Navigation

Vlonderplanken kopen bij Houthandelonline

 

Vlonderplanken zijn te herkennen aan hun geribbelde structuur. Ze worden hierom ook wel ribbelplanken of gewoon terrasplanken genoemd. Er zijn ook gladde vlonderplanken van Douglas hout en hardhout. Wilt u online vlonderplanken bestellen? Dan bent u bij Houthandelonline aan het juiste adres. Wij bieden u altijd een ruim assortiment. Onze collectie vlonderplanken bestaat uit de volgende producten:

 

Neem snel een kijkje in onze webshop en ontdek onze vlonderplanken van topkwaliteit. Heeft u vragen over de producten of wilt u meer weten over het bestelproces? Neemt u dan contact met ons op. Onze klantenservice is elke werkdag bereikbaar van 09:00-12:00 en van 13:00-17:00 uur. Onze deskundige medewerkers hebben op al uw vragen een passend antwoord.

 

Ons assortiment: Douglas, hardhout en geïmpregneerd

Douglas is een geliefde houtsoort en is al enige jaren razend populair voor toepassingen buiten. Ook vlonderplanken zijn verkrijgbaar in Douglashout en Houthandelonline heeft ze in haar assortiment. Ze zijn zowel onbehandeld, als geïmpregneerd leverbaar. U kunt de planken bestellen in de lengtematen 300 en 400 cm. 

 

Hardhouten vlonderplanken zijn verkrijgbaar in meerdere kopmaatdiktes en lengtes. Deze planken zijn aan vier zijden geschaafd. De houtsoort is Massaranduba. Dit is een klassiek tropische houtsoort die al heel lang in Nederland wordt toegepast. Met een levensduur van meer dan 25 jaar is deze houtsoort erg geschikt voor buitentoepassing. Naast geribbelde planken, vindt u ook glad afgewerkte planken in ons assortiment. Ook deze planken zijn aan vier zijden geschaafd, mooi afgerond en ook beschikbaar in een lengte van 500 cm.

 

Een terras aanleggen van vlonderplanken?

Vlonderplanken zijn ideaal voor het aanleggen van een terras, vanwege het profiel. Het loopdekprofiel zorgt ervoor dat u niet uitglijdt. Een vlonderterras aanleggen is niet heel moeilijk. Indien u dit zelf wilt doen, geven wij u enkele tips voor het maken van een houten terras. Als de ondergrond klaar is, kunt u beginnen met het monteren van de terrasdelen. Op houthandelonline.nl kunt u al het Douglas tuinhout bestellen voor uw klus.


Een goede ondergrond bestaat uit een egaal zandbed, worteldoek en tegelvloer. Dit zorgt voor een goede ventilatie, waardoor de terrasdelen nog langer mee gaan dan ze al doen. Op de tegels komen de dwarsbalken te rusten. Wij adviseren u te kiezen voor geïmpregneerde/hardhouten vloerbalken. Als de ondervloer klaar is, kunt u gaan beginnen met het monteren van de vlonderplanken op de liggers. Houd hierbij een ruimte van 1 cm in acht. Dan hebben de planken nog de gelegenheid om te werken. Extra fraai wordt uw terras als u ervoor kiest de delen te laten verspringen. Voordeel hiervan is ook dat er ook meer ventilatie plaatsvindt.

 

Verduurzaamde planken

Geïmpregneerde vlonderplanken zijn te bestellen in lengtes vanaf 300 cm tot en met 500 cm. De kopmaten van deze planken zijn 28x145mm. De houtsoort van deze planken is Midden-Europees Grenenhout. Deze terrasplanken zijn goedkoper dan de overige houtsoorten, maar als ze verduurzaamd worden, hebben ze een lange levensduur van ongeveer 15 jaar. Dit geldt ook voor de onbehandelde Douglas planken.

 

Online vlonderplanken bestellen

Bij Houthandelonline bestelt u heel eenvoudig en voordelig vlonderplanken. Wij zijn dé groothandel voor particuliere en zakelijke gebruikers. Uw bestelling wordt rechtstreeks vanaf onze leverancier bij u thuisbezorgd, waardoor de planken ook zo voordelig kunnen worden aangeboden. Ook kunt u regelmatig bij ons profiteren van een vlonderplanken aanbieding. Voor het monteren van uw vlonderplanken hebben wij ook bevestigingsmateriaal. Gaat u vlonderplanken bestellen? Bestel dan gelijk ook RVS-schroeven mee. Deze zijn in meerdere lengtes verkrijgbaar en erg geschikt voor buitentoepassing. 

 

Heeft u interesse in vlonderplanken en zou u hier graag meer over willen weten?

Neemt u dan contact op met onze specialisten via 0226-744226 of via [email protected]