Navigation

Douglas paal op betonpoer plaatsen

 

Ga je binnenkort aan de slag met het maken van een overkapping, kapschuur of veranda? Douglashouten palen geven je de stevigheid die je zoekt! Wij verkopen zowel geschaafde als bezaagde palen van Douglas hout in meerdere lengte- en kopmaten. Welke soort je nodig hebt, hangt af van het doel van het hout. Geschaafd hout wordt veelal gebruikt voor zichtwerk of wanneer er dieren en kinderen in de buurt van het hout komen en bezaagd hout wordt veelal toegepast voor het maken van de constructie. Het verschil zit in de afwerking van het hout en is afhankelijk van je eigen voorkeur en smaak.

In combinatie met betonpoeren gaat Douglas hout een extra lange tijd mee. Douglas hout is vanwege haar uitstraling en haar sterke en duurzame karaktereigenschappen de meest gekozen houtsoort voor buitentoepassingen. Of je nu een pergola of platdakveranda gaat bouwen, de warme uitstraling van Douglas hout is een mooie toevoeging aan je tuin.

 

Keuze Douglashouten palen

Voordat je jouw project start, is het belangrijk dat je de juiste materialen kiest. Houthandelonline biedt zowel gezaagde als geschaafde Douglashouten palen aan in diverse kopmaten en veel verschillende lengtematen:

  • Douglashout palen – Fijnbezaagd – 100 x 100 cm
  • Douglashout palen – Fijnbezaagd – 120 x 120 cm
  • Douglashout palen – Fijnbezaagd – 150 x 150 cm
  • Douglashout palen – Fijnbezaagd – 200 x 200 cm
  • Douglashout palen – Geschaafd – 65 x 65 cm
  • Douglashout palen – Geschaafd – 85 x 85 cm
  • Douglashout palen – Geschaafd – 120 x 120 cm;
  • Douglashout palen – Geschaafd – 140 x 140 cm.

 

Benodigdheden

Voor het plaatsen van een Douglas paal op een betonpoer heb je het volgende nodig:

 

Stap 1: Aftekenen en voorboren Aftekenen en voorboren

Om te beginnen teken je op de kopse kant van de paal twee diagonale lijnen, van hoek tot hoek, met de duimstok of winkelhaak. Door de kruising van de twee lijnen kun je de juiste positie bepalen voor het gat (in het hart van de paal) dat geboord moet worden voor de stelplaat. In de video kiezen wij ervoor om de moerzijde van de stelplaat aan de bovenkant te plaatsen, zodat de paal nog strakker op de betonpoer gedraaid kan worden. Om de moer op de stelplaat weg te werken, dient het gat eerst voorgeboord te worden met een 40mm speedboor tot ongeveer 1cm diep. Vervolgens boor je de rest van het gat met een 22mm speedboor.

 

Stap 2: Bevestiging

Na het voorboren is het tijd om de stelplaat met draadeind aan de paal te bevestigen. Voor het bevestigen van de stelplaat, plaatsen wij het draadeind in het voorgeboorde gat en gebruiken we 4 tellerkopschroeven van 8x80mm. Let er tijdens het vastschroeven op dat de lijnen door de schroefgaten lopen van de stelplaat. Op deze manier weet je zeker dat de steltplaat in het midden wordt bevestigd.

Na het bevestigen van de stelplaat is het tijd om de paal inclusief stelplaat in zijn geheel op de betonpoer te plaatsen. Het plaatsen van de paal gaat eenvoudig door de Douglashouten paal met de klok mee te draaien. Zodra dit afgerond is, staat jouw paal op de betonpoer en ben je klaar voor de volgende stap in je project!

 

Meer informatie

Benieuwd hoe je het beste een betonpoer kunt plaatsen of hoe een poerenplan werkt? Bekijk hier ons YouTube-kanaal met handige instructievideo’s. Kom je er niet uit of ontvang je graag advies op maat? Neem contact op met één van onze experts.