Navigation

Uw specialist in hardhouten planken

 

Heeft u hardhouten planken nodig voor uw project? Perfect op maat, van schitterende kwaliteit en zo voordelig mogelijk? Dan zoekt u de hardhouten planken van Houthandelonline. Als groothandel leveren wij u deze direct uit voorraad, geheel zonder tussenpartijen. Bekijk nu ons aanbod en bestel uw hardhouten planken.

 

Alle hardhouten planken

Wij hebben de fraaiste planken op voorraad. Naast steigerhout, Douglas, Red Cedar en Accoya, heeft u de keuze uit diverse hardhouten planken. Deze zijn te bestellen in alle soorten en maten. Met profielen zoals:

 

Hardhouten vlonderplanken

Zoekt u houten vlonderplanken? Ook hiervoor moet u bij Houthandelonline zijn. Deze hardhouten planken zijn speciaal geschikt voor vlonders. In deze houtsoort zit amper werking, waardoor eventuele krimp en uitzetting beperkt blijft. Ook de vlonderplanken verschillen in lengte, breedte en afwerking. Zowel de gladde, als gegroefde uitvoeringen zijn fraai. Bestel voor uw vlonder ook meteen het worteldoek, de bevestigingsmaterialen en verf of olie.

 

Wat zijn geschaafde planken?

Bij Houthandelonline heeft u een brede keuze uit geschaafde, hardhouten planken. Een geschaafde, hardhouten plank is glad gemaakt, zodat u er met uw handen overheen kunt wrijven, zonder kans op splinters. Vandaar dat de geschaafde, hardhouten plank ook wel ‘terrasplank’ wordt genoemd. Een ander voordeel van dit hout: het is eenvoudig te verven. Wel is extra aandacht nodig voor verfdruppels; deze ontstaan al snel op het gladde oppervlak. Een geschaafde, hardhouten plank wordt gemaakt van gedroogd hout. Aangezien dit hardhout dagen of zelfs weken in een droogkamer moet staan, is de prijs relatief hoog.

Wat zijn gezaagde planken?

De gezaagde, hardhouten planken van Houthandelonline zijn van ruw hout. Dit is op zijn beurt onder te verdelen in twee categorieën: ruw en fijn gezaagde planken. Ruw gezaagde planken vertonen iets meer splinters en andere oneffenheden, terwijl fijn gezaagde planken een zeer lichte ruwheid hebben en hierdoor meer effen zijn. Een relevant, belangrijk aandachtspunt: uw gezaagde planken zullen vrij ‘vers’ zijn. Ruw hout is ongedroogd hout, waardoor kans op schimmelvorming bestaat. Gelukkig is dit snel en gemakkelijk weg te vegen of te schuren. Na enkele weken in de buitenlucht, is dit effect definitief weg. 

 

Welke hardhouten planken heeft u nodig?

De voornaamste overweging voor het kiezen tussen gezaagd en geschaafd hout? Dat hangt af van uw specifieke project. Maakt u een stoere constructie zoals een pergola of schutting, dan zult u waarschijnlijk kiezen voor ruw hout. Daarentegen moet een vlonder glad en splintervrij zijn. In dat geval gebruikt u geschaafde hardhouten planken. Een belangrijke overweging is ook de prijs. Deze kan oplopen, omdat het schaven van hout arbeidsintensiever is dan zagen. Gezaagde hardhouten planken zijn dan ook bijna altijd goedkoper. Voor de afwerking van uw hardhouten planken leveren wij verschillende soorten verf, beits en olie. 

 

Alles voor uw hardhouten planken

Wilt u meer weten, of heeft u advies nodig voor het bouwen met hardhouten planken? Onze experts helpen u graag. Neem nu contact met ons op voor vrijblijvend advies! Bel ons op: 0226-744 226 of stuur ons een e-mail: [email protected]