Navigation

Jouw eigen houten schuur bouwen

 

Een houten schuur in de tuin is ideaal. Voor extra opbergruimte, maar misschien ook als mooie hobbyruimte of zelfs rustige werkruimte. Wordt het een romantisch tuinhuis van hout of een blokhut met een gezellige houten overkapping waar je heerlijk kunt ontspannen? Als je zelf een houten schuur op maat gaat bouwen, kun je deze precies zo maken, dat hij aan al je wensen voldoet.

 

Hoe maak ik een houten schuur?

Een houten schuur bouwen is goed te doen, als je de juiste voorbereidingen treft. Deze beginnen natuurlijk met het kiezen van de locatie en het maken of vinden van een goed ontwerp. Ook ga je na bij je gemeente of je een vergunning nodig hebt om de schuur te bouwen. Andere belangrijke stappen zijn:

  • Het bepalen van de juiste afmeting van de schuur. Dit hangt natuurlijk af waarvoor je de schuur gaat gebruiken. Wordt het een grote berging in de tuin, een praktisch ingerichte hobbyruimte of een compact fietsenhok?
  • Zorg voor een goede fundering. Op een zachte ondergrond is een funderingsplaat met vorstrand bijvoorbeeld aan te raden, omdat deze voor extra stijfheid zorgt. Let op dat je ook de nodige leidingen aanlegt, als je bijvoorbeeld water en elektriciteit in je schuur wilt hebben.
  • Zet geïmpregneerde balken vast op de betonnen vloer. Leg folie tussen de fundering en de balken om optrekkend vocht in de schuur te voorkomen.
  • Maak met stevige balken het geraamte van de houten schuur: het frame, de panelen van de deur en de ramen, het geraamte van het dak en eventueel de houten overkapping. Vergeet daarbij de gording niet: de houten balk over de lengte van het dak.
  • Leg de dakplaten, monteer het deurkozijn en de raamkozijnen.
  • Zaag voor de buitenzijde alle houten planken op maat. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld Douglas hout, Vurenhout of Red Cedarhout gebruiken. Breng vóór het bevestigen van de planken, folie op het frame aan om vochtproblemen te voorkomen.
  • Monteer de dakbedekking, de deur en de ramen.

 

Welk hout gebruik ik voor een schuur?

Welk hout je voor de schuur gebruikt, hangt af van het ontwerp, de constructie en het gebruik van de schuur. Bij Houthandelonline kun je alle soorten doe-het-zelf tuinhout kopen om de perfecte houten schuur, aanbouw of overkapping te bouwen.Tuinplanken

 

Het bouwen van een schuur is misschien een klus, maar daarna heb je wel een schuur die perfect bij je wensen past. Bovendien is de prijs van een houten schuur een stuk lager als je deze zelf bouwt. Laat je informeren over de mogelijkheden via 0226-744 226 of [email protected] of ga direct naar onze webwinkel om al het hout te kopen dat u nodig heeft.