Navigation

Douglas vlonderplanken

 

Douglas vlonderplank

Ben je op zoek naar hout dat geschikt is voor het aanleggen van een terras of vlonder? Dan kun je bij Houthandelonline.nl terecht voor de Douglas vlonderplank met ribbel. Douglas is een duurzame houtsoort met een levensduur tussen de 10 en 15 jaar die bekend staat om zijn warme en natuurlijke uitstraling. Deze vlonderplanken kunnen bovendien zonder problemen onbehandeld buiten worden toegepast.

Eigenschappen van de Douglas vlonderplank met ribbel

De Douglas vlonderplank met ribbel is verkrijgbaar in standaard afmetingen van 24 x 138 millimeter, evenals in een extra brede variant van 28 x 175 millimeter. Natuurlijk zijn er diverse lengtes beschikbaar. In tegenstelling tot onze glad geschaafde Douglas vlonderplanken hebben deze vlonderplanken een geribbeld oppervlak.

Hoe kun je Douglas vlonderplanken het beste monteren?

Douglas vlonderplanken kunnen het beste worden gemonteerd op een onderconstructie van regels die zijn gemaakt van verduurzaamd hout of hardhout. Regels van 45 x 70 millimeter zijn bijvoorbeeld geschikt. Voor de hart op hart (h.o.h.) afstand kun je, afhankelijk van de dikte van de plank, een afstand tussen de 50 en 60 centimeter aanhouden. De onderconstructie van regels kan op tegels worden gelegd of met slotbouten aan hardhouten piketpalen worden gemonteerd. Voor het vastschroeven hebben we speciale RVS vlonderschroeven in het assortiment.

Waar moet je rekening mee houden bij het gebruik van Douglas vlonderplanken?

Hier zijn enkele aandachtspunten die belangrijk zijn bij het aanleggen en onderhouden van een terras van Douglas vlonderplanken met ribbel:

  • Om werking te voorkomen, is het belangrijk dat Douglashout voldoende kan ventileren. Monteer de Douglas vlonderplanken daarom altijd op een onderconstructie van regels en nooit direct op de ondergrond.
  • Als vuil zich ophoopt in de ribbels, kan er gemakkelijk algengroei ontstaan. Dit kan de antislip werking verminderen en de vlonderplanken glad maken. Het is daarom belangrijk om je terras goed schoon te houden.
  • De oorspronkelijke kleur van de geribbelde Douglas vlonderplanken zal, net als ander Douglas hout, na verloop van tijd vergrijzen als gevolg van blootstelling aan UV-straling. Dit heeft geen invloed op de kwaliteit van het hout, maar als je de warme oranjeachtige kleur wilt behouden, dien je de vlonderplanken te behandelen. Hiervoor kun je bijvoorbeeld transparante Douglas houtbeits gebruiken.

Douglas vlonderplank met ribbel bestellen

Ben je inmiddels overtuigd van de voordelen van onze Douglas vlonderplank met ribbel? Plaats dan vandaag nog je bestelling via Houthandelonline.nl. Je profiteert bij ons altijd van kwalitatief hoogwaardig hout, scherpe prijzen en een uitstekende service. Bovendien zijn vrijwel alle artikelen uit ons Douglas assortiment direct uit voorraad leverbaar – je hebt je bestelling binnen 2 tot 7 werkdagen in huis. Kom je ergens niet uit? Aarzel dan vooral niet om contact met ons op te nemen. Onze specialisten zijn elke werkdag bereikbaar om je vragen te beantwoorden en kunnen je tevens voorzien van persoonlijk advies.

Dit is Peter Kok, eigenaar en oprichter van HouthadenlOnline. Bel voor persoonlijk advies met onze productspecialisten!

Bel voor persoonlijk advies

0226 744 226

ma t/m vr: 9.00-12.00 en 13.00-16.00 en za: 8.00-11.00 uur

of mail  [email protected]