Navigation

Waar moet ik op letten bij het kopen van een schutting?

 

Het plaatsen van een houten schutting is een goede manier om je tuin af te schermen. Schuttingen brengen verschillende voordelen met zich mee. Zo zorgt een schutting ervoor dat je in je tuin van privacy kunt genieten, dat je huisdieren niet weglopen en dat je terrein wordt beveiligd. Ga je een schutting kopen om die zelf te plaatsen of ben je van plan om hem te laten plaatsen? Dan is het belangrijk rekening te houden met een aantal aspecten. Ook geldt voor schuttingen dat een goede voorbereiding het halve werk is. Zo gaat je schutting jaren mee!

 

Een schutting plaatsen

Er komt het één en ander kijken bij het plaatsen van een houten schutting. We geven je graag een checklist die je kunt nalopen voor je van start gaat met het kopen van het materiaal:

  • Verdiep je in de regelgeving van de gemeente waar je woont. Een schutting mag meestal niet hoger zijn dan 2 meter aan de achterkant van het huis
  • Overleg met je buren. Je kunt eventueel ook samen met hen een schutting kopen
  • Verdiep je in het soort schutting dat je wilt neerzetten
  • Selecteer de gewenste houtsoort voor je schutting
  • Bepaal de juiste afmetingen van de schutting en informeer naar de maximale hoogte
  • Kies of je meer of minder inkijk in je tuin wilt hebben
  • Houd rekening met de lichtinval in de tuin
  • Laat de schutting aansluiten bij de stijl van je tuin en woning

 

Houd rekening met je buren

Ga je een schutting kopen? Eerst zul je moeten overleggen met je buren. Zeker als je de schutting op de erfgrens wilt zetten. Vraag je buren wat zij vinden van het idee om een nieuwe schutting te plaatsen. In de regel is het geen probleem wanneer je van tevoren netjes overlegt. Misschien willen je buren hun tuin zelfs ook wel verrijken met een houten schutting en zijn zij bereid om de kosten te delen.

 

Selecteer de juiste materialen 

Een schutting geeft je tuin uiteraard een warme en natuurlijke uitstraling, maar schuttingen van dit materiaal brengen nog veel meer voordelen met zich mee. Zo zijn houten schuttingen betaalbaar, gemakkelijk te plaatsen en blijft de houtstructuur mooi zichtbaar nadat het hout is behandeld met beits of olie. Ook passen ze prima bij veel verschillende stijlen van huizen.

 

Red Cedar 

Welke houtsoort je het beste kunt kiezen? De laatste jaren is Douglas hout steeds populairder geworden. Dat komt door de lange levensduur en de warme uitstraling. Daarnaast kunnen wij je absoluut een Red Cedar schutting aanraden! Red cedar is duurzaam en laat zich gemakkelijk bewerken. Ook kent deze houtsoort veel kleurvariaties die na verloop van tijd tot stijlvol grijs verkleuren. De olie die van nature aanwezig is in red cedar beschermt de houtsoort tegen schimmels, houtrot en insecten. Deze natuurlijke bescherming maakt red cedar tot een goed materiaal voor schuttingen.

 

Hardhout

Kiest u voor hardhout? Dan is een jarenlange schitterende uitstraling van uw tuin gegarandeerd. Niet voor niets is hardhout een populaire houtsoort om schuttingen mee te bouwen. Dit komt onder andere door de roodbruine kleur die hardhout een warm uiterlijk geeft. Bovendien heeft een hardhouten schutting een lange levensduur, omdat dit hout, ook wanneer het in contact komt met natte grond, maar liefst 25 jaar meegaat. Heeft u advies nodig? Onze medewerkers helpen u graag! Bel ons op: 0226-744 226 of stuur ons een e-mail: [email protected].

 

Lees meer over schuttingen