Eiken Hout Balk 70x150mm Bezaagd 400cmTijdelijk niet beschikbaar
Zoek een vervangend product


Plus- en minpunten
plus Duurzaam
plus Sterke houtsoort
plus Natuurlijke en robuuste uitstraling
plus Makkelijk te bewerken
con Vlekvorming
con Gevoelig voor spanning

Artikelomschrijving

Eiken is een sterke, duurzame en robuuste houtsoort welke veelal buiten toegepast wordt. Deze Eiken balk is bezaagd en geschikt voor zichtbaar constructiewerk. Deze Eiken balken laten zich makkelijk bewerken en zorgt dankzij haar unieke en robuuste uiterlijk voor een landelijke en nostalgische uitstraling. Deze balk is vers gezaagd en niet kunstmatig teruggedroogd waardoor er kromming en scheurvorming kan voor komen. 


Specificaties
Artikelnummer:
14550
Naam:
Eiken Hout Balk 70x150mm Bezaagd 400cm
Toepassing:

Deze Eiken balken zijn uiterst geschikt voor zichtbaar constructiewerk zoals bijvoorbeeld een overkapping of carport. Eiken hout bevat veel spanning waardoor de mogelijkheid ontstaat dat er kopscheuren vormen. Tevens bevat Eiken looizuur waardoor er zwarte vlekvorming kan ontstaan omdat het hout corrodeert wanneer het in contact komt met metaal. Samen met de kenmerkende lichte afwijkingen in de dikte en oneffenheden in het oppervlak ontstaat de landelijke uitstraling van het hout.

Uitvoering:

Voor de montage van deze balken wordt aangeraden schroeven met een anti looizuur coating te gebruiken zoals RVS 410 schroeven of tellerkopschroeven. Het is van belang dat er met scherp gereedschap gewerkt wordt om het uitbreken van het hout te voorkomen.

Dikte Kopmaat:
70x150
Afwerking:

Deze balk kan afgewerkt worden met een beits of verfsysteem. 

Verpakt per:
Stuk
Lengte:
4000mm

Bel voor advies

ma t/m vr: 8.00 - 12.00 en 13.00 - 17.00 uur zaterdag: 8.00 - 11.00 uur