Navigation

Rabatdelen: ideaal voor de gevel of terrasoverkapping

 

Rabatdelen zijn houten planken waarmee u een gevel fraai bekleedt of een terrasoverkapping dicht maakt. De planken zijn namelijk zo gemaakt dat ze makkelijk in elkaar geschoven kunnen worden of over elkaar heen kunnen worden bevestigd. Aan de onderkant van de plank zit een groef (inkeping) en op de bovenkant een rand (messing). Daardoor schuift u de 2 delen eenvoudig over elkaar heen en bekleedt u in korte tijd een hele gevel. Een rabatdeel wordt dan ook wel een gevelpaneel genoemd. 

 

Voordelen van rabat

  • De planken zijn eenvoudig in elkaar te schuiven
  • Doordat de groef over de messing valt, blijft er geen kier tussen de planken zitten
  • Er kan geen (regen)water tussen de planken lopen (er ontstaat dus geen houtrot of schimmel)
  • Zowel horizontaal, als verticaal te plaatsen

 

Welke rabatdelen zijn er?

Houten rabatdelen hebben ten opzichte van kunststof delen een mooie, natuurlijke uitstraling. Wel belangrijk is dat u ze goed moet onderhouden door ze iedere 4 tot 5 jaar te verven of te lakken. Rabatdelen worden in diverse soorten gemaakt. De populairste rabatdelen zijn gemaakt van Douglashout. In onze webshop heeft u de keuze uit een heel groot assortiment. Ze zijn leverbaar in meerdere afmetingen en lengtematen. Zelfs extra lange planken bestelt u bij ons. Rabatdelen van 5 meter vormen dan ook geen uitzondering in ons aanbod. 

 

Zweeds rabat Zwart

Dit zijn stijlvolle, naadloos sluitende zwarte rabatdelen met een overlappende opbouw. De delen lopen taps toe, waardoor u ze naadloos aan elkaar kunt monteren. Dat betekent dat de Zweedse rabatdelen aan de onderkant breder zijn dan aan de bovenkant, zodat de onderkant de bovenkant overlapt. Ze zijn verkrijgbaar in de kleur zwart, zowel gespoten als gedompeld. Ze zijn daarom ideaal voor de toepassing als gevelbekleding, of als schuttingplanken.

 

Zweedse rabatdelen 

Dit zijn harde, stevige delen in naturel hout met een gelige kleur en een grove tekening. Rabatdelen in deze uitvoering zijn zowel onbehandeld, als geïmpregneerd leverbaar. Natuurlijk zijn deze leverbaar in verschillende kopmaten en lengtematen, waaronder rabatdelen van 5 meter. 

 

Overhangend rabat 

Douglas hout is een zeer harde en duurzame houtsoort. Hierdoor is dit hout perfect voor buiten gebruik. De overhangende rabatdelen in ons assortiment zijn voorzien van een mes en groef, zodat deze netjes in elkaar vallen bij montage. Ook deze delen zijn een mooie afwerking van de  gevel of wand van uw bouwwerk. 

 

Waar kunt u rabatdelen voor gebruiken?

Rabat is goed te hanteren en bestand tegen weer en wind. Hierdoor zijn het ideale planken voor bouwprojecten buiten. Een paar voorbeelden:

  • Wanden van bijvoorbeeld een overkapping of een schutting. Hiervoor kunt u rabat horizontaal monteren. Ook verticale rabatdelen geven een mooi ruimtelijk effect.
  • Voor een overkapping kunt u speciale dakbeschot planken met afgeschuinde hoeken gebruiken. 
  • Voor de gevelbekleding van uw woning kunt u ook heel goed rabatdelen gebruiken. Door de sluitende naad is de wand goed bestand tegen regen. 

 

Gespoten of gedompeld

Rabatdelen kunnen in diverse kleuren worden bewerkt. Wij leveren zwarte rabatdelen. Wat is nu het verschil tussen ‘ gespoten’  en ‘ gedompeld’? Meestal zijn gedompelde delen goedkoper. Deze delen moet u wel zelf nog een keer behandelen voor een langere levensduur. Gespoten rabatdelen behouden langer hun mooie kleur. 

 

Rabatdelen kopen

Al onze rabatdelen kunt u heel eenvoudig online bestellen in onze uitgebreide webshop. Heeft u meer informatie nodig om de juiste rabat te kiezen? Neem dan contact met ons op via 0226-744 226 of via de e-mail: [email protected]