Navigation

Multiplex Okoumé

 

Okoumé multiplex voor exterieur en interieur

Bent u op zoek naar watervast multiplex welke u zowel buiten als binnen kunt gebruiken? Bij Houthandelonline leveren we een breed assortiment Okoume multiplex platen in verschillende afmetingen en diktes. De platen behoren tot de categorie watervast multiplex platen en zijn opgebouwd uit meerdere fineerlagen. Omdat Okoume multiplex is gebonden met exterieur lijm en de houtnerven kruislings worden verlijmd, is het een sterke plaat. Dankzij de watervaste verlijming zijn de platen geschikt voor interieurtoepassingen zoals boeiboorden, gevelpanelen en interieur toepassingen als werkbladen, keukenbladen en toepassingen met een hogere luchtvochtigheid. Bovendien is het Okoume multiplex uit ons assortiment afkomstig uit goed beheerde bossen. Daardoor zijn deze platen van watervast multiplex gemaakt van verantwoord hout en zijn ze van een hoge kwaliteit.

Wat zijn de voordelen van Okoume multiplex?

  • Breed assortiment in diverse afmetingen en diktematen
  • Ideaal voor het maken van kozijnpanelen, boeiboorden, gevelpanelen, werkbladen, keukenbladen en toepassingen met een hoge luchtvochtigheid zoals bijvoorbeeld in badkamers
  • Watervast multiplex dat is opgebouwd uit meerdere fineerlagen
  • Sterke platen
  • Geschikt voor binnen- en buitentoepassingen
  • Vervaardigd van verantwoord hout van hoge kwaliteit
  • Ultraglad oppervlak

Ideaal om mee te werken

De Okoume multiplex platen in ons assortiment zijn geschuurd, maar verder onbehandeld. Daarom kunt u dit materiaal gemakkelijk aflakken in de door u gewenste kleur. Om vocht intrede in Okoume multiplex te vermijden, is het aan te raden om de zijkanten en de boorgaten goed af te werken met onze randsealer. Hierna is dit multiplex voor buiten en binnen ideaal om mee te werken. Ook zijn de watervaste multiplex platen te gebruiken bij het vervaardigen van meubels.

Geschikt voor vochtige ruimtes

Tevens zijn de platen geschikt om toe te passen in vochtige ruimtes. Omdat het Okoume multiplex minimaal 72 uur lang is blootgesteld aan een zogenaamde Water Boiled Proof, is het plaatmateriaal waterbestendig en valt het onder de WBP multiplex soorten. Maakt u een ombouw of een kast in een doucheruimte, badkamer of bijkeuken? Wij leveren ook voor die toepassingen watervast multiplex. Badkamers vergen bouwmateriaal dat vocht- en waterbestendig is.

Bewerkingsadvies

Okoume multiplex is eenvoudig in gebruik. Het splintert niet of nauwelijks als u scherp gereedschap gebruikt en het heeft een zeer glad oppervlak. Daarom kunt u erin schroeven en spijkeren zonder problemen. Ook frezen, schuren, zagen, boren en lijmen, gaan gemakkelijk met dit multiplex voor buiten. Wanneer u de randen en boorgaten van de platen goed afdicht - bij voorkeur met een 2 lagen randsealer – kunt u die afwerken met een dekkend verfsysteem. Het is zeer belangrijk om het plaatmateriaal te voorzien van de nodige dilatatievoegen om zo ventilatie mogelijk te maken. Het wordt aangeraden om 1 cm ruimte tussen de platen te bewaren om zo ventilatie mogelijk te maken.

Wilt u advies over het Okoume multiplex dat het meest geschikt is voor uw project? Neem dan vrijblijvend contact op via nummer: 0226 – 744 226 of stuur ons een e-mail: [email protected]. Ons team van vakmensen helpt u graag verder!

Dit is Peter Kok, eigenaar en oprichter van HouthadenlOnline. Bel voor persoonlijk advies met onze productspecialisten!

Bel voor persoonlijk advies

0226 744 226

ma t/m vr: 8.00-12.00 en 13.00-16.00 en za: 8.00-11.00 uur

of mail  [email protected]