Navigation

Lat-om-lat schutting plaatsen

 

 

Lat-om-lat schutting

Ben je op zoek naar een oplossing voor je erfafscheiding? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op deze pagina leggen we stap voor stap uit hoe je eenvoudig een lat om lat schutting kunt monteren. Voordat je kunt beginnen, is het belangrijk om een keuze te maken voor het hout dat je wilt gebruiken en of je een horizontale of verticale schutting wilt maken. Voor een goede start raden we de geïmpregneerde tuinplanken aan. Deze planken zijn veelzijdig inzetbaar en een voordelige keuze.

De basis van een lat om lat schutting kan worden gemaakt met verschillende soorten palen. Je kunt kiezen voor hardhouten palen, die een stevige en duurzame basis vormen en lang meegaan. Je kunt ook geïmpregneerde tuinpalen kiezen; deze palen vormen een mooi geheel samen met de Grenen geïmpregneerde tuinplanken.

 

Wat heb je nodig:

 

Tuinplanken uitmeten Stap 3: Tuinplanken uitmeten

Voor het daadwerkelijk maken van de lat om lat schutting is het belangrijk om de tuinplanken uit te meten. In ons geval maken we een schutting van 200cm hoog met tuinplanken van 14cm breed en gebruiken we een tussenruimte van 6 cm; dit samen vormt een totale werkende maat van 20cm per tuinplank. Met deze afmetingen komen we na een berekening uit op 9 tuinplanken aan de ene zijde en 10 tuinplanken aan de andere zijde.

 

Stap 4: Tuinplanken monteren

Na het zagen en uitmeten is het tijd om de tuinplanken te gaan monteren. Om deze stap nog makkelijker te maken, kun je de afmetingen van de tuinplanken en de tussenruimtes aftekenen op de tuinpalen. Hierdoor is het alleen nog een kwestie van de tuinplanken vastschroeven. We adviseren om gebruik te maken van 5x50mm RVS schroeven en deze 1/3e vanuit de onderkant van de plank en 1/3e vanuit de bovenkant van de plank te plaatsen. Let er tijdens het monteren op dat de tuinplanken waterpas gemonteerd worden voor het mooiste resultaat.

 

Tip: Als je gras langs de erfafscheiding hebt, adviseren we de onderste tuinplank iets boven het maaiveld te plaatsen voor een langere levensduur.

 

Stap 5: Tuinplanken schilderen

Na het monteren van alle tuinplanken is jouw schutting klaar en is het tijd om te genieten van jouw eigen werk. Toch liever een kleurtje op de tuinplanken? We hebben een ruim assortiment Tuindecoratiebeits welke ideaal is om jouw geïmpregneerde schutting helemaal af te maken. 

 

Bekijk hier de video van Klusser Mike. Hierin legt hij stap voor stap uit hoe je deze lat-om-lat schutting in elkaar zet.

 

Lees meer over schuttingen