Douglashout Palen Geschaafd


Bel voor advies

ma t/m vr: 8.00 - 12.00 en 13.00 - 17.00 uur zaterdag: 8.00 - 11.00 uur

Ons assortiment Douglashout palen geschaafd

Bent u op zoek naar geschaafde Douglas palen? In ons assortiment vindt u onbehandelde en groen geïmpregneerde palen van Douglashout in vele maten. De palen zijn ideaal om toe te passen in een dragend constructie als een veranda of een niet-dragende constructie als een tuinafscheiding. Bij Houthandelonline bestelt u glad geschaafde palen en alles wat u daar nog meer bij nodig heeft, zoals:

  • Douglas schoren
  • een betonpoer met draadeind
  • snelbeton
  • verf en olie
  • bevestigingsmateriaal

Zo heeft u in 1 bestelling alles in huis voor het maken van uw project. Bekijk snel ons assortiment. Bestellen via onze website gaat eenvoudig. Zodra uw bestelling bij ons binnen is, leveren wij die binnen onze levertermijn van 2 tot 7 werkdagen.

Wat is kenmerkend voor geschaafde palen?

Geschaafde palen zijn mooi glad geschaafd wat voor een strakke afwerking zorgt. Ook bent u verzekerd van een gelijkmatige dikte. Doordat de palen geschaafd en terug gedroogd zijn, kunt u ze direct verwerken en plaatsen. Fijnbezaagd of bezaagde palen zijn gemaakt van vers hout en hebben een wat ruwer uiterlijk.

Toepassing van tuinpalen

In ons assortiment vindt u geschaafde Douglas palen in allerlei maten. Voor ieder project hebben wij wel het juiste product. De maten die u bij ons kunt bestellen lopen uiteen van 65 x 65 mm tot en met 145 x 145 mm. Over het algemeen worden de palen gebruikt als blikvanger in tuinafscheidingen en als steunpalen in veranda's en terrasoverkappingen. Het is ook mogelijk om de palen als dwarsligger toe te passen, waardoor het balken worden voor een dragende constructie.

Verduurzaming Douglashout

Als u de Douglas palen onbehandeld laat, gaan ze vergrijzen. U hoeft het hout niet te behandelen. Zorg er wel voor dat de palen niet in direct contact met de aarde komen. Zet ze op betonpoeren om houtrot en schimmels te voorkomen. Douglashout valt in duurzaamheidsklasse 3, wat betekent dat het hout 10 tot 15 jaar mee kan gaan. Door het te behandelen verlengt u de levensduur. Als u verduurzaamde palen wilt, kunt u kiezen voor onze groen geïmpregneerde palen. Per afmeting heeft u de keuze uit een aantal lengtes in onbehandelde palen en in geïmpregneerde palen.

Behandeling van het hout

Kiest u ervoor om Douglashout toch te behandelen? Er zijn verschillende kleuren beits van het merk HK-Lasur verkrijgbaar zoals onder andere white wash en grey wash. De beits impregneert, zorgt voor bescherming en verfraait uw hout. Tevens zorgt de beits dat uw hout niet vergrijst.

De groothandel voor particulier en zakelijke klanten

Bij ons bestelt u een uitgebreid assortiment Douglas palen in geschaafde uitvoering. Uw bestelling wordt direct vanaf onze leverancier verzonden. Hierdoor kan ons hout tegen een scherpe prijs worden aangeboden. Houthandelonline biedt u een heel ruim assortiment Douglas hout. Naast geschaafde palen hebben wij onder andere ook Zweeds Rabat, balken, regels, vlonderplanken, dakbeschot en tuinschermen. Al uw vragen over Douglashout of palen ontvangen wij graag. Elke werkdag zit een team van specialisten voor u klaar. U kunt ons telefonisch bereiken via 0226-744226. Of stuur ons een e-mail naar info@houthandelonline.nl.