 x 122 cm, kunnen wij u ook nog vier andere afmetingen leveren. Zoekt u nog grotere MDF platen? Dan verwijzen wij u graag naar het segment XXL MDF. De extra grote afmeting van 410 x 207 cm, is ook weer in diverse diktes te verkrijgen. Onze webshop wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe artikelen en zo houden wij ons uitgebreide assortiment actueel. U vindt bij ons niet alleen de gangbare afmetingen, maar veel meer.

Vochtwerend en brandvertragend

Een vochtwerende MDF plaat is te herkennen aan de groene streep aan de buitenzijdes. Ook deze platen zijn in allerlei diktes en afmetingen te verkrijgen. En de bijbehorende prijzen lopen uiteen van €13,55 tot en met €42,31 excl. BTW (let op: prijzen kunnen wijzigen, bekijk de actuele prijzen in de webshop). Vochtwerende platen zijn geschikt als wandplaten in vochtige ruimtes. Brandvertragende platen zijn te gebruiken als wandbekleding, plafondplaten of voor een scheidingswand. Te herkennen aan de roze kleur. Deze platen zijn net zo goed te verwerken als de standaard MDF platen. Het meest uitgebreide en actuele aanbod op het gebied van MDF is beschikbaar via onze webshop. Wij kunnen onmogelijk elk soort MDF met zijn specifieke eigenschappen benoemen. Schroom daarom niet als u vragen heeft over bijvoorbeeld buigzaam MDF, zwarte MDF platen of MDF voor buiten. Wij beantwoorden graag al uw vragen en de toepassing daarvan. Zoekt u iets specifieks? Laat het ons weten. Grote kans dat wij u toch kunnen helpen. Houthandelonline blijft zich continu ontwikkelen en daarnaast breiden we onze webshop regelmatig uit.

Het schilderen van MDF

MDF wordt vaak gebruikt voor het maken van meubels en binnentimmerwerk, bijvoorbeeld kasten, keukens, vensterbanken, deuren, deurlijsten. Heeft u MDF gebruikt voor een bepaalde klus en wilt u gaan schilderen? Houd er dan rekening mee dat door de poreuze structuur van MDF de verf als het ware opgezogen wordt. Voordat u definitief de laag aanbrengt is het raadzaam om eerst een speciale primer voor MDF te gebruiken.