Veranda bouwen: doe-het-zelf met de juiste materialen

Een veranda bouwen biedt legio mogelijkheden voor het creëren van meerwaarde aan uw woning. Met een veranda maakt u uw huis een stuk groter en heeft u ieder seizoen plezier van uw tuin. Ook als het regent of kouder wordt, geniet u van het buitenleven onder de houten overkapping. Op warme zomerdagen brengt een veranda schaduw en verkoeling. Een veranda bouwen kan in oneindig veel soorten en maten, passend bij iedere gewenste woonstijl. Wilt u een veranda bouwen? Dit hoeft niet ingewikkeld te zijn! Houthandelonline.nl biedt u een breed assortiment houtsoorten, dak- en bevestigingsmaterialen om zelf een houten veranda te bouwen.

Zelf een veranda bouwen geeft voldoening Douglas Hout palen 150x150 mm

Er is niets prettiger dan buiten eten, genieten van lange zomeravonden en ook in de koudere maanden van het jaar te genieten van het buitenleven. Een veranda biedt u al deze mogelijkheden. Wat geeft er meer voldoening dan zelf een houten overkapping maken? Wanneer u deze met hout bouwt, creëert u zelf een mooie overkapping die uw huis en tuin met elkaar verbindt. Wij geven u graag een aantal tips om zelf een veranda te maken in uw tuin. Natuurlijk vertellen wij u ook welke soorten hout u het beste kunt gebruiken voor welk type van deze overkappingen en informeren wij u over de geschikte maat.

Hoe kan ik beginnen met het bouwen van een veranda?

Voordat u van start gaat met de houten overkapping, is het belangrijk u goed te verdiepen in de mogelijkheden die er zijn. Verzamel voorbeelden van diverse ontwerpen die u aanspreken en maak op basis daarvan een schets. Ook kunt u op diverse tuinwebsites bouwtekeningen downloaden of kopen. Selecteer vervolgens de juiste materialen. Op Houthandelonline.nl vindt u in de categorieën Douglas hout, Tuinhout en Hardhout volop geschikte materialen waarmee u een prachtige veranda maakt. Variërend van palen, planken en rabatdelen tot potdekselplanken. Douglas hout wint de laatste jaren steeds meer aan terrein. Dat is niet verwonderlijk: deze houtsoort geeft uw veranda een landelijke en robuuste uitstraling. Bovendien valt het eenvoudig te bewerken en zorgt dit hout voor een stevige en duurzame constructie wanneer u aan de slag gaat met het bouwen van een veranda. 

Een houten veranda maken met een praktisch stappenplan

  • Begin met het plaatsen van de palen en dwarsbalken. Om het hout zo lang mogelijk mee te laten gaan, kunt u de palen het beste op een betonvloer plaatsen;
  • Bouw vervolgens de dakconstructie van de veranda. Dit doet u door regels vast te maken aan de twee dwarsbalken;
  • Kies een geschikte vorm van dakbedekking en breng het dak aan;
  • Dan is het tijd om de veranda te voorzien van een vloer. In onze webshop vindt u volop mooie vlonderplanken. Ook tegels behoren tot de mogelijkheden;
  • Voor de ultieme finishing touch maakt u het geheel af met een hek. Hiervoor kunt u een kant-en-klaar-hek gebruiken of er zelf een timmeren. 

Met welke materialen bouwt u de vloer en het dak?EPDM Dakvlak totaalpakket

Wanneer u zelf een veranda gaat bouwen, moet u hier ook een vloer in aanleggen. Een mooie vloer bepaalt mede de uitstraling van een dergelijke overkapping. Op Houthandelonline.nl vindt u diverse gladgeschaafde vlonderdelen of varianten met ribbels. Deze vormen een prachtig geheel met de rest van uw veranda. Ook leveren wij uiteenlopende soorten dakbedekking, namelijk dakpannen en EPDM. Met dakpannen geeft u de veranda een look die aansluit bij de rest van het huis. Wanneer uw veranda een plat dak krijgt, kunt u deze snel en gemakkelijk bedekken met EPDM, dat ook voor extra lichtinval zorgt. 

 

Gaat u zelf een houten veranda bouwen? In onze webshop vindt u alle benodigde materialen. Wilt u meer informatie over bijvoorbeeld de kosten van een veranda op maat? Ons team van specialisten staat u graag te woord! Bel ons op: 0226 – 744 226 of stuur een e-mail: info@houthandelonline.nl

Veilig online betalen:
  • iDeal
  • MasterCard
  • Visa
  • Mister Cash
  • Overboeking
Over retourneren Over bestellen
Bel voor advies

ma t/m vr: 8.00 - 12.00 en 13.00 - 17.00 uur