Betonplex


Bel voor advies

ma t/m vr: 8.00 - 12.00 en 13.00 - 17.00 uur zaterdag: 8.00 - 12.00 uur

Betonplex in vele soorten en maten

In het assortiment betonplex van Houthandelonline vindt u een groot aanbod van verschillende soorten betonplex platen. Dit type plaatmateriaal wordt gemaakt van diverse houtsoorten en afgewerkt met een ijzersterke fenolharscoating in meerdere kleuren en uitvoeringen (antislip, geweven motief, honingraatmotief). Zo is er voor iedere klus een geschikte betonplex plaat. Het plaatmateriaal is leverbaar in uiteenlopende afmetingen en diktes. De meest gebruikte diktemaat is de betonplex 18 mm plaat.

Wat is betonplex?

Een betonplex plaat is een watervaste multiplexplaat en ook wel bekend als betontriplex. Dat varieert echter wel per houtsoort. Zo is Berken betonplex en hardhout betonplex watervast verlijmd en Populieren betonplex tot op zekere hoogte. De buitenzijden van de betonplex plaat zijn waterdicht dankzij fenolharscoating. Betonplex geheel waterdicht maken doet u door de zaagkanten te behandelen met een randsealer. Graag zetten we de voordelen van betonplex nog even voor u op een rij. Betonplex is:
  • krasvast;
  • slagvast;
  • watervast verlijmd en volledig waterdicht te maken door zaagkanten te bewerken met een randsealer;
  • goed te bewerken;
  • verkrijgbaar in uiteenlopende uitvoeringen en daardoor zijn er ook vele toepassingsmogelijkheden.

Gemaakt van verschillende houtsoorten

Betonplex wordt vernoemd naar het betreffende houtsoort. Zo bestaat er Hardhout-, Berken -, Grenen en Populieren Betonplex en zijn er betonplex platen in grote maten. Ieder houtsoort heeft zo zijn eigen unieke eigenschappen. Zo is Berken perfect voor het storten van een bekisting voor beton. Daarnaast leent betonplex zich ook uitstekend voor de interieurbouw. Je kunt betonplex niet onbehandeld buiten gebruiken.

Toepassing van ‘betonplex watervast’

Betonplex wordt vooral gebruikt als betonbekisting. De fenolharscoating zorgt ervoor dat cement niet kan hechten aan de plaat. Zodra het cement is uitgehard, kunnen de platen eenvoudig worden verwijderd. Ook wordt het veel toegepast bij aanhangwagens, paardentrailers, dierenhokken, wanden van bedrijfswagens en bekleding van vloeren. Betonplex 18 mm is een veelgebruikte diktemaat. Ons assortiment betonplex 18 mm is dan ook extra groot. Deze platen zijn ook geschikt als betonbekisting, carrosseriebouw, flightcases (verpakkingsmateriaal voor vervoer, zoals voor muziekinstrumenten) en inbouw van bedrijfswagens. Zoals u kunt lezen kan betonplex tegen water, maar tot een zekere hoogte. Mag er in de platen dus helemaal geen vocht trekken? Dan adviseren wij u om de zaagkanten te behandelen met een randsealer. Als u dit niet doet, gaan de bovenste lagen bewegen en ontstaat er een bolling in de coating. Om dit te voorkomen is het belangrijk om een randsealer te gebruiken.

Betonplex of watervast multiplex

Er is een significant verschil tussen betonplex en watervast multiplex. Beiden platen zijn opgebouwd uit meerdere houtfineerlagen en watervast verlijmd. Het verschil zit in de toplaag. Betonplex heeft een tweezijdige fenolharscoating, waardoor een plaat krasbestendig en slijtvast wordt. Watervast multiplex heeft dit niet. Slecht de waterbestendigheid wordt aangeduid met WBP. Als u meer wilt weten over wat de juiste betonplex plaat voor uw toepassing is, kunt u contact opnemen met onze deskundige houtspecialisten voor advies op maat. Ons kantoor in Wieringerwerf is op werkdagen telefonisch te bereiken of u kunt een email sturen naar info@houthandelonline.nl. Bekijk hier onze openingstijden.