Navigation

Veranda bouwen

 

Een veranda bouwen biedt legio mogelijkheden voor het creëren van meerwaarde aan je woning. Met een veranda maak je je huis een stuk groter en heb je ieder seizoen plezier van je tuin. Ook als het regent of kouder wordt, geniet je van het buitenleven onder de houten overkapping. Op warme zomerdagen brengt een veranda schaduw en verkoeling. Een veranda bouwen kan in oneindig veel soorten en maten, passend bij iedere gewenste woonstijl. Wil je een veranda bouwen? Dit hoeft niet ingewikkeld te zijn! Houthandelonline.nl biedt je een breed assortiment houtsoorten, dak- en bevestigingsmaterialen om zelf een houten veranda te bouwen.

 

Zelf een veranda bouwen geeft voldoening

Er is niets prettiger dan buiten eten, genieten van lange zomeravonden en ook in de koudere maanden van het jaar te genieten van het buitenleven. Een veranda biedt je al deze mogelijkheden. Wat geeft er meer voldoening dan zelf een houten overkapping maken? Wanneer je deze met hout bouwt, creëer je zelf een mooie overkapping die je huis en tuin met elkaar verbindt. Wij geven je graag een aantal tips om zelf een veranda te maken in je tuin. Natuurlijk vertellen wij je ook welke soorten hout je het beste kunt gebruiken voor welk type van deze overkappingen en informeren wij je over de geschikte maat.

 

Hoe kun je beginnen met het bouwen van een veranda?

Voordat je van start gaat met het bouwen van de houten overkapping, is het belangrijk je goed te verdiepen in de mogelijkheden die er zijn. Verzamel voorbeelden van diverse ontwerpen die je aanspreken en maak op basis daarvan een schets. Ook kun je op diverse tuinwebsites bouwtekeningen downloaden of kopen. Selecteer vervolgens de juiste materialen. Op Houthandelonline.nl vind je in de categorieën Douglas hout, Tuinhout en Hardhout volop geschikte materialen waarmee je een prachtige veranda maakt. Variërend van palen, planken en rabatdelen tot potdekselplanken. Douglas hout wint de laatste jaren steeds meer aan terrein. Dat is niet verwonderlijk: deze houtsoort geeft je veranda een landelijke en robuuste uitstraling. Bovendien valt het eenvoudig te bewerken en zorgt dit hout voor een stevige en duurzame constructie wanneer je aan de slag gaat met het bouwen van een veranda.

 

Stappenplan

  • Begin met het plaatsen van de palen en dwarsbalken. Om het hout zo lang mogelijk mee te laten gaan, kun je de palen het beste op een betonvloer plaatsen;
  • Bouw vervolgens de dakconstructie van de veranda. Dit doe je door regels vast te maken aan de twee dwarsbalken;
  • Kies een geschikte vorm van dakbedekking en breng het dak aan;
  • Dan is het tijd om de veranda te voorzien van een vloer. In onze webshop vind je volop mooie vlonderplanken. Ook tegels behoren tot de mogelijkheden;
  • Voor de ultieme finishing touch maak je het geheel af met een hek. Hiervoor kun je een kant-en-klaar-hek gebruiken of er zelf een timmeren.

 

Met welke materialen bouw je de vloer en het dak?

 

Wanneer je zelf een veranda gaat bouwen, moet je hier ook een vloer in aanleggen. Een mooie vloer bepaalt mede de uitstraling van een dergelijke overkapping. Op Houthandelonline.nl vind je diverse gladgeschaafde vlonderdelen of varianten met ribbels. Deze vormen een prachtig geheel met de rest van je veranda. Ook leveren wij uiteenlopende soorten dakbedekking, namelijk dakpannen en EPDM. Met dakpannen geef je de veranda een look die aansluit bij de rest van het huis. Wanneer je veranda een plat dak krijgt, kun je deze snel en gemakkelijk bedekken met EPDM, dat ook voor extra lichtinval zorgt.

Ga je zelf een houten veranda bouwen? In onze webshop vind je alle benodigde materialen. Wil je meer informatie over bijvoorbeeld de kosten van een veranda op maat? Ons team staat je graag te woord! Bel ons op: 0226 – 744 226 of stuur een e-mail: [email protected]