Douglashout Vlonderplank met Ribbel


Bel voor advies

ma t/m vr: 8.00 - 12.00 en 13.00 - 17.00 uur zaterdag: 8.00 - 11.00 uur
Bent u op zoek naar hout dat geschikt is voor het aanleggen van een terras of vlonder? Dan kunt u bij Houthandelonline.nl terecht voor de Douglas vlonderplank met ribbel. Douglas is een duurzame houtsoort met een levensduur tussen de 10 en 15 jaar die bekend staat om zijn warme en natuurlijke uitstraling. Deze vlonderplanken kunnen bovendien zonder problemen onbehandeld buiten worden toegepast.

Welke eigenschappen heeft deze Douglas vlonderplank met ribbel?

De Douglas vlonderplank met ribbel is bij ons verkrijgbaar in standaard afmetingen van 24 x 138 millimeter, alsmede in een extra brede variant van 28 x 175 millimeter. Vanzelfsprekend zijn er diverse lengtes leverbaar. In tegenstelling tot onze glad geschaafde Douglas vlonderplanken hebben deze vlonderplanken een geribbeld oppervlak.

Hoe kan ik Douglas vlonderplanken het beste monteren?

Douglas vlonderplanken kunnen het beste gemonteerd worden op een onderconstructie van regels die vervaardigd zijn uit verduurzaamd hout of hardhout. Regels van 45 x 70 millimeter zijn hiervoor bijvoorbeeld erg geschikt. Voor de hart op hart (h.o.h.) afstand kunt u, afhankelijk van de dikte van de plank, tussen de 50 en 60 centimeter aanhouden. De onderconstructie van regels kan op tegels worden gelegd of met slotbouten aan hardhouten piketpalen worden gemonteerd. Voor het vastschroeven hebben we speciale RVS vlonderschroeven in het assortiment.

Waar moet ik verder rekening mee houden als ik vlonderplanken van Douglas hout wil gebruiken?

Hieronder enkele aandachtspunten die van belang zijn bij het aanleggen en onderhouden van een terras van Douglas vlonderplanken met ribbel:
  • Om werking te voorkomen is het belangrijk dat Douglashout voldoende kan ventileren. Monteer de Douglas vlonderplanken daarom altijd op een onderconstructie van regels en nooit direct op de ondergrond.
  • Wanneer vuil zich in de ribbels gaat ophopen kan er makkelijk algengroei ontstaan. Hierdoor vermindert de antislip werking van de ribbels en kunnen de vlonderplanken glad worden. Het is daarom van belang om uw terras goed schoon te houden.
  • De oorspronkelijke kleur van geribbelde Douglas vlonderplanken zal, net als al het andere Douglas hout, na verloop van tijd vergrijzen als gevolg van blootstelling aan UV-straling. Dit heeft geen invloed op de kwaliteit van het hout, maar als u de warme oranjeachtige kleur graag wilt behouden dan dient u de vlonderplanken te behandelen. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld transparante Douglas houtbeits gebruiken.

Douglas vlonderplank met ribbel bestellen

Bent u inmiddels overtuigd van de voordelen van onze Douglas vlonderplank met ribbel? Plaats dan vandaag nog uw bestelling via Houthandelonline.nl. U profiteert bij ons altijd van kwalitatief hoogwaardig hout, scherpe prijzen en een prima service. Bovendien zijn vrijwel alle artikelen uit ons Douglas assortiment uit voorraad leverbaar – u heeft uw bestelling binnen 2 tot 7 werkdagen in huis. Komt u ergens niet uit? Aarzel dan vooral niet om even contact met ons op te nemen. Onze specialisten zijn elke werkdag bereikbaar om uw vragen te beantwoorden en kunnen u tevens van dienst zijn met een persoonlijk advies.