Navigation

Multiplex deurplaten

 

Multiplex deurplaten voor buiten

Ben je op zoek naar deurplaten van multiplex? Bij Houthandelonline leveren we hoogwaardige multiplex deurplaten. Het meest gebruikte materiaal voor deurplaten en buitentoepassingen is vaak Okoumé hout. We hebben multiplex exterieur geschikt voor diverse buitentoepassingen, zoals boeidelen, gevelbekleding en dakkapellen. Maar ons assortiment omvat ook multiplex geschikt voor deuren, zoals voor uw schuur, tuinhuis, garage, of als poortdeur. Al onze deurplaten en ander exterieur multiplex zijn watervast verlijmd. Voor extra bescherming is het noodzakelijk om de kopse kanten te behandelen met een randsealer. Houthandelonline biedt talloze mogelijkheden op het gebied van deurplaten. In onze webshop vind je duidelijk het type deurplaat en de verschillende afmetingen per soort deurplaat. Als je niet hebt gevonden wat je zocht, stuur dan je specifieke aanvraag per e-mail met het gewenste materiaal en je afleveradres. We gaan dan zo snel mogelijk voor je aan de slag.

Ons assortiment deurplaten

We hebben een uitgebreid assortiment in multiplex deurplaten, verkrijgbaar in allerlei afmetingen en diktes. De deurplaten zijn eenvoudig op maat te zagen en de oppervlakte van de plaat is tot 4 mm infreesbaar. Elke deurplaat heeft zijn eigen specifieke kenmerken. Ons assortiment omvat de volgende soorten:

  • Okoumé Alustabiel
  • Okoumé Paint Alustabiel
  • Okoumé Alustabiel met XPS-vulling
  • Deurplaten WBP Komo
  • Deurplaten WBP Komo Wit

Wil je meer weten over de eigenschappen van elk type deurplaat? In de volgende alinea’s lees je er meer over. Uiteraard kun je ons ook altijd je vragen per e-mail sturen naar [email protected] of ons bellen op 0226-744226. Ons team van specialisten staat klaar om je te informeren en te adviseren, elke werkdag.

Okoume multiplex deurplaten

De deurplaten in het assortiment van Houthandelonline zijn gemaakt van Okoumé hout. Okoumé komt uit tropisch West-Afrika en heeft een rozebruine kleur. De gelijkmatige structuur maakt het hout zeer geschikt voor multiplex platen. Platen van okoumé hout kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt, omdat ze waterbestendig zijn gemaakt.

Deurplaten met aluminium lagen

De Okoumé Alustabiel is een multiplex deurplaat met geïntegreerde aluminium lagen aan beide zijden. Deze deurplaten kunnen eenvoudig op maat worden gezaagd, zijn tot 4 mm infreesbaar en ook watervast verlijmd. In onze webshop vind je deurplaten met aluminium lagen in diktes van 40 mm en 54 mm. De afmetingen van de deuren variëren van 215 cm hoog tot 125 cm breed. Daarnaast hebben we deuren met geïntegreerde aluminium lagen en XPS-vulling. XPS staat voor geëxtrudeerd polystyreen. De oppervlakte van deze deurplaten is tot 25 mm infreesbaar. Als je op zoek bent naar deurplaten met een beschermende verflaag, kun je ook kiezen voor de multiplex deuren, genaamd Okoume Paint Alustabiel deurplaten. De Okoume Alustabiel deuren worden vooral gebruikt als voordeur, poortdeur, garagedeuren en voor tal van andere toepassingen waarbij het belangrijk is dat de deur niet kromtrekt. De maximale tolerantie voor kromtrekken is 2 mm. Op al onze multiplex deurplaten bieden we een garantie van 10 jaar.

Deurplaten met KOMO-keurmerk

Het KOMO-keurmerk is het meest bekende keurmerk in de bouwsector. De exterieur okoume multiplex platen dragen dit keurmerk. Deze deurplaten hebben een B/BB kwaliteit en zijn watervast verlijmd. Naast een geschuurde basisvariant kun je ook kiezen voor een geschuurde exterieur plaat, die tweemaal is behandeld met een witte grondverf. Okoumé multiplex exterieur is verkrijgbaar in een dikte van 40 mm en in afmetingen van 215 cm tot 310 cm lang. De breedtematen variëren van 95 cm tot 153 cm. Je kunt deze platen gebruiken als boeideel, kozijnpaneel, gevelplaat en voor andere buitenafwerkingen. Na het sealen en gronden van de randen is de plaat overschilderbaar. De basisplaat kun je eventueel zelf nog in de grondverf zetten.

Water Boiled Proof

Als multiplex deurplaten het label WBP dragen, betekent dit dat de platen geschikt zijn voor gebruik buitenshuis. Een deurplaat met de aanduiding WBP is verlijmd met lijm en is bestand tegen een kookproef van 72 uur. Als de deurplaat deze proef doorstaat zonder dat de verschillende lagen van het multiplex losraken, dan is de deurplaat waterbestendig. Deze worden ook wel watervast verlijmde multiplex platen genoemd. Mocht de lijm tijdens de test losraken, dan wordt dit delaminatie genoemd.

Dit is Peter Kok, eigenaar en oprichter van HouthadenlOnline. Bel voor persoonlijk advies met onze productspecialisten!

Bel voor persoonlijk advies

0226 744 226

ma t/m vr: 9.00-12.00 en 13.00-16.00 en za: 8.00-11.00 uur

of mail  [email protected]