Douglas Regels


Bel voor advies

ma t/m vr: 8.00 - 12.00 en 13.00 - 17.00 uur zaterdag: 8.00 - 12.00 uur
Douglas is een van de meest populaire houtsoorten voor buitentoepassingen. Dat is niet zo verwonderlijk, want het is een duurzame en veelzijdige houtsoort met een warme, oranjebruine kleur en een fraaie eigentijdse uitstraling. Bij Houthandelonline.nl heeft u de keuze uit een ruim assortiment Douglas regels van een hoogwaardige kwaliteit, welke eenvoudig online te bestellen zijn.

In welke uitvoeringen zijn Douglas regels verkrijgbaar?

Douglas regels zijn bij ons verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen:

  • Fijn bezaagd (ruw)

    Fijn bezaagde Douglas regels worden nadat ze op maat zijn gezaagd niet meer bewerkt, waardoor ze een robuuste uitstraling hebben. Wel kunnen er in het oppervlak wat oneffenheden zitten. Verder dient u er rekening mee te houden dat fijn bezaagde Douglas regels een iets hoger vochtpercentage kunnen bevatten en dat er kleine maatafwijkingen mogelijk zijn in de dikte en breedte.
  • Geschaafd (rondom glad)

    Geschaafde Douglas regels worden na het zagen gedroogd en geschaafd, waardoor ze maatvaster en haakser zijn en een egaal glad oppervlak hebben.
Zowel de fijn bezaagde als de geschaafde Douglashout regels zijn leverbaar in verschillende kopmaten en lengtes.

Voor welke toepassingen kan ik Douglas regels gebruiken?

Douglas regels zijn geschikt voor uiteenlopende buitentoepassingen. Zo kunt u ze gebruiken voor het regelwerk van een overkapping, schuur of tuinhuis. Het regelwerk kan dan afgewerkt worden met bijvoorbeeld Douglas Zweeds rabat, waarmee u een schitterende landelijke uitstraling creëert. Regels van Douglas kunnen tevens uitstekend worden toegepast als onderliggers voor het terras, zeker in combinatie met glad geschaafde Douglas vlonderplanken of Douglas vlonderplanken met ribbel.

Waar moet ik rekening mee houden als ik regels van Douglas hout wil gebruiken?

Douglas hout kan zonder problemen onbehandeld worden toegepast. Het heeft dan een levensduur van ongeveer 10 tot 15 jaar. Wel dient u er rekening mee te houden dat de oorspronkelijke kleur van onbehandelde Douglas regels als gevolg van blootstelling aan UV-licht relatief snel zal vergrijzen. Dit heeft geen invloed op de kwaliteit van het hout, maar is vanuit esthetisch oogpunt niet altijd wenselijk. U kunt het vergrijzingsproces indien gewenst eenvoudig tegengaan door de regels voor ingebruikname te behandelen met olie, beits of een ander geschikt product voor Douglas hout afwerking. Door die behandeling periodiek te herhalen blijft het hout tevens goed beschermd tegen vocht en andere weersomstandigheden kunt u de levensduur van de Douglas regels verlengen.

Regels Douglas bestellen

Via Houthandelonline.nl kunt u snel en gemakkelijk regels van Douglashout bestellen. U bent bij ons altijd verzekerd van topkwaliteit Douglas tegen scherpe prijzen. Dankzij onze ruime voorraden kunnen wij bovendien snel leveren; u heeft uw bestelling (tenzij bij het artikel anders staat aangegeven) binnen 2 tot 7 werkdagen binnen. Heeft u vragen over Douglas regels of over een van de andere Douglas artikelen in ons assortiment? Neem gerust contact met ons op voor een persoonlijk advies. We zijn elke werkdag telefonisch bereikbaar via 0226 744 226 en per mail via info@houthandelonline.nl.