Navigation

Douglas dubbel zweeds rabat

 

Ben je van plan om zelf een schutting te bouwen? Dan is het zeker aan te raden om hier dubbelzweeds rabatdelen van Douglas hout voor te gebruiken. Hiermee creëer je snel en gemakkelijk een mooie tuinafscheiding waar ook je buren blij mee zullen zijn. In deze blogpost belichten we de voordelen van dubbel Zweeds rabat voor het bouwen van een schutting. Vervolgens zetten we op een rijtje wat je allemaal nodig hebt om zelf aan de slag te gaan. Met behulp van ons gedetailleerde stappenplan en de bijbehorende animatie bouw je vervolgens zelf een fantastische schutting!

Wat zijn de voordelen van een schutting van dubbel Zweeds rabat?

Met ons unieke modulaire systeem profiteer je van meerdere voordelen:

 • De rabatdelen zijn eenvoudig in elkaar te schuiven.


  Onze dubbel Zweeds rabatdelen van Douglas hout zijn aan de onderzijde voorzien van een uitgefreesde groef (de zogeheten sponning). De bovenzijde van de volgende plank past perfect in de sponning van de plank eronder. Op die manier kunnen de rabatdelen eenvoudig in elkaar worden geschoven.
 • De schutting ziet er aan beide zijden esthetisch aantrekkelijk uit.


  Dankzij het stapelsysteem waarmee de rabatdelen in elkaar schuiven ziet de schutting er aan beide kanten mooi uit. Je hoeft dus nooit tegen een onafgewerkte achterkant aan te kijken – en je buren of voorbijgangers ook niet.
 • Er blijft geen regenwater achter tussen de planken.


  De kier die bij andere houten planken overblijft, wordt bij dubbele Zweedse rabatdelen overdekt door het potdeksel systeem. Dat betekent dat er geen regenwater tussen de planken achterblijft, wat helpt om houtrot en schimmels te verminderen.
 • Een schutting met een lange levensduur.


  Douglas is een bijzonder sterke en duurzame houtsoort. Onbehandeld kan het hout al zo’n 10 tot 15 jaar mee. De zwarte dubbel Zweeds rabatdelen zijn geïmpregneerd om de levensduur nog verder te verlengen.

Hoe bouw ik een schutting van dubbel Zweeds rabat?

Aan de hand van het stappenplan kan je zelf eenvoudig een schitterende schutting van dubbel Zweeds rabat bouwen. 

Dit is Peter Kok, eigenaar en oprichter van HouthadenlOnline. Bel voor persoonlijk advies met onze productspecialisten!

Bel voor persoonlijk advies

0226 744 226

ma t/m vr: 8.00-12.00 en 13.00-16.00 en za: 8.00-11.00 uur

of mail  [email protected]