MDF


Bel voor advies

ma t/m vr: 8.00 - 12.00 en 13.00 - 17.00 uur zaterdag: 8.00 - 11.00 uur

Groot aanbod MDF: voor iedere toepassing een geschikte plaat

Wilt u online MDF kopen? Houthandelonline biedt u het grootste aanbod MDF platen. Medium Density Fibreboard, ofwel MDF kunnen we omschrijven als geperst plaatmateriaal met een middelharde dichtheid. De fijne houtvezels zijn onder hoge druk en hoge temperatuur met elkaar verlijmd. Voor het verlijmen wordt er een kunstharslijm gebruikt. Dit plaatmateriaal is goed bewerkbaar en mooi af te werken. Zo gaat frezen, schuren, schaven, boren en zagen heel gemakkelijk. De MDF platen splinteren niet en de toepasbaarheid is heel veelzijdig. Voor tal van klussen binnenshuis komen deze platen goed van pas. Wilt u MDF platen buiten toepassen? Dan kunt u het hoogwaardige MDF Exterieur gebruiken voor beschutte buitentoepassing. In ons grote assortiment vindt u vele MDF plaat afmetingen en meerdere MDF diktes. Wilt u weten of dit plaatmateriaal geschikt is voor uw klus? Als experts op het gebied van alle hout- en bouwmaterialen, kunnen wij uw vraag vakkundig beantwoorden.

Welke soorten MDF bestaan er?

MDF is er in vele soorten en maten. Elke type plaat heeft zo zijn eigen kenmerken en is leverbaar in uiteenlopende maten en diktes. Bij Houthandelonline vindt u het grootse aanbod, te weten:
  • Standaard MDF;
  • Extra grote XXL platen;
  • Vochtwerend en brandvertragend MDF;
  • Gefineerd of buig MDF;
  • MDF met lakdraagfolie 2-zijdig wit;
  • Wit gegronde platen;
  • Zwarte platen;
  • MDF Exterieur E1.

De opbouw van een MDF plaat

MDF platen bestaan uit meerdere lagen houtvezels vermengd met hars. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende soorten houtvezels. Onder hoge druk worden de houtlagen tot een plaat geperst. De dichtheid van een standaard plaat ligt tussen 650 tot 800 kilogram per kubieke meter. Is de plaat minder dan 550 kilogram per kubieke meter, dan valt de plaat onder licht MDF.

MDF plaat afmetingen en diktes

Het plaatmateriaal is verkrijgbaar in uiteenlopende MDF plaat diktes en vele maatvoeringen. Zo is het populaire ‘Standaard MDF’ leverbaar in vijf afmetingen en plaatdiktes, variërend van 3 mm tot en met 38 mm. Zoekt u nog grotere platen? Dan verwijzen wij u graag naar het segment XXL MDF. De extra grote MDF afmeting van 410 x 207 cm is ook weer in diverse diktematen te verkrijgen. U vindt bij ons dus niet alleen de gangbare MDF afmetingen en MDF diktes, maar veel meer.

Toepassing en verwerking

MDF wordt vaak gebruikt voor het maken van meubels en binnentimmerwerk, bijvoorbeeld meubilair, bedombouwen, vensterbanken, deuren, deurlijsten en keukenkastfrontjes. Voor buitengebruik is type Exterieur geschikt en voor vochtige ruimtes heeft u vochtwerende platen nodig. Welke toepassing u ook gaat doen, er is een juiste MDF plaat voor. Verder is Medium Density Fibreboard heel gemakkelijk te verwerken en te bewerken. Ook kunt u het schilderen. Houd er dan wel rekening mee dat de poreuze structuur ervoor zorgt dat de verf opgezogen wordt. Voordat u de definitieve laag aanbrengt is het raadzaam om eerst een speciale primer te gebruiken.

Vochtwerend en brandvertragend

Ook veel toegepaste platen zijn de vochtwerende en de brandvertragende MDF platen. De vochtwerende plaat wordt gebruikt als wandplaat in vochtige ruimtes en is te herkennen aan de groene streep aan de buitenzijden. Brandvertragende platen zijn te gebruiken als wandbekleding, als plafondplaten of voor een scheidingswand. Te herkennen aan de roze kleur. Deze platen zijn net zo goed te verwerken als de standaard platen.

Onze service: persoonlijk deskundig advies, lage prijzen en hoogwaardige producten

Onze webshop wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe artikelen en zo houden wij ons grootste aanbod ook groot. Wij kunnen u alles vertellen over onze producten en hun specifieke kenmerken, MDF afmetingen en MDF diktes. Zoekt u iets specifieks? Of heeft u vragen over dit plaatmateriaal? Laat het ons weten.