Gipsplaten


Bel voor advies

ma t/m vr: 8.00 - 12.00 en 13.00 - 17.00 uur zaterdag: 8.00 - 11.00 uur
Gipsplaten zijn bijzonder veelzijdige bouwplaten die worden gebruikt voor het afwerken van wanden en plafonds. Onze standaard gipskartonplaten zijn opgebouwd uit een kern van gips, met aan de achterzijde een bruine toplaag van karton en aan de voorzijde een lichte grijs/witte kartonlaag. Er zijn echter ook alternatieve varianten verkrijgbaar, elk geschikt voor specifieke toepassingen.

Wat zijn de voordelen van gipsplaten?

Gipsplaten behoren tot de meest gebruikte materialen voor het bekleden van wanden en plafonds. Dat is niet zo verwonderlijk, want u profiteert van:
 • Een relatief goedkoop materiaal;
 • Keuze uit verschillende varianten en afmetingen;
 • Goede brandwerende eigenschappen;
 • Een eenvoudige verwerking.

Welke gipsplaat varianten zijn geschikt voor mijn toepassing?

Bij Houthandelonline.nl hebben we voor uiteenlopende toepassingen de juiste gipsplaten op voorraad:
  Gipsplaten voor plafonds
 • De RK plafondplaten zijn de standaard gipsplaten voor het afwerken van plafonds. Deze 60 centimeter brede platen hebben een dikte van 9.5 millimeter en zijn aan de lange zijden voorzien van afgeronde kanten.
 • Voor toepassingen waarbij de gipsplaten met stucwerk worden afgewerkt kunt u gebruik maken van onze 60 centimeter brede stucplaten, eveneens 9.5 millimeter dik. Het stucwerk hecht zich uitstekend aan de platen.
 • Voor het rondom afwerken van een naadloos plafond adviseren we onze 12.5 millimeter dikke AK gipsplaten met 4 X afgeschuinde kanten.
  Gipsplaten voor wanden
 • De AK wandplaten van 12.5 millimeter dik, aan de lange zijden voorzien van afgeschuinde kanten, zijn leverbaar in breedtes van 60 en 120 centimeter.
 • Standaard gipsplaten zijn vrij vochtgevoelig. Onze 12.5 millimeter dikke AK Hydro gipsplaten bestaan uit een geïmpregneerde gipskern voor een vertraagde vochtopname en zijn bekleed met groen karton en daardoor uitstekend geschikt voor toepassingen in vochtige ruimtes. Ook deze platen zijn beschikbaar in breedtes van 60 en 120 centimeter.

Waar moet ik rekening mee houden bij het gebruik van gipsplaten?

Om te beginnen dient voor het vastschroeven van gipsplaten gebruik te worden gemaakt van gipsschroeven. Deze roestvaste schroeven, die te herkennen zijn aan hun zwarte kleur, zullen in tegenstelling tot andere soorten schroeven niet gaan roesten na het stuken. Verder raden we aan om voor het vastschroeven altijd een speciaal schroefbit voor gipsplaten te gebruiken. Hiermee schroeft u altijd op de juiste diepte en voorkomt u dat de gipsplaat kan beschadigen als gevolg van het te ver indraaien van de schroef. Voor een strakke afwerking adviseren we om de naden rondom af te kitten met acrylaatkit. Om wandplaten met een afgeschuinde kant naadloos af te werken, kunt u zelfklevend gaasband in de voeg plakken. Vervolgens kunt u de voeg afsmeren met B45 Filler.

Gipsplaten bestellen

Online gipsplaten bestellen is zo geregeld bij Houthandelonline.nl! Wij leveren zowel aan zakelijke klanten als aan particulieren en streven altijd naar het verlenen van de best mogelijke service. Bovendien hoeft u bij ons geen wekenlange levertijden te verwachten. Afhankelijk van de samenstelling van uw order en het afleveradres, heeft u uw bestelling (tenzij anders aangegeven) binnen 2 tot 7 werkdagen in huis. Indien u ergens niet uit komt of behoefte heeft aan deskundig advies, aarzel dan niet om even contact met ons op te nemen. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar via 0226 744 226 en u kunt ons 24/7 mailen op info@houthandelonline.nl.