Navigation

MDF platen grote maten

 

Voordelen van een MDF plaat

Zoek je een veelzijdig plaatmateriaal voor bijvoorbeeld meubels of wil je zelf een kast bouwen? Dan zijn MDF platen een uitstekende keuze. Bij Houthandelonline vind je MDF platen die ideaal zijn voor elke klus. Enkele voordelen van een MDF plaat zijn:

  • Geperste droge houtvezels
  • Middelharde platen
  • Gemakkelijk te bewerken, zoals zagen en frezen
  • Voordelig hout
  • Verkrijgbaar in verschillende afmetingen

Als groothandel voor zowel particulieren als zakelijke klanten bieden we een breed assortiment van hoge kwaliteit tegen scherpe prijzen, mogelijk gemaakt doordat jouw bestelling direct vanaf de importeur verzonden wordt. Heb je vragen over MDF platen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice, waar een gespecialiseerd team klaarstaat voor al jouw vragen.

Wat zijn de eigenschappen van een MDF plaat?

In ons assortiment vind je diverse soorten platen, elk met specifieke eigenschappen zoals vochtwerendheid, brandvertraging, fineerafwerking, zwarte uitvoeringen of speciale exterieurplaten. Een kenmerkende eigenschap is ook dat de platen makkelijk op maat te zagen zijn. Dankzij de fijne vezelstructuur splintert het materiaal niet. Zoek je plaatmateriaal dat goed lijmt? Dan raden we een MDF plaat aan. Ook is deze plaat ongevoelig voor temperatuurverschillen. Als je een MDF plaat wilt schilderen, moet je vanwege de poreuze structuur rekening houden met minimaal twee lagen speciale grondverf.

Alternatief voor hout

MDF-platen, bestaande uit samengeperste houtvezels, zijn veelzijdig toegepast materiaal. Het is populair in meubelbouw maar wordt ook gebruikt in keukens, lijsten, plinten en badkamermeubels. De kwaliteit van de MDF platen is over tijd toegenomen door verbeterde slijtvastheid, vochttolerantie en buigzaamheid.

Gerecyclede plaat

Een MDF plaat is vaak het eindproduct van resthout zoals houtsnippers en zaagsel. Gedeeltelijk afkomstig van afvalhout, wordt dit hergebruikt tot nieuw plaatmateriaal. De houtvezels worden verlijmd met kunsthars en na droging geperst. Door de hoge dichtheid zijn de zaag- en freeskanten gemakkelijk glad af te werken.

Sommige fabrikanten voegen nog andere recyclebare materialen toe, zoals oud papier, wat bijdraagt aan het hergebruik van materialen zonder nieuwe grondstoffen te gebruiken. Het plaatmateriaal kan voor zowel interieur als exterieur verlijmd worden. En zoals je waarschijnlijk weet, staat MDF voor medium density fibreboard, wat aangeeft dat de platen middelhard zijn.

Vochtwerend

Standaard MDF is niet vochtbestendig. Voor vochtwerende toepassingen, zoals in de badkamer of kelderruimte, bieden we speciale MDF Medite exterieur platen in allerlei afmetingen. Wat voor MDF plaat je ook zoekt, in onze webshop kun je eenvoudig vinden wat je nodig hebt. Tik het gewenste product in de zoekbalk in en ontdek ons aanbod.

Dit is Peter Kok, eigenaar en oprichter van HouthadenlOnline. Bel voor persoonlijk advies met onze productspecialisten!

Bel voor persoonlijk advies

0226 744 226

ma t/m vr: 8.00-12.00 en 13.00-16.00 en za: 8.00-11.00 uur

of mail  [email protected]