Waar moet ik op letten bij het kopen en plaatsen van een schutting?

Het plaatsen van een houten schutting is een goede manier om uw tuin af te schermen. Schuttingen brengen verschillende voordelen met zich mee. Zo zorgt een schutting ervoor dat u in uw tuin van privacy kunt genieten, dat uw huisdieren niet weglopen en dat uw terrein wordt beveiligd. Gaat u een schutting kopen om die zelf te plaatsen of bent u van plan om hem te laten plaatsen? Dan is het belangrijk rekening te houden met een aantal aspecten. Ook geldt voor schuttingen dat een goede voorbereiding het halve werk is. Zo gaat uw schutting jaren mee! 

Een schutting laten plaatsen of zelf een schutting plaatsen: een handige checklist

Er komt het één en ander kijken bij het plaatsen van een houten schutting. We geven u graag een handige checklist die u kunt nalopen voor u van start gaat met het kopen van een schutting. 

 • Verdiep u in de regelgeving van de gemeente waar u woont. Een schutting mag meestal niet hoger zijn dan 2 meter aan de achterkant van het huis;
 • Overleg met uw buren. U kunt eventueel ook samen met hen een schutting kopen;
 • Verdiep u in het soort schutting dat u wilt neerzetten;
 • Selecteer de gewenste houtsoort voor uw schutting;
 • Bepaal de juiste afmetingen van de schutting en informeer naar de maximale hoogte;
 • Kies of u meer of minder inkijk in uw tuin wilt hebben;
 • Houd rekening met de lichtinval in de tuin;
 • Laat de schutting aansluiten bij de stijl van uw tuin en woning.

Een schutting plaatsen: houd rekening met uw buren

Gaat u een schutting kopen? Eerst zult u moeten overleggen met uw buren. Zeker als u de schutting op de erfgrens wilt zetten. Vraag uw buren wat zij vinden van het idee om een nieuwe schutting te plaatsen. In de regel is het geen probleem wanneer u van tevoren netjes overlegt. Misschien willen uw buren hun tuin zelfs ook wel verrijken met een houten schutting en zijn zij bereid om de kosten te delen. 

Selecteer de juiste materialen voor een houten schutting

Een schutting geeft uw tuin uiteraard een warme en natuurlijke uitstraling, maar schuttingen van dit materiaal brengen nog veel meer voordelen met zich mee. Zo zijn houten schuttingen betaalbaar, gemakkelijk te plaatsen en blijft de houtstructuur mooi zichtbaar nadat het hout is behandeld met beits of olie. Ook passen ze prima bij veel verschillende stijlen van huizen. 

Een red cedar schutting plaatsen

Welke houtsoort u het beste kunt kiezen? De laatste jaren is Douglas hout steeds populairder geworden. Dat komt door de lange levensduur en de warme uitstraling. Daarnaast kunnen wij u absoluut een red cedar schutting aanraden! Red cedar is duurzaam en laat zich gemakkelijk bewerken. Ook kent deze houtsoort veel kleurvariaties die na verloop van tijd tot stijlvol grijs verkleuren. De olie die van nature aanwezig is in red cedar beschermt de houtsoort tegen schimmels, houtrot en insecten. Deze natuurlijke bescherming maakt red cedar tot een goed materiaal voor schuttingen. 

Hardhouten schutting plaatsen

Kiest u voor hardhout? Dan is een jarenlange schitterende uitstraling van uw tuin gegarandeerd. Niet voor niets is hardhout een populaire houtsoort om schuttingen mee te bouwen. Dit komt onder andere door de roodbruine kleur die hardhout een warm uiterlijk geeft. Bovendien heeft een hardhouten schutting een lange levensduur, omdat dit hout, ook wanneer het in contact komt met natte grond, maar liefst 25 jaar meegaat. Heeft u advies nodig? Onze medewerkers helpen u graag! Bel ons op: 0226-744 226 of stuur ons een e-mail: info@houthandelonline.nl

 

Veilig online betalen:
 • iDeal
 • MasterCard
 • Visa
 • Mister Cash
 • Overboeking
Over retourneren Over bestellen
Bel voor advies

ma t/m vr: 8.00 - 12.00 en 13.00 - 17.00 uur zaterdag: 8.00 - 11.00 uur