Navigation

Binnendeuren

 

Met een stijlvolle binnendeur maakt men het interieur compleet

Een binnendeur is veel meer dan slechts een object om twee verschillende ruimtes van elkaar te scheiden. Want met een stijlvolle deur kan men de sfeer van het interieur volledig complementeren. In het uitgebreide assortiment van Houthandelonline vindt men voor elke situatie een geschikte binnendeur, variërend van een opdekdeur, stompe deur en paneeldeur tot een industriële binnendeur, een zwarte deur, een glasdeur en een brandwerende deur. Iedere binnendeur is verkrijgbaar in verschillende breedtes en hoogtes, waardoor er vrijwel altijd een geschikt model te vinden is.

Ook in de webshop van Houthandelonline zijn er kamerhoge deuren beschikbaar. Dit type binnendeur is extra hoog en kan eenvoudig worden ingekort om exact op de gewenste hoogtemaat te passen, rekening houdend met de variërende verdiepingshoogtes in gebouwen. Tevens bieden we een ruime selectie aan binnendeurbeslag.

Bij Houthandelonline kan men uit de volgende soorten binnendeuren kiezen:

 • Paneeldeur;
 • Opdekdeur;
 • Stompe deur;
 • Glasdeur met zwarte omlijsting;
 • Brandwerende deur;
 • Deur kozijn combinatie;
 • Kamerhoge deuren.

Opdekdeur of stompe deur?

Wanneer men een binnendeur aanschaft, kan men kiezen tussen een opdekdeur en een stompe deur. Het is belangrijk om het verschil te begrijpen voordat men de keuze voor de binnendeur maakt. Het belangrijkste verschil is dat een stompe deur volledig in het kozijn valt, wat ook wel een inlegdeur wordt genoemd. Een opdekdeur valt gedeeltelijk op het kozijn. Het voordeel van een opdekdeur is dat deze binnendeur minder tocht doorlaat en eenvoudiger te installeren is. Wanneer men kiest voor een stompe deur van Houthandelonline, dient men deze eerst af te werken met een dekkend verfsysteem.

Een paneeldeur met dieptewerking

Alle binnendeuren in ons assortiment zijn afkomstig van Austria Deuren, een fabrikant die een breed en hoogwaardig scala aanbiedt voor verschillende woonstijlen. In onze collectie kan men kiezen voor eigentijdse freeslijn binnendeuren, Svenska modellen en moderne typen met heldere vormgeving of horizontale lijnen. Een populair model binnendeur is de paneeldeur, gekenmerkt door de opbouw van verschillende vlakken (panelen) tussen verticale stijlen en horizontale regels. De panelen van een paneeldeur bevinden zich vaak op verschillende hoogtes, wat dieptewerking in de binnendeur creëert. Een paneeldeur kan ook gecombineerd worden met een glasdeur, waarbij een van de panelen wordt vervangen door een glasplaat, waardoor men door de binnendeur heen kan kijken.

Een blijvende trend: de industriële binnendeur

Een type deur dat niet meer weg te denken is uit de wereld van interieurontwerp, is de industriële binnendeur. Deze stalen deur met glas vormt een prachtig stijlelement in huis of op kantoor. Een industriële binnendeur laat meer licht toe en zorgt voor fraaie zichtlijnen door de woning, wat resulteert in een ruimtelijk effect in het interieur. Bij Houthandelonline bieden we de keuze tussen een glasdeur met zwart houten kozijn, die sterk lijkt op de populaire zwarte metalen industriële binnendeur. Dit aantrekkelijke alternatief heeft echter een fractie van de prijs en dezelfde moderne uitstraling. De Austria Nero Legno deur is verkrijgbaar met en zonder glas, en heeft eigen sloten en deurkrukken vanwege de smalle stijl van de deuren (standaard sloten passen niet).

Modern en tijdloos

Ook voor liefhebbers van een moderne of tijdloze interieurstijl biedt Houthandelonline een ruime keuze aan geschikte binnendeuren. De moderne Sense-deuren passen perfect in elk modern interieur, met een strakke uitstraling aan beide zijden van de deur. De landelijke Cabana Roble deuren met een E iken toplaag worden ook wel barn doors genoemd en zijn geïnspireerd op boerderij- en staldeuren, met diagonale schoren voor stabiliteit. De Balance-lijn omvat tijdloze modellen die in de smaak vallen bij liefhebbers van de jaren dertig stijl. Een Dutch Line binnendeur is eveneens tijdloos door de strakke lijnen met een moderne uitstraling, voorzien van een facetprofiel en een gedeelde onderdorpel.

Klassieke of landelijke stijldeur

Wie op zoek is naar een klassieke of landelijke binnendeur, kan ook bij Houthandelonline terecht. De Classic White deur is een oer-Hollandse stijldeur die teruggaat naar de tijd van ambacht en vakmanschap, wat goed zichtbaar is in het ontwerp. Deze binnendeur is eveneens beschikbaar in een zwarte uitvoering, de Classic Black. Daarnaast bieden we de klassieke traditionele modellen van Colour Lux Plus in ons assortiment, met vlakke verbindingen en gedeelde onderdorpels, waardoor het karakteristieke modellen zijn die ideaal zijn als schuifdeur of ensuite deur. Ongeacht de keuze voor een binnendeur, zijn alle luxe stijldeuren van Houthandelonline van de hoogste kwaliteit en zeer stevig.

DKC, kamerhoge of brandwerende deur

Een brandwerende deur beperkt de verspreiding van een eventuele brand, waardoor mensen in een gebouw de mogelijkheid krijgen om korte tijd in een bepaalde ruimte te verblijven en beschermd te zijn tegen de brand. Daarnaast biedt een brandwerende deur een veilige vluchtweg om aan de brand te ontsnappen, wat een belangrijke bijdrage levert aan het beperken en voorkomen van brandschade en slachtoffers. Houthandelonline biedt ook deur-kozijn-combinaties aan, wat een oplossing biedt voor verbouwings- of nieuwbouwprojecten waarbij tijd, gemak, budget of brandwerendheid van belang is. Dit model van stompe deur is al afgehangen en kan dus eenvoudig worden gemonteerd.

De kamerhoge deuren van Porta Alta zijn gemakkelijk in te korten. Deze industriële en robuuste binnendeur kan worden aangepast aan de hoogte van de kamer, wat handig is omdat de verdiepingshoogte in verschillende gebouwen varieert. Hierdoor kunnen kamerhoge deuren eenvoudig worden aangepast naar de exacte hoogtemaat.

Bij Houthandelonline kunt u kiezen uit de volgende soorten binnendeuren:

 • Meet de juiste maat op;
 • Combineer ze ook met bijpassend deurbeslag om een mooi geheel te creëren;
 • Kies de uitvoering die past bij de uitstraling van uw woning;
 • Combineer verschillende binnendeuren uit dezelfde serie om in uw hele woning een uniforme uitstraling te creëren;
 • Zwart deurbeslag is momenteel erg populair.
Dit is Peter Kok, eigenaar en oprichter van HouthadenlOnline. Bel voor persoonlijk advies met onze productspecialisten!

Bel voor persoonlijk advies

0226 744 226

ma t/m vr: 8.00-12.00 en 13.00-16.00 uur of mail  [email protected]