Navigation

Kapschuur

 

Ben je op zoek naar een mooie overkapping om in je tuin te plaatsen? Wij kunnen je absoluut aanraden om een houten kapschuur neer te zetten. Zelf een kapschuur bouwen, sluit volledig aan bij de laatste trends op het gebied van tuinen. Deze overkapping biedt een riante plek om allerlei spullen op te slaan. Een kapschuur bestaat namelijk uit een achterwand, één of meerdere zijwanden en is aan de voorzijde open. Je verrijkt je tuin dan niet alleen met een stijlvolle schuur, maar ook met een sfeervolle overkapping om onder te zitten. Je kunt je gedroomde variant prima zelf bouwen met de diverse houtsoorten van Houthandelonline.nl.

 

Waarom een houten overkapping?

Wanneer je ervoor kiest een schuur in je tuin te plaatsen, kun je kiezen uit diverse types; variërend van de klassieke schuur met een plat dak, tot een model met een hellend dak. Maar waarom kies je voor een schuur? Wil je daar alleen spullen in opbergen of mag deze meerdere functies vervullen? Als dat laatste het geval is, kun je ervoor kiezen om een kapschuur in je tuin te bouwen. Een overkapping met dit design is niet voor niets razend populair. Prachtige staanders en balken van Douglas hout maken een kapschuur tot een pronkstuk in elke tuin. Oorspronkelijk gebruikten mensen op het platteland deze schuren voor de droge opslag van hooi, stro, hout en gereedschappen. Een dergelijke schuur geeft je tuin dan ook een mooie, landelijke uitstraling.

 

Voordelen

  • Een kapschuur is multifunctioneel
  • Zorgt voor een landelijke uitstraling in je tuin
  • Je hoeft meestal geen bouwvergunning aan te vragen
  • De hoge kap zorgt voor veel lichtinval en een ruimtelijk gevoel
  • Je kunt bij ieder weertype buiten zitten, zelfs in de winter
  • Wanneer je het dak van pannen voorziet, is deze onderhoudsarm
  • Dankzij de hoge kap is het veilig om terrasverwarming te plaatsen

 

Hoe bouw ik een kapschuur?

Wanneer je handig bent, is er natuurlijk niets leuker dan zelf een kapschuur te bouwen. Je hebt veel eer van je werk. Bovendien is zelf bouwen voordelig. Bij Houthandelonline.nl staan we je graag bij met deskundig advies, tips & tricks en advies bij het bestellen van de benodigde materialen. Voordat je een houten kapschuur gaat bouwen, moet je je het één en ander afvragen. Het belangrijkste is de vraag waar de kapschuur exact voor moet dienen. Deze kan op talloze manieren worden gebruikt. De manier waarop de kapschuur gebruikt wordt, heeft veel invloed op het formaat, de materiaalkeuze en de locatie. We raden je aan om een multifunctionele versie te bouwen. Des te meer plezier heb je ervan!

 

Welk hout heb ik nodig voor mijn kapschuur?

Voordat je aan de slag gaat met het zelf bouwen van een kapschuur, dien je een keuze te maken voor het soort hout. Je kunt kiezen voor Douglas hout of geïmpregneerd hout. Kapschuren worden hoofdzakelijk gemaakt van Douglas hout en soms ook van geïmpregneerd tuinhout. Het zijn de uitstraling en de duurzaamheid van Douglas hout die deze houtsoort zo geliefd maken. Het geeft je overkapping een luxe en fraaie look. Douglas is een Europese naaldhoutsoort die eenvoudig te bewerken is. Vooral wanneer je zelf gaat zagen en schaven, kun je eenvoudig met deze houtsoort aan de slag gaan. Ook is het hout zeer duurzaam: met de nodige behandeling gaat het zo’n 20 tot 25 jaar mee. Wanneer je het onbehandeld laat, krijgt het na verloop van tijd een stijlvolle, grijze kleur. Geïmpregneerd hout is een voordelig alternatief voor Douglas hout. Met geïmpregneerd hout ben je een stuk voordeliger uit. Wie echt lang van een kapschuur wil genieten, kan het beste kiezen voor hardhout. Zelfs wanneer het in contact komt met vochtige grond, kan dit hout minimaal 25 jaar meegaan.

 

Ben je geïnspireerd geraakt door het idee van een kapschuur?

In onze webshop vind je de mooiste houtsoorten, bevestigingsmaterialen, verf en olie.

 

Wil je deskundig advies bij het bouwen?

Onze medewerkers staan je graag te woord. Bel ons op: 0226 – 744 226 of stuur ons een e-mail: [email protected]