Betonplex


Bel voor advies

ma t/m vr: 9.00 - 12.00 en 14:00 - 16:00 uur

Betonplex: wat is het?

Betonplex is het plaatmateriaal dat wordt gebruikt als bekisting voor het beton storten. Cement kan zich namelijk niet hechten aan de betonplex plaat. De plaat is watervast verlijmd en afgewerkt met een tweezijdige epoxy toplaag (fenolharscoating), waardoor het plaatmateriaal heel sterk, waterdicht, krasvast en slagvast wordt gemaakt. Vanwege deze eigenschappen is betonplex het juiste materiaal voor betonbekisting, maar ook wordt het veel toegepast bij aanhangwagens, paardentrailers, dierenhokken, wanden van bedrijfswagens en bekleding van vloeren. Betonplex kan van verschillende houtsoorten worden gemaakt en wordt vervolgens ook vernoemd naar het betreffende houtsoort, zoals hardhout betonplex en berken betonplex. Wilt u weten welk type plaat u het beste kunt gebruiken voor uw project? Onze vakkundige specialisten adviseren u graag.

Soorten Betonplex

Plaatmaterialen die veel gebruikt worden voor betonplex zijn spaanplaat en multiplex platen. Betonplex, wat ook wel betonmultiplex of betontriplex wordt genoemd, is beschikbaar met afwerklagen van verschillende materialen en diktes. Het assortiment van Houthandelonline bestaat uit heel veel verschillende soorten. Elk soort betonplex heeft zo zijn eigen eigenschappen en toepasbaarheden. Bij ieder product in onze webshop staan de specifieke kenmerken beschreven. Dat is wel zo prettig om het overzichtelijk te houden. Welke soorten betonplex vindt u allemaal in ons assortiment?
  • Betonplex Berken
  • Hardhout betonplex
  • Grote maten betonplex platen met verschillende afwerklagen
  • Antislip betonplex platen met honingraatstructuur of geweven motief

Verschillende kleuren toplagen van fenolhars

Ook heeft Houthandelonline betonplex producten met een fenolharscoating in de kleuren lichtbruin, groen, zwart en wit. Fenholhars is een synthetische kunststof, wat wordt aangebracht op spaanplaten en multiplex platen. Dit zijn betonplex platen van berkenhout, die verkrijgbaar zijn in verschillende diktes en bevatten een toplaag van 120, 250 of 365 gram. Deze platen zijn ook geschikt als betonbekisting, carrosseriebouw, flightcases (verpakkingsmateriaal voor vervoer, zoals voor muziekinstrumenten) en inbouw van bedrijfswagens. Maar welk soort plaat u nodig heeft is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en welke dikte en zwaarte de toepassing nodig heeft.

Honingraatstructuur en een geweven motief

Fortodeck antislip vloerplaten zijn berken multiplex platen met een motief, ook wel antislip betonplex genoemd. Deze platen zijn geschikt voor container vloeren, trailer vloeren, aanhangwagens, tribune- en balkonvloeren en ook voor speeltoestellen. Houthandelonline heeft deze antislip platen met een geweven motief en met honingraatstructuur van fenolhars in de kleur donkerbruin. Bij ons kunt u deze platen bestellen in uiteenlopende diktes en afmetingen. Daarnaast vindt u bij ons deze platen ook in XXL formaat. Deze betonplex platen hebben extra grote afmetingen en een extra zware coating, waarvan de ene zijde een motief heeft en de andere zijde voorzien is van een glad oppervlak. De betonplex plaat met de grootste afmeting heeft het formaat 220 x 500 cm. De grote Fortodeck plaat met honingraatstructuur is bij Houthandelonline verkrijgbaar in twee uitvoeringen. Dit houdt in dat de zijde met honingraatmotief is afgewerkt met een donkerbruine coating van 220 gram/ m en de andere zijde heeft een 120 gram/m glad oppervlak.

Betonplex en vocht

Betonplex platen kunnen goed tegen vocht, maar tot een zekere hoogte. Mag er in de platen helemaal geen vocht trekken? Dan raden wij u aan om de zaagkanten te behandelen met een impregneermiddel. Wilt u hier meer advies over? Belt u dan op werkdagen naar ons kantoor in Wieringerwerf. Bekijk hier onze openingstijden.